Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Top 14 Prachtige Historische Monumenten | Plezier.net
ReisfotografieReizenReizen nachtleven

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Droom je ervan je rugzak te pakken, de weg op te gaan en nooit meer achterom te kijken? Stelt u zich eens voor hoe het zou zijn om enkele van ’s werelds meest historische monumenten te bezoeken terwijl u onderweg bent van de ene exotische plek naar de andere. Spannend is niet het juiste woord. Waar of niet?

Je hoeft niet eens in de geschiedenis of archeologie te zijn om voor de tempelruïnes in Tikal te willen staan ​​of de zomerzonnewende in Stonehenge te vieren. Het hoeft ook niet alleen maar een droom te zijn. Iedereen verdient minstens één keer in zijn leven een avontuur, dus waar wacht je nog op?

Zorg ervoor dat u, terwijl u uw instapkaart inpakt en afdrukt, op zijn minst een paar van deze prachtige historische monumenten op uw lijst met bezienswaardigheden plaatst. Je zult er spijt van krijgen als je dat niet doet.

14. Stonehenge, Engeland

Je zou denken Stonehenge is gewoon een cirkel van gigantische, met mos bedekte stenen in het midden van een gras veld, nou, je zou niet verkeerd zijn. Maar wat bijzonder is aan Stonehenge is het mysterie dat het omringt. Niemand weet waar het vandaan komt of hoe het daar terecht is gekomen. Is het een ceremoniële plek of een grote zonnewijzer? Niemand weet het zeker. Het heeft zelfs wetenschappers en archeologen in de war gebracht.

Waarom gaan? Je hoeft geen hippie of volgeling van de heidense religie te zijn om de unieke, magnetische kracht van Stonehenge te voelen wanneer je tussen de stenen staat. Erbij zijn tijdens de zomerzonnewende is ervaren hoe het voor de Neolithische mens zou kunnen zijn geweest om op de langste dag van het jaar naar de zonsopgang boven Salisbury Plain te kijken. Dat kun je niet elke dag doen.

Skip the Queues. Om de drukte te vermijden en een meer selecte, individuele ervaring te hebben in Stonehenge, kunt u na sluitingstijd een rondleiding langs de binnenste stenen maken . Nummers zijn strikt beperkt, dus zorg ervoor dat u ruim van tevoren boekt voor de data die u van plan bent te bezoeken.

Beste reistijd. Stonehenge ligt in Engeland, dus er is nooit gegarandeerd perfect weer. Het late voorjaar tot en met de zomer en mogelijk zelfs tot het vroege najaar zijn de beste tijden om Stonehenge te bezoeken. Ja, het is koud daarboven in de winter, maar de stenen zien er fantastisch uit met een laagje sneeuw of vorst.

Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten

13. Tikal, Guatemala

Heb je gedroomd om oude en verlaten archeologische vindplaatsen te verkennen in de hoop een verloren artefact te ontdekken? uit een vroegere beschaving zoals Indiana Jones? Als dat zo is, moet je naar Tikal in Guatemala. De verlaten Maya-stad is meer dan een spookstad op grote schaal waar de jungle de ruïnes binnendringt, het is een echt antropologisch raadsel. Waar zijn alle mensen gebleven? En waarom?

Waarom gaan? Je zult het mysterie van een verdwijnende beschaving waarschijnlijk niet met één bezoek kunnen oplossen, maar je krijgt wel de kans om te begrijpen hoe het zou zijn om alleen te zijn in een post-apocalyptische stad. Denk maar aan Will Smith en I am Legend , met tempelruïnes in plaats van wolkenkrabbers en gelukkig geen zombies. Er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar je zo’n ervaring kunt hebben, dus ga ervoor.

Sla de wachtrijen over. Om de volledige kracht van dat post-apocalyptische gevoel te krijgen, moet je vroeg opstaan. Boek de eerste tour van de dag, die begint om 6 uur ’s ochtends en je zult er zijn om de zonsopgang boven de jungle te zien en zijn licht te werpen op de ruïnes van de verlaten stad. Vermijd de weekenden als je kunt, want Tikal ontvangt dan veel lokale bezoekers.

Beste reistijd. Guatemala heeft een regenseizoen dat, tenzij je echt graag doorweekt raakt, het het beste te vermijden is. Houd rekening met het droge seizoen tussen november en eind april, maar aangezien Tikal op een behoorlijke hoogte ligt, moet u erop voorbereid zijn dat de normaal gematigde temperatuur ’s avonds daalt.

Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten

12. Borobudur Temple Compounds, Indonesië

Denk je dat je één boeddhistische tempel hebt gezien en je hebt ze gezien? allemaal? Als je dat bent, denk dan nog eens goed na. De Borobudur Temple Compounds in Indonesië is, afgezien van de grootste boeddhistische tempel ter wereld, volledig uniek structureel. Alleen al het silhouet tegen de skyline is iets om je over te verbazen. Het is monumentaal.

Waarom gaan? De Borobudur-tempel heeft meer koepels en platforms dan welke andere boeddhistische tempel dan ook, plus meer dan vijfhonderd verschillende Boeddhabeelden. Dat is veel steenwerk naar ieders maatstaven. Dus als je een boeddhistische tempel gaat bezoeken, zorg er dan voor dat het de grootste en beste is.

Skip the Queues. De Borobudur-tempelverbindingen zijn een zeer populaire plaats om te bezoeken. Ga vroeg om de drukte te vermijden die daar massaal komt. De Compounds openen om 6 uur ’s ochtends, maar alleen bezoekers die geboekt hebben op een zonsopgangtour kunnen het complex voor 8 uur’ s ochtends binnenkomen, dus zorg ervoor dat je een kaartje krijgt.

Beste reistijd. Hoewel Indonesië een nat seizoen heeft, regent het van november tot en met maart meestal pas later op de dag. Het is ook de rustigere tijd van het jaar wat de bezoekende massa betreft. Van april tot oktober, hoewel het weer droger is, is het de drukste tijd voor toeristen.

Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten

11. Parthenon, Griekenland

Toen de oude Grieken het Parthenon bouwden. ] , zorgden ze ervoor dat ze een plek kozen waar elke inwoner van Athene het kon zien. Zelfs vandaag de dag is de moderne wildgroei van de stad niet aangetast door de ligging op een heuvel. Het is echt een uitstekend voorbeeld van de toewijding van een vroegere beschaving aan hun godheid in alle betekenissen van het woord.

Waarom gaan? Er zijn veel archeologische wonderen die niet alle moeilijkheden en moeilijkheden hebben overleefd die de mens en moeder natuur ze door de eeuwen heen hebben bezorgd. Het Parthenon, dat ruim tweeduizend jaar oud is, is daar niet één van. Ja, het heeft een paar scheuren, sommige kolommen zijn naar beneden gevallen en het dak, als er ooit een was, is al lang ingestort. Wat begrijpelijk is als je kijkt naar de leeftijd. Zal het er nog duizend jaar zijn? Wie weet. Het is dus het beste om dit prachtige monument te gaan zien terwijl het nog staat.

Skip the Queues. Er is eigenlijk maar één manier om de drukte te vermijden die dagelijks naar het Parthenon komt en dat is om een ​​ privétour bij zonsondergang te boeken. Dwaal door de ruïnes en kijk hoe de zon ondergaat. Het is een etherische ervaring.

Wanneer te gaan. De zomertemperaturen in Athene kunnen oplopen tot veertig graden Celsius en meer, plus de stad lijdt aan een ernstig smogprobleem als het zo heet is, dus sla de maanden juni tot en met september over en ga in de winter of lente.

Lees: Top 10 sprookjessteden in Griekenland

Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten

10. Tempelberg, Jeruzalem

Ben je gefascineerd door de mythe van de Ark van het Verbond? Volgens de legende ligt de mystieke doos met magische krachten begraven onder de structuur die bekend staat als Tempelberg in Jeruzalem. Nou, daar en een paar andere plaatsen ook. Is het? Wie weet, en het is slechts een van de religieuze controverses rond de Tempelberg.

Waarom gaan? Het is de perfecte plek om na te denken over de oorsprong van de mens en hun connectie met religie. Is dit werkelijk de plaats waar God tot Abraham sprak of waar Mohammed naar de hemel ging en met zijn leringen naar de aarde terugkeerde? Je kunt alleen maar vermoeden, maar als je daar bent, vraag je je misschien af ​​of er een verklaarbare reden is waarom de Rotskoepel er bijna uitziet als een gigantische, gouden koepelvormige vliegende schotel die uit de ruimte is neergedaald en precies op het land is geland Tempelberg? Nieuwsgierig.

Skip the Queues. De toegangsuren om de Tempelberg te bekijken zijn zeer beperkt. Het is alleen geopend van maandag tot en met donderdag om drie uur ’s ochtends en één uur’ s middags. Zorg dat je een uur of langer voor de opening aanwezig bent en misschien versla je de wachtrijen.

Beste reistijd. Jeruzalem heeft het hele jaar door vrij gematigde temperaturen. Ja, het wordt een beetje warmer van mei tot oktober, maar het is nog steeds een draaglijk gemiddelde van 25 graden Celsius. Om te voorkomen dat je nat wordt, kun je de maanden december tot en met maart overslaan als er kans op regen is. 9. 19459002 zijn. De Piramiden van Gizeh zijn een van de oorspronkelijke zeven wereldwonderen en hoewel ze er al bijna vijfduizend jaar zijn, kan niemand het erover eens worden hoe ze werden gebouwd.

Waarom gaan? De omvang van de piramiden van Gizeh kan alleen worden gewaardeerd als je er daadwerkelijk bent. Foto’s doen ze gewoon geen recht. Als je ze uit de eerste hand ziet, zul je echt gaan beseffen hoe moeilijk het moet zijn geweest om ze zonder machines te bouwen. Ook al maken de piramides deel uit van het Egyptische landschap voor wat voor altijd lijkt, je weet nooit wanneer ze opgeslokt kunnen worden door het kolkende zand van een woestijnstorm en nooit meer gezien worden.

Skip the Queues. Om de vele toeristenbusreizen die de piramiden van Gizeh bezoeken te missen, is de beste tijd om te gaan de late namiddag wanneer ze naar andere bestemmingen zijn vertrokken. Blijf doorgaan om de zon boven de woestijn te zien ondergaan, maar zorg ervoor dat je een kameel hebt geboekt voor je rit naar huis.

Beste reistijd. Juni tot september zijn de heetste maanden in Egypte en de temperaturen stijgen veel te hoog voor comfortabel sightseeing. Ga van oktober tot april en je bespaart een fortuin op zonnebrandcrème.

Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten

9. Piramiden van Gizeh, Egypte
Moderne ontwikkelingen in de bouw en technologie maken ons vaak zelfgenoegzaam over hoe oude constructies eigenlijk zijn ontstaan. De piramiden van Gizeh zijn een van de oorspronkelijke zeven wereldwonderen en hoewel ze er al bijna vijfduizend jaar zijn, kan niemand het erover eens worden hoe ze eigenlijk zijn gebouwd.

Waarom gaan? De omvang van de piramiden van Gizeh kan niet worden gewaardeerd, tenzij je er echt bent. Foto’s doen ze gewoon geen recht. Als je ze uit de eerste hand ziet, zul je echt gaan beseffen hoe moeilijk het moet zijn geweest om ze zonder machines te bouwen. Ook al maken de piramides deel uit van het Egyptische landschap voor wat voor altijd lijkt, je weet nooit wanneer ze opgeslokt kunnen worden door het kolkende zand van een woestijnstorm en nooit meer worden gezien.

Sla de wachtrijen over. Om de vele toeristische busreizen die de piramiden van Gizeh bezoeken te missen, is de beste tijd om te gaan de late namiddag wanneer ze naar andere bestemmingen zijn vertrokken. Blijf doorgaan om de zon boven de woestijn te zien ondergaan, maar zorg ervoor dat je een kameel hebt geboekt voor je rit naar huis.

Beste tijd om te gaan. Juni tot september zijn de warmste maanden in Egypte en de temperaturen stijgen veel te hoog voor comfortabel sightseeing. Ga van oktober tot april en je bespaart een fortuin op zonnebrandcrème.

Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten

8. Chichen Itza, Mexico

Veel oude beschavingen hebben hun stempel gedrukt op het land dat ze koloniseerden. Chichen Itza in Mexico is een plaats waar de Maya’s de hunne verlieten. Maar maak je geen zorgen, je zult geen hoofden zien die de trappen van de tempels van Chichen Itza afrollen, in tegenstelling tot de Mel Gibson-film, Apocalypto, waarin de legendarische wreedheid van het ras voor mensenoffers werd gevierd.

Waarom gaan? De Chichen Itza herinnert er goed aan dat niet alleen dieren een bedreigde diersoort kunnen zijn. De Maya’s zijn slechts een van de vele oude beschavingen die nu niet meer bestaan. Hoewel de ruïnes van de stad en de tempels bewaard zijn gebleven, zijn de mensen die er woonden niet meer. Het is een ontnuchterende gedachte om te overwegen, terwijl je Chichen Itza verkent, dat mensen ook met uitsterven kunnen worden bedreigd.

Skip the Queues. Je zult geen dreigend menselijk uitsterven zien opdoemen als je de grootte van de wachtrijen bij Chichen Itza ziet, dus kom daar vroeg in de ochtend voor de drukte of laat in de middag nadat ze zijn vertrokken.

Beste reistijd. Probeer september en oktober te vermijden, dit zijn de slechtste maanden om doorweekt te worden door regen en vochtigheid. November tot april is het droge seizoen, maar het kan behoorlijk druk worden, dus het is waarschijnlijk beter om je reis rond mei of juni te concentreren, maar wat je ook doet, verlies je hoofd er niet over.

 

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

 

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

 

7. Moai-standbeelden, Paaseiland

Ben jij iemand die graag vooruit wil komen? Als dat zo is, moet je echt naar het Paaseiland gaan waar de Moai-beelden staan, ze hebben meer dan genoeg hoofden voor iedereen. Hoewel om eerlijk te zijn, de Moai-beelden zijn niet alleen hoofden, ze hebben ook vreemde gedrongen torso’s.

Waarom gaan? Er zijn een aantal behoorlijk vreemde dingen in de wereld en de Moai-beelden worden zeker als een van deze beoordeeld. Hun kenmerken zijn in sommige opzichten behoorlijk gruwelijk en het is heel goed mogelijk om te veronderstellen dat ze oorspronkelijk waren uitgehouwen en in een positie waren geplaatst om indringers af te schrikken. De tijd eist zijn tol van de meeste functies, zelfs van een standbeeld. Omdat de Moai-beelden zijn uitgehouwen uit vulkanisch gesteente, zullen de elementen ze uiteindelijk wegslijten, dus ga ze snel bezoeken, voordat ze een gezichtsloos wonder worden.

Skip the Queues. Als je het geluk hebt om naar Paaseiland te gaan om de Moai-beelden te zien, hoef je je geen zorgen te maken dat je de drukte niet hoeft te bestrijden. Door de geïsoleerde ligging midden in de Stille Zuidzee, voor de kust van Chili, is er geen grote toestroom van bezoekers.

Beste reistijd. Voor draaglijk weerplan voor de maanden juli en augustus wanneer het niet te warm is. Januari en februari zijn de warmste maanden en kunnen daarom het beste worden vermeden, net als mei, omdat het vaak regent.

Lees: Top 10 eilanden in de Polynesische driehoek

Top 14 Prachtige Historische Monumenten
Top 14 Prachtige Historische Monumenten

6. Het Colosseum, Rome, Italië

Het maakt niet uit waar je naartoe gaat in de wereld, je zult tenminste enig bewijs vinden dat de Romeinen er voor je waren. Ze hebben overal gebouwd. Het is niet verrassend dat ze het zelfs deden in hun geboortestad Rome en het Colosseum is een perfect bewijs van hun bouwvaardigheden.

Waarom gaan? Gezien de tijd dat het daadwerkelijk werd gebouwd, en hoewel het ongeveer tien jaar duurde om het af te maken, was het een kolossale technische prestatie. De complexiteit ervan kan niet volledig worden gewaardeerd totdat je beneden de grond bent geweest en het zelf hebt gezien. Ja, er is echt meer in het Colosseum dan aanvankelijk lijkt. Maar tenzij je echt gaat kijken, zul je het nooit weten.

Skip the Queues. Het Colosseum is het meest bezochte historische monument in Italië. Om te kunnen genieten van het verkennen van schouder aan schouder met half Europa, kun je een privé Underground Colosseum Night Tour nemen. Je zult niet bepaald alleen zijn, maar je verspilt ook een halve dag in de rij.

Beste reistijd. Bezoek het Colosseum in de lente, herfst of winter om de verstikkende hitte van een Italiaanse zomer in de stad te vermijden. Als je een afkeer hebt van regen, ja, het regent wel in Rome, sla dan de winter over en ga in een van de andere twee seizoenen.

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

5. De Grote Muur van China, China

Sommige dingen zijn gebouwd met als enige doel om buiten te houden. de plunderende massa’s. De Grote Muur van China was er een van, maar helaas heeft het in deze moderne tijd een negatief effect gehad. Ja, je raadt het al. Het is nu een van de grootste toeristische attracties van China en de mensen komen massaal om het te zien.

Waarom gaan? De Grote Muur van China is een van de weinige door de mens gemaakte constructies die vanuit de ruimte te zien zijn. Als de omringende astronauten ernaar hebben gekeken, waarom zou jij dat dan niet doen? Oké, je zult het niet allemaal kunnen zien, het kronkelt duizenden kilometers door het Chinese platteland, maar je kunt er een klein beetje van zien als je ergens naar Beijing gaat.

Skip the Queues. Kies ervoor om een ​​deel van de muur te bezoeken dat op een langere rijafstand van Peking ligt dan de rest, zoals het deel bij Simatai. Je kunt met de kabelbaan naar boven rijden of wachten tot de avond valt. De Simatai is het enige deel van de Grote Muur dat ’s nachts open is en de plaatsen zijn beperkt voor de verlichte wandeling, dus reserveer vooraf of controleer de beschikbaarheid voordat je vertrekt .

Beste reistijd. Lente of zomer zijn echt de enige keren dat de Grote Muur van China wordt bezocht. Ga in de herfst of winter en je zou bevroren kunnen raken. Het is daar behoorlijk fris.

Top 14 Prachtige Historische Monumenten Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

4. Angkor Wat, Cambodja

Als je ooit naar een betoverd land wilde reizen, dan Angkor Wat in Cambodja zou de plek zijn om je droom te vervullen. Het ziet eruit als iets dat rechtstreeks uit een sprookje komt en het is het grootste religieuze monument ter wereld.

Waarom gaan? Hoewel Angkor Wat in Cambodja niet bepaald een sprookjeskasteel is, heeft het wel zijn eigen gracht en is het doordrenkt van meer legendes dan de denkbeeldige Camelot. Als je er doorheen dwaalt en een aantal van de tempelgebouwen ziet die zijn verteerd door de wortels van gigantische bomen, kan het je misschien inspireren om je eigen versie van het betoverde bos te schrijven.

Skip the Queues. Wees wakker met leeuweriken of zelfs beter, ruim van tevoren en sta bij de complexe poorten voor wanneer het open is om 5 uur. Een alternatief is om te wachten tot laat in de middag om 16.00 uur, dan is iedereen warm, gestoord en naar huis.

Beste reistijd. Van november tot maart zijn de koelere maanden in Cambodja en dat is een feit waar veel bezoekers van profiteren. Van juni tot oktober is het aan de mensenkant rustiger, maar het is een stuk heter en kan ook nat zijn.

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

3. Petra, Jordan

Denk je dat het cool is om in een grot te wonen? Als je dat doet, moet je de meest geavanceerde ter wereld bekijken. Petra in Jordanië is een hele grotstad die uit massieve rotsen is gehouwen en dateert uit de oudheid en verder.

Waarom gaan? Nergens anders ter wereld is er werkelijk niets te vergelijken met Petra. Het is echt monumentaal en op de grootst denkbare schaal. Torenhoge gevels zijn ingewikkeld uitgehouwen in de roze steen en binnenin bevinden zich tempels, kloosters en graven. Maar wat de natuur geeft, kan ook worden weggenomen en zachte steen heeft de slechte gewoonte om na verloop van tijd in stof te veranderen, dus zorg ervoor dat je Petra bezoekt voordat het gewoon weer een stapel historisch puin wordt.

Skip the Queues. De beste manier om de wachtrijen over te slaan om Petra binnen te komen, is door aan de poort te zijn voor wanneer ze om 8 uur opengaan. Je bent goed binnen en voor op de drukte die later op de ochtend aankomt in de tourbussen.

Beste reistijd. Petra lijdt aan brandende hitte tijdens de zomermaanden. Om comfortabel rond te kunnen dwalen, ga in de koelere maanden van maart tot mei of september tot november.

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

2. Taj Mahal, India

Er zijn waarschijnlijk zeer weinig gebouwen in de wereld die zo onmiddellijk zijn voor bijna iedereen herkenbaar als de Taj Mahal in India is. Wat nog verrassender is, is dat het nu nog steeds zo wit en glanzend is als de dag dat het bijna vierhonderd jaar geleden werd gebouwd.

Waarom gaan? Als je een romantische ziel hebt, mag je een bezoek aan de Taj Mahal niet missen. Het is het enige historische monument dat echt uit liefde is gebouwd en ook niet uit liefde voor marmer. De iconische structuur werd in opdracht van een Mughal-keizer gemaakt ter nagedachtenis aan zijn vrouw. Wordt liefde groter dan dat?

Skip the Queues. De Taj Mahal-poorten gaan stipt om 8 uur open, als je er een paar uur bent voordat je de wachtrij niet overslaat, maar je staat er misschien wel vooraan.

Beste reistijd. Om het meeste uit de laagste temperaturen te halen, moet u denken aan een bezoek aan de Taj Mahal van oktober tot en met maart, maar bereid u wel voor op mistige ochtenden.

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

1. Machu Picchu, Peru

Er is maar één plek om naartoe te gaan als je bovenop wilt zitten de wereld en dat is voor Machu Picchu in Peru. Het kan even duren om daar te komen, want het is ongeveer tweeënhalve meter boven zeeniveau, maar wie zei dat er haast was? De tijd, althans op de top van de bergen, lijkt stil te staan.

Waarom gaan? Als het je lukt om Machu Picchu te bereiken, geef jezelf dan een schouderklopje, want zelfs de Spaanse indringers hebben het nooit gevonden en ze waren behoorlijk goed in het veroveren van alles. Als je het door de jungle en de bergen haalt, gefeliciteerd, je zult je niet precies op wolk negen bevinden, maar ver daarboven.

Skip the Queues. Denk aan een nachtje door en misschien heb je de oplossing gevonden voor de wachtrijen bij Machu Picchu. Je staat niet in de rij om binnen te komen, maar eerder dat de bus je naar boven brengt. De eerste vertrekt rond 5.30 uur, denk eraan om er drie of vier uur eerder te zijn en misschien krijg je gewoon een stoel. Vergeet niet de dag ervoor je ticket te kopen, anders sta je voor niets op.

Beste reistijd. Machu Picchu heeft vanwege zijn geografische ligging een nat en droog seizoen. April tot oktober zijn de maanden die het droge seizoen vormen en de premium maanden voor bezoek zijn van juni tot september.

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Top 14 Prachtige Historische Monumenten

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button