Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië | Plezier.net
ReizenStrand reizen

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

Venetië krijgt alle lof voor geweldige grachten. Natuurlijk, de waterwegen zijn prachtig, tijdloos en iconisch, maar Venetië is zeker niet de enige show in de stad. In feite zijn er veel steden die Venetië kunnen evenaren. Kanaalsteden trekken over de hele wereld bezoekers en bieden handelsroutes voor bewoners. U kunt een reis maken naar een van deze steden en zelf de schoonheid ervaren van een stad die aan het water is gebouwd. Van China tot Nederland, hier zijn zeven kanaalsteden die net zoveel hype verdienen als Venetië.

7. Gent, België.

Gent werd opgericht in 650 en heeft de charme van een middeleeuwse gemeenschap. Veel van de gebouwen dateren van het begin van het millennium. Oude bakstenen gebouwen omzomen het kanaal en het leven drijft langzaam voorbij op het water. Als je een boottocht over de waterwegen maakt, ben je ver genoeg verwijderd van de drukte van de met auto’s gevulde straten, zodat je je bijna kunt voorstellen dat je een stap terug in de tijd bent gegaan. Je kunt je niet afvragen hoe het leven er zo lang geleden uitzag en verwonder je over hoeveel generaties deze stille muren hebben overleefd. Stel je de verhalen voor die ze konden vertellen, als ze maar konden praten!

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© Christian Mueller / Shutterstock.com

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© kavalenkava / Shutterstock.com

6. Suzhou, China.

Vaak aangeduid als “Venetië van het Oosten”, is Suzhou naar voren gekomen als een belangrijke Chinese toeristische attractie. Deze oude stad is gevuld met prachtige oosterse architectuur en tuinen. De tuinen van de stad zijn zo prachtig en hebben zo’n historische waarde dat ze op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Als je het bezoekt, zorg er dan voor dat je een paar van deze tuinen bezoekt om je balans te vinden en misschien wat yoga te doen.

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© Greir / Shutterstock.com

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© Taras Vyshnya / Shutterstock.com

5. Giethoorn, Nederland.

Zet je fietsen weg en haal de boten tevoorschijn! Deze Nederlandse stad is super klein wat betreft grote toeristische attracties, maar het slaagt erin om jaarlijks massa’s bezoekers te trekken. Het is gemakkelijk te zien waarom, omdat het gebied zo mooi is. De enige vraag is waarom meer mensen niet voor altijd blijven. Leuk weetje: Giethoorn scoorde onlangs een plek op het nieuwe internationale Monopoly-bord.

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© Drozdowski / Shutterstock.com

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© Littleaom / Shutterstock.com

4. Tigre, Argentinië.

Tigre is een belangrijke toegang tot de waterweg in Zuid-Amerika. Hoewel het werd genoemd naar de grote katten die ooit in het gebied werden gejaagd, stond de stad al lang bekend om zijn fruitimport en -markt. Maar zoals bij veel voormalige handelssteden is Tigre nu het meest bekend om zijn toerisme. Bezoekers kunnen in vintage mahoniehouten boten de grachten op en af ​​varen en genieten van de door Europa beïnvloede Argentijnse architectuur en sfeer.

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© Christian Saez / Shutterstock.com

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© Fotos593 / Shutterstock.com

3. Stockholm, Zweden.

Stockholm heeft meer inwoners dan elke andere Scandinavische stad. Het is vrijwel het middelpunt van alles voor Zweden. Het werd voor het eerst gebouwd in het jaar 1000 door Vikings, maar tegenwoordig is het een uiterst moderne en vooruitstrevende metropool. De stad is gebouwd op 14 eilanden en de kanalen die ze met elkaar verbinden, kunnen per boot of veerboot over het water of door een van de vele prachtige, ingewikkeld versierde bruggen worden overgestoken.

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© lmeleca (Leonid Meleca) / Shutterstock.com

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© Alexander Tolstykh / Shutterstock.com

2. Kerala, India.

Ik weet eigenlijk niet zeker of Kerala echt op deze lijst thuishoort, omdat het niet bepaald een enkele kanaalstad is, maar eerder een hele staat. De staat Kerala is een van de beste Indiase regio’s om in te wonen, omdat het de laagste bevolkingsgroei, de hoogste alfabetiseringsgraad en de langste gemiddelde levensduur van elke staat in India heeft. Het is ook een populaire toeristenbestemming. De binnenwateren van Kerala zijn een reeks meren die met elkaar zijn verbonden door kanalen die vrijwel de hele lengte van de staat beslaan. Veel bezoekers vinden het leuk om de woonboten in de binnenwateren te zien. Eigenlijk blijven veel bezoekers tijdens hun reis naar Kerala in de woonboten.

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© f9photos / Shutterstock.com

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© Jaroslaw Saternus / Shutterstock.com

1. Annecy, Frankrijk.

De rivier de Thiou en twee kanalen lopen door de Franse stad Annecy. Oorspronkelijk gaf de controle over deze waterwegen de stad macht en bood het een handelsmiddel aan haar inwoners. Tegenwoordig is de economie de belangrijkste van het toerisme, aangezien Annecy al het moois van de Alpen heeft, plus een prachtig meer om bezoekers te vermaken. Het heeft ook een gerenoveerd kasteel – en wie houdt er niet van kastelen? Dit is absoluut een ideale plek om op vakantie te gaan.

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© Leonid Andronov / Shutterstock.com

Top 7 Canal Cities Niet Genoemd Venetië

© Elenarts / Shutterstock.com

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button