Reizen

Top 10 koudste plekken ter wereld

Wil je de 10 koudste plekken op aarde weten? Ik weet zeker dat je daar niet zou willen wonen. De onderstaande locaties zijn de laagste temperaturen ooit gemeten in de wereld!

1- Eureka – Canada

Eureka, een kleine onderzoeksbasis, bevindt zich in Nunavut, in het noorden van Canada, en heeft een discontinue populatie van slechts acht mensen. Tijdens hun verblijf krijgen ze de benodigde materialen één keer per week of tweewekelijks via het luchtvervoer. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is -18,8 C.

Top 10 koudste plekken ter wereld

2- Rogers Pass, ABD

Rogers Pass, in Montana, VS, ligt 5610 meter boven zeeniveau en is de heetste plaats op deze lijst, met temperaturen tussen 0 ° C en 10 ° C in januari.

3- Prospect Creek, Alaska, ABD

Kun je geloven dat de temperatuur bij Prospect Creek is gedaald tot -10 ° C? Op 23 januari 1971 werd het uitgeroepen tot de koudste regio van de Verenigde Staten, waar de gemiddelde temperatuur daalde tot -62,2 ° C.

Top 10 koudste plekken ter wereld

4- Stanley, ABD

Met slechts 63 inwoners is de stad Stanley een van de koudste plekken ter wereld. De temperatuur kan hier in december dalen tot 8 ° C. Er wordt gezegd dat het in juli een gemiddelde temperatuur van 28 ° C bereikt.

5- Winkelhaak- Yukon, Kanada

Een van de plaatsen met de laagste temperaturen is in de kleine Snag-vallei op het Noord-Amerikaanse continent. Terwijl de gemiddelde maximumtemperatuur 0 ° C is, kan de laagste temperatuur dalen tot -12,2 ° C.

Top 10 koudste plekken ter wereld

6- Oymyakon-Rusland

In Oymyakon is de gemiddelde temperatuur in januari, februari en december -50 ° C en blijft van eind september tot half april onder 0 ° C. De koudste temperatuur werd op 6 februari 1933 gemeten op het noordelijk halfrond bij -67,7 ° C.

7- Ice Center Groenland

Eismitte betekent “ijscentrum” in het Duits. Het blijkt hier te koud te zijn! Een verkenningssite in de vroege jaren 30, toen de Duitse wetenschapper Alfred Wegener stierf. De gemiddelde jaartemperatuur is -30 ° C. De warmste maand is juli met een gemiddelde van -12,2 ° C.

Top 10 koudste plekken ter wereld

8- Ulan Bator – Mongolië

Ulan Bator, de grootste stad van Mongolië, is absoluut de meest bevolkte plaats op deze lijst. Ulaanbaatar wordt in de winter beschouwd als de koudste hoofdstad van de wereld. Het heeft een gemiddelde temperatuur van -24,5 ° C in januari, en deze kou bereikte ook -45 ° C in januari 2001.

Top 10 koudste plekken ter wereld

9- Vostok, Antarctica

Een van ’s werelds vriespunten is Vostok op Antarctica. De gemiddelde temperatuur van april tot oktober is ongeveer -65 ° C. In het warme seizoen van november tot maart ligt de gemiddelde temperatuur rond de -42 ° C.

Top 10 koudste plekken ter wereld

10- Noordelijk IJs – Grönland

Van 1952 tot 1954 was het het onderzoeksstation van de British Northern Greenland Expedition in Groenland. De laagste gemeten temperatuur was -66,1 ° C op 9 januari 1954.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button