Schattige dieren

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

Natuurlijk zullen lezers zeggen: “We weten al wat voor soort dieren het zijn – kittens, puppy’s, konijnen en andere charmante dingen!” In feite leven er heel schattige en glorieuze dieren in het wild.

20. Luiaard

Traag en sereen, de luiaard leeft in de tropische bossen van Zuid-Amerika. Maar de luiaard is niet lui. Het is alleen dat hij heel, heel langzaam is. Zo traag dat deze kalme ontspannenheid hem heel lief maakt.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

19. Dwergnijlpaard

Net als zijn neef heeft de dwergnijlpaard gedrongen benen, een brede snuit en extreem hoge zwemvaardigheden. Maar in tegenstelling tot zijn neef is het dwergnijlpaard niet een van de gevaarlijkste dieren in Afrika. Zonder de dreiging te worden gevangen in een enorme mond vol tanden, is het gemakkelijk om toe te geven dat een nijlpaard, als het een dwergmaat is, best schattig kan zijn. De dwergnijlpaard is een bedreigde diersoort. Daarom is het in dierentuinen veel gemakkelijker te vinden dan in het wild.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

18. Lori

Ongelooflijk grote ogen lory komt uit de tropische jungle van Zuidoost-Azië en onderscheidt zich door zulke zacht ogende, maar sterke benen. Lori kan enkele uren aan een boom hangen, met slechts één ledemaat. En vaak ook. Ondanks zijn ongelooflijk schattige uiterlijk is dit dier giftig. Het gif komt uit de klieren in de elleboog en wordt via de tanden geïnjecteerd. Hij is echter niet krachtig genoeg om Lory te redden van de illegale handel in huisdieren. Daarom staat het dier vermeld in het Rode Boek.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

17. Kameleon

De kameleon is een van de aantrekkelijkste reptielen, misschien vanwege zijn uitpuilende ogen, een triest gebogen mond, een vasthoudend staartje of een hele lange tong. En hij heeft ook een geweldig vermogen om van kleur te veranderen door stemmingswisselingen en het vermogen om te bewegen, zoals een zeiler tijdens het pitchen. Niet de meest efficiënte vorm van transport, maar trekt natuurlijk de aandacht. Ongeveer de helft van alle kameleons ter wereld is te vinden in Madagaskar.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

16. Meerkat

Stokstaartjes komen uit de mangoestefamilie en leven in de woestijnen van Kalahari, Namib, Zuid-Afrika en delen van Angola. Stokstaartjes zijn niet schattig met gezichten die, hoewel verre van lelijkheid, nauwelijks verschillen van de gebruikelijke gezichten van mangoesten. Het mooie van stokstaartjes is hoe ze staan, als een persoon – verticaal en bescheiden hun poten op hun buik vouwend.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

15. Koala

Koala’s zijn helemaal niet zo schattig als ze eruit zien. Experts beweren dat de gemoedstoestand van deze dieren constant varieert van matig boos tot volledig slecht. De gestage populariteit van koala’s laat zien dat een goed uiterlijk in onze tijd kan verblinden en je de tekortkomingen van de persoon doet vergeten. De meeste koala’s leven in Australië. Dichterbij om ze te leren kennen – hopelijk de vriendelijkste – toeristen kunnen in het Lone Pine Koala Park.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

14. Pinguïn

“Feet”, “Madagascar”, “Mr. Popper Penguins” – deze gedrongen watervogels namen een prominente plaats in de popcultuur in. Er zijn 17 soorten zee-pinguïns. De meeste zijn geschilderd in variaties van zwart en wit, niemand kan vliegen en het zijn allemaal uitstekende zwemmers. Verrassend genoeg zijn pinguïns ook geweldige hardlopers. Zes soorten van deze vogels leven op Antarctica, dus de meest aangename manier om ze te bewonderen is om deel te nemen aan een cruise. En het team van naturalisten aan boord zal helpen bepalen welke specifieke pinguïns je ziet – adele, koninklijk of keizerlijk.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

13. De rode panda

Rode panda’s hebben heel weinig gemeen met hun neven – monochrome grote panda’s. Met een dikke geringde staart, zoals een wasbeer, met spitse oren, een roodbruine kleur en korte poten, waren deze boomdieren zeer moeilijk te classificeren. Er zijn maar weinig van deze schattige dieren in de natuur. Bovendien zijn ze erg verlegen, dus het is een groot succes om ze te ontmoeten. Het meest betrouwbaar is een bezoek aan een van de onderzoekscentra voor panda’s in China.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

12. Beluga walvis

Ongeveer vier meter lang, een witte, met een kinderachtig gezicht, beluga-walvis, levend in de koude zeeën van het noordpoolgebied, is ongeveer een vijfde zo groot als een blauwe vinvis. Met zijn relatief kleine formaat, originele snuit en bult op het voorhoofd, is de beluga-walvis ongetwijfeld charmant. In gevangenschap kunnen beluga-walvissen op commando tweeten en bellen blazen.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

11. Clownvis

Natuurlijk kan een echte clownvis niet komisch praten of pesten, zoals Pixar liet zien. Maar ze kent nog een heleboel andere coole dingen! Verander bijvoorbeeld het geslacht. Je kunt clownvissen vinden in de buurt van hun onderwatervrienden – zeeanemonen. Het gif van zeeanemonen heeft geen invloed op de feloranje vis en beschermt het tegen roofdieren. Een clown betaalt voor bescherming door de restanten van de anemoon op te eten en schoon te houden. In de Filippijnen is er een zeereservaat met een echte stad van clownvissen, waar je honderden soorten van deze vissen zult vinden.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

10. Chinchilla

Inheemse Zuid-Amerikaanse knaagdieren zijn een goed voorbeeld van hoe gevaarlijk het is om schattig te zijn. Omwille van pluche huiden werd er meedogenloos op de dieren gejaagd totdat ze in de 19e eeuw bijna verdwenen. Hun huid is zo zacht, omdat er 50 haren per chinchillafollikel zijn. Bij mensen dient bijvoorbeeld één follikel slechts één haar. Het is moeilijk om chinchilla’s in het wild te zien. Ze zijn klein in aantal en leven in de bergen. Een relatief grote populatie van deze dieren is bewaard gebleven in het Las Chinchillas National Reserve in Chili.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

9. Reeën

Reeën zijn ongeveer zo groot als een geit en komen oorspronkelijk uit Engeland. Volgens de Britten is het gemakkelijk om reeën te ontmoeten tijdens een wandeling door het bos: “Als je heel rustig door een min of meer dicht bos loopt uiterlijk een uur na het begin van de zonsopgang, dan zul je ze waarschijnlijk ontmoeten.”

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

8. Tuimelaar

In gevangenschap worden tuimelaars geprezen om hun intelligentie en helende eigenschappen – zwemmen met dolfijnen heeft een goed effect op de geestelijke gezondheid. In de natuur kunnen dolfijnen agressief worden en bendes vormen. Voor de meeste mensen maakt het echter niet uit – dolfijnen zijn zo schattig. Je kunt tuimelaars ontmoeten in warme oceanen over de hele wereld.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

7. Alpaca

Alpaca wordt gewaardeerd om zijn prachtige gekrulde wol, die wordt gebruikt om truien van te maken. En alpaca is heel schattig, hoewel het behoorlijk opvliegend kan zijn. Je kunt je vermengen met alpaca’s op een van de vele boerderijen in Peru. En Machu Picchu is een geweldige plek om naar wilde alpaca’s te kijken.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

6. Kolibrie

Kolibries zijn de kleinste vogels ter wereld. En ook de snelste – hij klapt 80 keer per seconde met zijn vleugels. Zo groot als een beetje meer bijen, gedragen kolibries zich zelfs op dezelfde manier. Ze helpen planten zich te vermenigvuldigen door stuifmeel over te brengen, van tak naar tak te fladderen en nectar te drinken. In Cuba kun je genieten van kolibries.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

5. Zeeotter

Zeeotters zijn net zo slim als schattig. Ze gebruiken stenen als hulpmiddel om mosselen en mosselen open te breken, en slapen met hun gezicht naar boven op het wateroppervlak, gewikkeld in kelp. Zeeotters zijn sociaal en zwemmen samen, in groepen van maximaal 100 personen.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

4. Groenlandse zeehond

Het is geen toeval dat veel dieren uit deze lijst met uitsterven worden bedreigd. Inderdaad, vaak maakt een zachte, mooie huid deel uit van wat ze schattig maakt. Jonge zadelrobben zijn bedekt met donzige sneeuwwitte vacht, wat ze tot de traditionele doelen van de bontindustrie maakte. Ondanks het feit dat hun vacht sinds 1983 in Europa werd verboden en de jacht op zeehonden in Canada in 1987 werd verboden, sterven honderdduizenden van deze dieren elk jaar door stropers.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

3. Reuzenpanda

Zwart en wit, een dikke reet en een ongelooflijk peinzende blik bij het eten van bamboe – dit zijn de eigenschappen die de panda zo charmant maken. Hoewel de panda het spijsverteringsstelsel van een roofdier heeft, eet hij als een herbivoor en verbruikt hij tot 38 kilogram bamboe per dag, waardoor de panda extreem afhankelijk is van zijn leefgebied. Volgens het Wereldnatuurfonds zijn er nog maar 1.600 van deze schattige beren in het wild.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

2. Filippijnse spookdier

De kleinste primaat ter wereld, de Filippijnse spookdier, heeft alle basiskwaliteiten van een schattig wezen: grote ogen, een klein lijfje ter grootte van niet meer dan een menselijke vuist en kleine pootjes waarmee het boomtakken pakt. Spookdiertjes zijn buitengewoon ongelukkig in gevangenschap. Volgens deskundigen hebben deze dieren minimaal één hectare ruimte nodig en kunnen tarsiers in gevangenschap zelfs zelfmoord plegen. Spookdiertjes zijn daarom alleen te zien in het reservaat in het Corella-bos op de Filippijnen.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

 

1. Fenech

Fenech, het woestijnnachtdier, wordt in The Little Prince door Antoine de Saint-Exupery vereeuwigd als een vos die getemd wilde worden. De kleinste van de vossen – kleiner dan een huiskat – met grote oren en een kleine puntige snuit, de Fenech ziet er heerlijk en verleidelijk uit. Het is niet verwonderlijk dat de commerciële vangst van vossen de grootste bedreiging vormt voor deze dieren, die iedereen naar huis wil brengen. Voor degenen die liever naar dit aangename wezen in het wild kijken, zijn er de Sahara en andere droge zandgebieden van Noord-Afrika, van Marokko tot Egypte.

Schattigste Dieren ter wereld 20 Voorbeelden

Bron: putevodnyj.ru

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Geef een antwoord

Back to top button