ReizenOutdoor reizenReizen nachtlevenRomantisch reizen

Top 10 plaatsen om het noorderlicht te zien

Heb je een droom om de aurora borealis, beter bekend als noorderlicht, persoonlijk te zien? Dit verbluffende natuurverschijnsel wordt eigenlijk veroorzaakt door geladen deeltjes die afkomstig zijn van de zon en die in botsing komen met gassen in de atmosfeer van de aarde. Of je nu wel of niet goed thuis bent in de wetenschappelijke achtergrond van het noorderlicht, het valt niet te ontkennen dat het een magische ervaring zou zijn om ze persoonlijk de lucht te zien oplichten.

Denk je erover om de reis naar het noorden te maken voor wat aurora te bekijken? Hier zijn tien geweldige plekken om naartoe te gaan. U zult zeker herinneringen maken die u niet snel zult vergeten.

10. Isle of Skye, Schotland

De schoonheid van het eiland Skye neemt niet af als de avond valt; het wordt versterkt door de gloed van de Melkweg en talloze sterrenbeelden hierboven. Dankzij het gebrek aan lichtvervuiling heeft het eiland een van de donkerste luchten van heel Europa. Als je in de winter op bezoek bent, heb je een grote kans om het noorderlicht ook te zien glinsteren. Met negen verschillende plekken op het eiland om volop van de nachtelijke hemel te genieten, heb je keuze te over!

9. Jökulsárlón, IJsland

Het toerisme in IJsland wint de laatste jaren aan populariteit vanwege de adembenemende natuurlijke schoonheid. Als u van plan bent om in de winter te bezoeken, zorg er dan voor dat u ook wat tijd overhoudt om de lichten te bekijken. Veel tours vertrekken vanuit de hoofdstad Reykjavik, maar u wilt de tour kiezen die u naar Jökulsárlón brengt, een prachtige gletsjerlagune, zelfs overdag. Kijken naar de lichten die oplichten, de ijsbergen zorgen voor prachtige foto’s.

Top 10 plaatsen om het noorderlicht te zien

© Daria Medvedeva / Shutterstock.com

8. Kangerlussuaq, Groenland

De Inuits van Groenland hebben al eeuwenlang een aantal van de beste uitzichten op de lichten. Hun voorouders hebben zelfs legendes over de oorsprong ervan! Groenland heeft een van de langste periodes van het jaar waarin de lichten zichtbaar zijn, van september tot ongeveer april. Omdat er in het land weinig lichtvervuiling is, kun je zelfs de lichten spotten vanuit Kangerlussuaq, waar de luchthaven zich bevindt. Met het grootste deel van het jaar heldere nachten, zult u de stad niet teleurgesteld verlaten.

Top 10 plaatsen om het noorderlicht te zien

© Nico Vera Ortiz / Shutterstock.com

7. Tórshavn, Faeröer

Hoewel ze technisch deel uitmaken van Denemarken, hebben de Faeröer een unieke eigen identiteit. Het is nog steeds een van de minst bezochte plaatsen in Europa, maar het landschap is adembenemend. De hoofdstad, Tórshavn, is zowel een geweldige plek om je te vestigen als een goede locatie om de lichten boven te vangen, zelfs binnen de stad. Als je een rustigere locatie wilt, is het natuurlijk gemakkelijk om deze kleine stad te verlaten. Een voordeel van het spotten van noorderlicht op de Faeröer – het zal helemaal niet druk worden.

6. Kiruna, Zweden

Deze kleine stad, gelegen in Zweeds Lapland, is een geweldige locatie om te proberen de lichten te spotten vanwege de nabijheid van het Abisko National Park. Dit park is gelegen in het “aurora-ovaal”, waar de lichten het meest te zien zijn. Ga naar het Aurora Sky Station en leer meer over de lichten van de experts die daar zijn gestationeerd. Zelfs Lonely Planet is het daarmee eens – dit is een geweldige plek om je aurora-fix te krijgen.

Top 10 plaatsen om het noorderlicht te zien

© foto-select / Shutterstock.com

5. Kakslauttanen, Finland

Hoewel het noorderlicht de moeite waard is om elk weertype te trotseren, kan het zijn dat je door de vrieskou vroeg naar binnen wilt. Nu kunt u genieten van het beste van twee werelden in de glazen iglo’s van het Kakslauttanen Resort. Krijg het beste zicht op fonkelende sterren en de prachtige lichten boven je terwijl je warm en lekker in bed ligt. Praat voor het slapengaan over het beste uitzicht.

4. Salekhard, Rusland

Hoewel het geen verrassing is dat de meest noordelijke delen van Rusland je een geweldig uitzicht op de lichten zullen geven, zijn er niet veel reizigers die zo ver naar het oosten trekken. Dit is jammer, want de Russische stad Salekhard is de enige in de poolcirkel. U zult ongetwijfeld uw deel van het noorderlicht zien, plus de unieke groene gloed die de lokale bevolking het licht van de doden noemt. Salekhard is zeker een kijkje waard.

3. Tromsø, Noorwegen

Deze bloeiende stad bevindt zich ook in het “aurora-ovaal”, waardoor je een groot deel van het jaar een geweldig zicht hebt op de lichten. In tegenstelling tot plaatsen met dezelfde breedtegraad als Tromsø, is het klimaat milder vanwege de golfstroom. Als je van goede muziek houdt, moet je je bezoek even laten samenvallen met het noorderlichtfestival. U zult zich vermaken met verschillende muziekgenres, plus de aurora hierboven. Een betere combinatie vind je nergens anders.

Top 10 plaatsen om het noorderlicht te zien

© Oxana Gracheva / Shutterstock.com

2. Yellowknife, Canada

Er zijn veel plaatsen in Canada om het noorderlicht te zien vanwege de breedtegraad van het land. Als u echter een reis naar Yellowknife maakt, kunt u dit natuurverschijnsel zien op een plek die Aurora Village heet! Deze aboriginal-eigendom faciliteit geeft je de ultieme ervaring bij het jagen op poollicht. Ze hebben zelfs verwarmde faciliteiten om u te helpen langer buiten te blijven. Op deze manier zul je de lichten zeker meer waarderen.

Top 10 plaatsen om het noorderlicht te zien

© Phung Chung Chyang / Shutterstock.com

1. Fairbanks, Alaska

Alaska, de grootste staat van de VS, heeft veel mooie spektakels in de lucht in de vorm van het noorderlicht. Als je ervoor kiest om de lichten in Fairbanks te zien, zeggen de lokale bevolking dat een verblijf van drie dagen je 80% kans geeft om ze te zien. Blijf langer om de kansen te vergroten terwijl u geniet van de vele manieren waarop u de lichten kunt zien, dankzij creatieve reisorganisaties. Ga naar Fairbanks om je succes bij het zien van de lichten te verzekeren!

Top 10 plaatsen om het noorderlicht te zien

© NotYourA GemiddeldBear / Shutterstock.com

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button