Strand reizen

Top 10 plaatsen om te bezoeken in Duitsland

Wil je een reis naar Duitsland plannen en een lijst maken van waar je deze kunt zien? We hebben deze mooie lijst voor je opgesteld. Een reiziger die Duitsland wil bezoeken, moet niet terugkeren zonder deze 10 attracties te hebben gezien.

Neuschwanstein kasteel

ADRES: Neuschwansteinstrasse 20, 87645 Schwangau, Duitsland

TELEFOON: +49 8362 930830

Top 10 plaatsen om te bezoeken in Duitsland

Neuschwanstein, ’s werelds beroemdste kasteel, ligt in de Beierse Alpen. Dit sprookjeskasteel is eigenlijk het meest gefotografeerde gebouw van Duitsland, met Walt Disney als inspiratiebron voor Doornroosje.

Koning Ludwig I ontwierp zijn droomkasteel in 1869 en gaf de opdracht aan een theaterontwerper in plaats van een architect om het te bouwen.

Maak een rondleiding door het prachtige kasteel. Hoogtepunten van het gebouw zijn de sierlijke kunstmatige grot, de troonzaal met een gigantische kroonluchter en de luxe Minstrel Hall.

Europa-Park

ADRES: Europa-Park-Straße 2, 77977 Rust, Duitsland

TELEFOON: +49 7822 776688

Top 10 plaatsen om te bezoeken in Duitsland

Europa-Park, het grootste pretpark van Duitsland, is de afgelopen dagen ook langs Neuschwanstein gekomen, het meest bezochte gebouw van Duitsland. Het kasteel heeft misschien geen romantische kant, maar het heeft adembenemende wegen, landen uit verschillende landen van Europa en een rattenmascotte die je misschien aan iemand doet denken.

In onze begeleiding; Het heeft alles wat je nodig hebt om een ​​reis naar Europapark te plannen, inclusief toegang, hoe te gaan, waar te verblijven en hoe te bezoeken in de winter.

Brandenburger Tor

ADRES: Pariser Platz, 10117 Berlijn, Duitsland

Top 10 plaatsen om te bezoeken in Duitsland

De Brandenburger Tor (Brandenburger Tor) is het nationale symbool van Duitsland. Dit gebouw uit 1791 staat aan het einde van de boulevard “Unter den Linden”. De geschiedenis van deze poort is echter behoorlijk bewogen en interessant.

Het omvat meer controversiële evenementen zoals de Brandenburger Tor, de nazi en de Sovjetvlag. Toen Berlijn tijdens de koude oorlog in tweeën splitste, bleef de Brandenburger Tor tussen Oost- en West-Berlijn. De Amerikaanse president Ronald Reagan, in zijn iconische toespraak uit 1987: “Meneer Gorbatsjov, haal deze muur neer!” trok de aandacht met zijn woorden.

Nadat de muur in 1989 instortte, werd de Brandenburger Tor een symbool van de hereniging van Duitsland.

Oktoberfeest

ADRES: Schäfflerstrasse 8, 80333 München, Duitsland

TELEFOON +49 89 24292930

Top 10 plaatsen om te bezoeken in Duitsland

Oktoberfest in München wordt bezocht door mensen die van plezier houden.

Dit is misschien een beetje cliché, maar worst en zuurkool eten terwijl je Oktoberfest-bier drinkt, is een belangrijke Duitse traditie. Oktoberfest, ’s werelds grootste festival, ontvangt jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers. Hier kunt u het Oktoberfest vieren in 14 verschillende biertenten en genieten van de Beierse “Schuhplattler” (een soort volksdans), alpenhoorn (een traditioneel instrument) en zangers.

Als je de festivaltijd hebt gemist, kun je het Hofbräuhaus in München bezoeken, ’s werelds beroemdste bierhal. Deze Beierse instelling is sinds 1589 geclassificeerd onder de classificatie gemütlich (“comfortabel”). Geniet van Beierse specialiteiten en gigantische crackers met bier geserveerd in een mis (glas van één liter).

Keulen Katedrali

ADRES: Domkloster 4, 50667 Keulen, Duitsland

TELEFOON +49221 17940555

Top 10 plaatsen om te bezoeken in Duitsland

De Dom van Keulen (Kölner Dom) is een van de belangrijkste architectonische monumenten van Duitsland en  nigrade op twee na hoogste kathedraal ter wereld. De bouw van dit gotische meesterwerk duurde zo’n 600 jaar. Toen het uiteindelijk in 1880 werd voltooid, was het nog steeds in overeenstemming met de oorspronkelijke plannen van 1248.

Keulen, II. Toen bommen het doelwit waren van WO II, was deze kathedraal het enige overgebleven gebouw. Mensen geloofden dat God dit gebouw beschermde dat rechtop stond in een verpletterde stad. Volgens een meer realistische verklaring was de reden dat de kathedraal niet werd afgebroken omdat de piloten zich op het oriëntatiepunt bevonden.

In ieder geval staat de kathedraal nog steeds naast het treinstation van de stad en verwelkomt bezoekers van over de hele wereld.

Trier

ADRES: Trier, Duitsland

Top 10 plaatsen om te bezoeken in Duitsland

De stad Trier, de oudste stad van Duitsland, ligt aan de oevers van de Moezel. Deze stad, BC. Het werd gesticht als een Romeinse kolonie in 16 voor Christus en bood onderdak aan verschillende Romeinse keizers.

Nergens anders in Duitsland voel je de Romeinse tijd zo goed als in Trier. Porta Nigra, de grootste Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen, en de kathedraal van Trier, waar veel pelgrims in geïnteresseerd zijn, zijn de meest opmerkelijke plekken in de stad.

Zwarte Woud

ADRES: Zwarte Woud, Duitsland

Top 10 plaatsen om te bezoeken in Duitsland

Als u droomt van Duitsland met glooiende heuvels, kleine dorpjes en weelderige bossen, moet u Schwarzwald (Zwarte Woud) bezoeken, waar u ze allemaal kunt ervaren. Dit bos, vol heuvels, valleien en bossen, beslaat een oppervlakte van 4600 vierkante mijlen van de stad Baden Baden tot aan de Zwitserse grens.

Wandelen, fietsen, autorijden… Er zijn hier vele schilderachtige routes die u naar kleine dorpjes, het zonnige Freiburg, lange rode worsten, wijnmakerijen en oude wereldkloosters brengen.

Twee van de meest aanbevolen zijn de Wine Road en de German Clock Road. U kunt ook Gengenbach bezoeken, ’s werelds grootste kerstkalenderhuis voor Kerstmis.

Maar onthoud: geen bezoek aan het Zwarte Woud kan eindigen zonder een deel van de Zwarte Woudtaart met chocolade, kersen, room en kersenschnapp (een soort Duits drankje).

Frauenkirche van Dresden

ADRES: Neumarkt, 01067 Dresden, Duitsland

TELEFOON +49351 65606100

Top 10 plaatsen om te bezoeken in Duitsland

De Onze-Lieve-Vrouwekerk, Dresden Frauenkirche, heeft een aangrijpende geschiedenis: in de Tweede Wereldoorlog, toen het stadscentrum van Dresden werd aangevallen, werd de grote Frauenkirche verwoest op een 42 meter hoge puinhoop. Deze ruïnes waren meer dan 40 jaar onaangeroerd gebleven, als herinnering aan de verwoestende strijdkrachten.

De herbouw van de kerk, die in 1994 bijzondere aandacht vroeg, werd vrijwel geheel gefinancierd met particuliere giften. En in 2005 vierden de inwoners van Dresden de wedergeboorte van de Frauenkirche.

Romantische weg

ADRES: Gebsattler Str. 9, 91541 Rothenburg ob der Tauber, Duitsland

Top 10 plaatsen om te bezoeken in Duitsland

De Romantische Strasse is de mooiste plek van Duitsland. Het resort neemt je mee naar een plek vol muren met Duits eten en geweldig bier, houten huizen, een prachtig landschap omringd door historische hotels, cultuur, kastelen en interessante middeleeuwse graven.

Een van de hoogtepunten aan de Romantische Strasse is het pittoreske Rothenburg ob der Tauber, de best bewaarde middeleeuwse tombe van Duitsland en de laatste plek in kasteel Neuschwanstein.

Kerstmarkten

Top 10 plaatsen om te bezoeken in Duitsland

Kerstmarkten in Duitsland zijn een van de eerste dingen die in je opkomen als het gaat om de feestdagen. Bezoekers genieten van Gluhwein (glühwein in Duitse stijl) onder de stralen van het licht terwijl ze winkelen tussen houten stalletjes en fantastische handgemaakte cadeaus kopen. Hier vind je een kerstboom, zingende mensen en lekker eten.

Een van de beste kerstmarkten is ongetwijfeld om in Neurenberg te wonen. De markt opent in november en verandert de stad in een magisch wonderland. Maak een wandeling door deze openluchtmarkt met zijn 180 houten hutten in rode en witte stoffen, verlichting en frisse slingers.

Er is ook een kerstmarkt voor kinderen met een stoomtrein en nostalgische draaimolens. Dit is een magisch moment voor jong en oud, wanneer meer dan 1.500 kinderen meedoen aan een lantaarnprocessie die zich uitstrekt tot aan het kasteel op de heuveltop.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button