Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Top 12 Succesvolle Foktips Voor Honden | Plezier.net
DierenHuis Dieren

Top 12 Succesvolle Foktips Voor Honden

Succesvolle foktips voor honden besparen u veel verspilde moeite en tijd, dus lees verder, leer, deel en solliciteer. Kostbare tips helpen hondenfokkers om veel voorkomende valkuilen te vermijden en komen van mentors, online communities, juryleden van hondenshows en uw leeftijdgenoten.

Jaren geleden toen Fokkerijbedrijf van start ging, was er online heel weinig nauwkeurige en gemakkelijk verteerbare kennis beschikbaar voor hondenfokkers. We hebben dat allemaal veranderd door, meerdere keren per week, ongelooflijke artikelen te publiceren met betrekking tot kennelmanagement, hondenfokkerij, hondengenetica, foktechnieken, enzovoort. Sindsdien hebben we duizenden e-mails van ons publiek ontvangen en ze vragen vaak om toptips voor hondenfokkers .

Hier zijn we, met geweldige tips voor beginnende fokkers , dus je kunt er binnen enkele weken beter in worden zodra je deze toepast!

1. Koop een paar boeken

Zoals elke fokker snel zal leren, zijn de meest succesvolle tips voor het fokken van honden in elk fokkerijbedrijf het vaakst over het hoofd gezien als louter eenvoud. In dit geval moeten fokkers de informatie die beschikbaar is in alle leesmaterialen in boeken en online beoordelingen volledig bewaren. Dit kan niet genoeg worden benadrukt. Hoe meer u weet, hoe beter uw bedrijf zal floreren. Er is een uitgebreide bibliotheek met informatie beschikbaar voor de gebruiker die bereid is de tijd te nemen om te leren. In deze moderne tijd is er eenvoudigweg geen excuus voor de fokker om niet volledig op de hoogte te zijn.

Een fokker moet volledig op de hoogte zijn van de werking van hondengenetica. Bestel online e-boeken, koop relevante boeken over het onderwerp, lees groepschats en hondenforums om het laatste nieuws en trends te ontvangen en profiteer van de online Wikipedia. Wat boeken betreft, een van de must-haves voor elke fokker is onze eigen bestseller, The Dog Breeder’s Handbook , die de meest fundamentele onderwerpen van genetica en werpen tot fokdieren en borstvoeding bevat. Bekijk enkele van de andere beste hondenfokboeken die onze site biedt.

2. Dwing jezelf om te leren wat je niet begrijpt

Vaak maken veel fokkers de fout om hun leermogelijkheden niet maximaal toe te passen door hun beoordelingen aan de echte test te onderwerpen. Een van de meest cruciale tips voor het fokken van honden in het bedrijf is het vertrouwd raken met het onbekende. De concepten die u niet begrijpt met betrekking tot het fokken van honden, zijn de concepten die uw succes op de lange termijn belemmeren.

Voor het grootste deel zijn enkele van de meest voorkomende hondenfokthema’s die over het algemeen niet volledig worden begrepen door fokkers hondengenetica en erfelijke wetten . Deze twee concepten zijn absoluut de sleutel tot een succesvol fokprogramma . Het is belangrijk om uw kennis over recessieve en dominante genen, erfelijke ziekten, het begrijpen van de stamboom van een hond en ook chromosomale afwijkingen te vergroten. Deze hoofdonderwerpen vormen enkele van de moeilijkste aspecten in het bedrijf, maar toch maken ze zo’n verschil en zijn absoluut cruciaal voor het begrip.

3. Kritiek accepteren

Net als in elk bedrijf ga je fouten maken en soms dezelfde fouten totdat je het goed hebt. Het is normaal! Het is zelfs gezond. Het is hoe we leren, groeien en evolueren naar uiteindelijk meesterschap. Helaas maken veel hondenfokkers de fout dat nogal koppig is en zich niet onderwerpen aan hun mentors en andere gekwalificeerde professionals die proberen hen stevig advies te geven. Weerstaan ​​aan de hulp van iemand anders door niet in staat te zijn constructieve kritiek te accepteren zal je alleen op de lange termijn pijn doen.

Om dit beter beheersbaar te maken, moet je jezelf eraan herinneren dat kritiek geenszins een manier is om jou en je vermogen te devalueren. In tegendeel. Als iemand je op een constructieve en respectabele manier kritiek aanbiedt, is het omdat ze genoeg geven om je te zien slagen, maar met hun ervaring weten ze welke uitdagingen je te wachten staan ​​op je professionele reis en willen ze je helpen dezelfde fouten te voorkomen. Bovendien is dit de enige manier waarop u getuige zult zijn van enige levensvatbare vooruitgang en de enige manier om uw honden generatie na generatie te verbeteren. Dus accepteer het niet alleen, maar verwelkom het en moedig het aan!

4. Woon hondenshows bij

Als een potentieel bedrijf gebaseerd is op het fokken van honden, of het nu voor persoonlijk gebruik of financiële voordelen is, is uw aanwezigheid cruciaal. Een fokker kan veel winnen door actiever te worden in de hondengemeenschap door regelmatig hondenshows en wedstrijden bij te wonen. Deze hondenshows bevatten altijd netwerken van mogelijkheden in termen van nuttige contacten en collega-fokkers . Het hebben van andere hondenfokkers in uw professionele netwerk vergroot de kansen om potentiële honden te vinden die aan uw fokcriteria voldoen. Het is ook geweldig voor ondersteuning en het ontvangen van advies van degenen die ervaring hebben in het veld.

Het bijwonen van lokale hondenshows , of zelfs nationale evenementen die u meer voorsprong geven, zullen u een voorsprong geven bij het aanraken van de etiquettes en regels van het bedrijf . Een fokker kan de kwaliteit van de honden voor competitie beter leren begrijpen. Het voordeel hiervan is dat keurmeesters de neiging hebben waardevolle feedback te geven aan de deelnemers en dat je veel kunt leren door goed te letten op welke kwaliteiten ze zoeken bij de winnaars.

Toptips voor hondenfokkers die hondenshows bijwonen!

5. Zoek een mentor

Als u nieuw bent in de hondenfokkerij, dan is het noodzakelijk dat u de hulp krijgt die u naar uw gewenste doelen zal leiden. Het spreekt voor zich dat de mensen die je het meest zullen helpen, degenen zijn die ervaring hebben op het aangewezen gebied waar je je in waagt. In dit geval wil je een vertrouwde mentor vinden die een ding of twee weet over fokken honden en die u de beste foktips op de markt kunnen bieden.

Zeer gerenommeerde mensen die bij de wet passen als een invloedrijke mentor zijn andere fokkers en keurmeesters . Andere fokkers zijn waar je bent op en kunnen je begeleiden bij het nemen van nauwkeurige beslissingen. Ze weten wat voor soort hond ze moeten zoeken en hebben ervaring met de genetische resultaten van hun hondenintegratie. Rechters daarentegen hebben zo ongeveer alles gezien wat er is als het gaat om de beste honden om aan het publiek te laten zien. Je kunt deze mentors rechtstreeks vinden door een e-mail te sturen naar je lokale of nationale rasverenigingen . Zorg ervoor dat u ze allemaal e-mailt, want sommige antwoorden mogelijk niet.

6. Bezoek andere fokkers

Hoewel het idee misschien niet zo aantrekkelijk lijkt voor de nieuwe deelnemer aan het fokken van honden, is het eigenlijk een geweldige manier om niet alleen te netwerken, maar ook een kijkje te nemen in wat er speelt in de hondenwereld. Zoals eerder vermeld, weten fokkers met relevante ervaring op dit gebied hoe het proces werkt. Ze zijn vaak de eenvoudigste, maar meest voordelige, hulp in het leven van een nieuwe fokker. Ze hebben al jaar ervaring met het paren van honden , daarom zijn de tips voor het fokken van honden die ze kunnen geven van echt respect.

Als je van plan bent om voor de eerste keer honden te fokken, moet je jezelf onderdompelen in andere honden die voor hetzelfde doel worden gebruikt. Een idee is om te doen alsof je zelf klant bent . U stelt de relevante vragen die een normale klant aan een hondenfokker stelt en let op de antwoorden die u krijgt. Wees niet bang om lastige vragen te stellen! Door dit te doen, krijgt u een onschatbaar inzicht in de vele facetten van uw professionele inspanningen. Het beste advies is om afspraken te maken om een ​​bezoek aan het huis van de fokker daadwerkelijk te vergemakkelijken, waar de te fokken honden worden gehouden en waar het grootste deel van het proces plaatsvindt.

Wees niet kieskeurig of discriminerend voor het ras dat je wilt bestuderen, omdat dit alleen maar beperkter dan nuttig zal blijken te zijn. Bespreek veelvoorkomende onderwerpen met de fokker, zoals prijzen, gezondheidscontroles, fokomstandigheden, enz. En neem mentale aantekeningen.

7. Besteed tijd aan online communities

Het internet staat vol met verschillende online forums en sociale mediaplatforms dat het onmogelijk zou zijn voor iemand om een ​​paar dingen niet van internet te leren. We leven in zeer geavanceerde technologische tijden, het is geen wonder dat enkele van de meest vooraanstaande experts in het fokken van honden de online boards doorzoeken om open discussies te voeren .

Berichten- en groepsborden bieden een open forum voor gepassioneerde fokkers om te communiceren en gratis advies te geven vanuit alle hoeken van de wereld. Het meest voorkomende, maar waarschijnlijk ook het meest effectieve, online platform is Facebook. De meeste mensen hebben het en het is behoorlijk handig gebleken.

Facebook biedt verschillende hondenfokgroepen die worden beperkt tot specifieke situaties. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan groepen die rasspecifiek zijn en kennis van uw gewenste hondenras delen met andere gebruikers die ook hetzelfde ras bezitten en er ervaring mee hebben. Andere groepen om uit te kiezen zijn specifiek gerelateerd aan het fokken van honden, parende honden, gezondheid van de hond, en het meest handig, locatiespecifiek. U kunt honden en hondenfokkers in uw omgeving vinden. Bovendien biedt een eenvoudige zoekopdracht op Google veel meer online forums, afhankelijk van uw specifieke kenmerken en zelfs YouTube stelt gebruikers in staat om te communiceren en te delen onder de afgespeelde video’s.

8. Word een expert over je ras

Elke hondenfokker die het meest waardevolle advies zoekt en graag de meest succesvolle tips voor het fokken van honden op de markt wil leren, dan is dit de tip die u voorblijft. Als je denkt alles te weten wat er te weten is, is dit waarschijnlijk een goed teken dat je niet weet. Bijvoorbeeld:

  • ken je alle namen van de oprichters van je ras?
  • Hoe zit het met de top tien exemplaren die momenteel in leven zijn? en,
  • ken jij de laatste “Best of Breed” bij Crufts?

Zo niet, dan ben je niet zo deskundig als je misschien denkt en moet je nog veel leren.

Top 12 Succesvolle Foktips Voor Honden
Belangrijke hondenfokconcepten – Canine Genetics, erfelijkheid, genotype, inteelt, mutaties, enz.

 

Het is gewoon niet genoeg om enigszins te hebben met kennis van het ras waarmee u werkt, u moet de expertstatus bereiken . Expert zijn vereist grondig onderzoek en veel herhaling. Vaak vereist het lezen en opnieuw lezen van hetzelfde materiaal totdat u het praktisch in het geheugen hebt.

Zodra je alles weet over je ras, kun je comfortabel elke vraag beantwoorden die naar je wordt gegooid. Bovendien hebt u meer flexibiliteit bij het oplossen van problemen wanneer zich in de toekomst uitdagingen voordoen, omdat u volledig op de hoogte en voorbereid bent.

Het doel is om beheersingsniveau te bereiken in elke zakelijke onderneming, zodat u kunt worden beschouwd als een leider in uw gemeenschap. Maar het belangrijkste is dat u een expert bent in uw ras, dat u een betrouwbare kandidaat bent om optimaal voor uw honden te zorgen binnen een ethische en morele norm.

9. Meetbare doelen stellen

Het fokken van honden is een realistische activiteit. Logischerwijs vereist het dus een realistische en redelijke aanpak. Je doelen moeten haalbaar zijn. Het is vaak een veel voorkomende misvatting in de hondenfokkerijindustrie dat “schieten op de sterren” en proberen hoog in je doelen te vliegen de manier is om enorm succes aan te moedigen. Dat kan niet verder van de waarheid zijn. In feite, , zult u waarschijnlijk meer tastbare resultaten van uw inspanningen zien wanneer u kleinere en redelijkere doelen stelt .

Wat normaal gesproken gebeurt als we te hoog in onze doelen mikken, zijn we vergeten de obstakels te zien die zich tijdens de reis moeten voordoen. Bij elk probleem heb je een oplossing nodig, waarbij je een ander doel moet instellen of het huidige doel moet aanpassen. Door kleinere doelen te stellen, hebt u ook meer ruimte voor fouten en flexibiliteit als u weet wat u beoogt, uitvoerbaar is en gemakkelijker te bereiken is, dus minder druk.

Bovendien geven kleine doelen je af en toe de nodige zelfvertrouwen. We hebben allemaal kleine overwinningen nodig om door te gaan. Als je weet dat je eindelijk een van je doelen hebt bereikt, voel je je meer aangemoedigd om door te gaan. Evenzo zal het stellen van lange en onbereikbare doelen je waarschijnlijk ontmoedigen en kan dit er zelfs toe leiden dat je voortijdig stopt. Consistentie is van cruciaal belang en binnen uw redelijke grenzen blijven, geeft u meer controle over de uiteindelijke uitkomst.

10. Documenteer je reis

Geen waardevolle kennel zou gedijen zonder geplande en gestandaardiseerde organisatie . Het is zelfs vrijwel onmogelijk om verder te komen als hondenfokkerij zonder systematisch te zijn georganiseerd op een manier dat ontbrekende informatie over uw plannen en doelen gemakkelijk kan worden geïdentificeerd in een grafiek, grafiek of lijst.

Het dient niet alleen het doel om een ​​fokkennel georganiseerd te houden, maar het toont andere fokkers en potentiële klanten dat u serieus bent over uw werk. Veel hondenfokkers maken de fout om belangrijke punten in hun fokplan te vergeten en die ene kleine cruciale stap die men vergat te documenteren, kan eigenlijk de naam van een kennel maken of breken.

We raden aan een dagboek of blog te starten. Het kan van alles zijn, van een dagelijkse of wekelijkse update op uw persoonlijke sociale media-platform. In dit geval hebt u al een publiek dat uw activiteiten bijhoudt in hun nieuwsfeed. Een blog starten is een geweldig idee. Het beste wat je kunt doen, is om volledig eerlijk te zijn in je worstelingen met betrekking tot je professionele activiteiten. Het is belangrijk om consistent te zijn met dit documentatieplan. Gedurende de maanden van updaten, bloggen, posten over uw fokkerijbedrijf, zult u zeker veel aanhang krijgen van andere leeftijdsgenoten. Dit zal enorm helpen als het tijd is om het eerste nest te fokken. Je kunt zelfs onze gids op bekijken hoe je je eigen professionele kennelwebsite kunt maken voor een zeer lage prijs.

11. Controleer hoe uw pups evolueren

Vaak zijn er fokkers die door de jaren heen bekend zijn om hun bedrijf te doen, een verkoop te doen en vervolgens die verkoop helemaal vergeten . We raden ten zeerste af om dat te doen voor elke verantwoordelijke hondenfokker, of u nu een doorgewinterde fokker bent of nieuw in het bedrijf bent. Je ziet er niet professioneel uit. Mensen zullen opmerken als een fokker niet dezelfde zorg aan zijn honden besteedt voorafgaand aan de transactie nadat de verkoop is gedaan.

Kortom, wees niet die fokker die nooit meer de klant belt na de voltooide deal. Of wees niet de fokker die in de toekomst nalatig is met betrekking tot toekomstige verzoeken en vragen van uw klant. Alleen omdat u een verkoop heeft gedaan, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat de relatie tussen verkoper en koper voorbij is, in feite is het misschien net begonnen. Probeer contact te houden met elke klant en probeer om de paar maanden nieuws en informatie over de pups te verkrijgen. Je wilt zien hoe je pups zijn geëvolueerd, zodat je fouten in de fokkerij kunt zien en proberen eventuele fouten te verhelpen .

12. Wees objectief

Ten slotte is deze laatste foktip voor honden van cruciaal belang, maar is toevallig het moeilijkst te bereiken, vooral voor nieuwe hondenfokkers. U moet objectief blijven gedurende uw honden uiterlijk en gesprekken over uw eigen fokdieren vertonen. Het is een feit. Het is heel gemakkelijk om er een gewoonte van te maken om van dit bedrijf een persoonlijk bedrijf te maken, want dit zijn tenslotte dieren en het zijn onze dieren en natuurlijk hebben we er een genegenheid voor. Het zijn je pups en natuurlijk ga je denken dat ze de schattigste zijn, maar het kan niet genoeg worden benadrukt, oordeel niet over de schattigheid van een hond.

Uw belangrijkste objectiviteit is in dit geval om te oordelen op basis van de rasstandaard van de hond . Beoordeel bovendien op basis van de redelijke doelen die u voor uw bedrijf hebt gesteld. Kortom, u wilt honden afwijzen die niet precies “passen” volgens uw standaard en volgens het gepersonaliseerde fokprogramma (dat u tegen die tijd had moeten maken). Houd er rekening mee dat ontslag niet betekent dat je ze afwijst, het betekent alleen dat je die hond niet meer zult fokken. Dit dient meer als hulpmiddel voor toekomstige planning en om de controle over het proces te behouden.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button