ReisfotografieReizenReizen nachtleven

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Er zijn enkele essentiële elementen die zorgen voor een perfecte kerstsfeer. Onder hen staan ​​sneeuw, sleebellen en dampende kopjes warme chocolademelk hoog op de lijst en dit zijn enkele van de redenen waarom Zwitserland een van de beste kerstbestemmingen in Europa is.

Zwitserland met zijn met sneeuw bedekte Alpen, helderblauwe gletsjermeren en talloze steden en dorpen, die niet zouden misstaan ​​op de voorkant van een seizoensgroetkaart, is een land dat de feestdagen belichaamt. Breng een kerstvakantie door in Zwitserland en ontdek de charme van de mooiste kerststeden die je je kunt voorstellen, hun feestelijke markten en traditionele seizoensevenementen en maak kans op enkele van de ongelooflijke wintersportactiviteiten van het land.

Kies een van deze top tien steden en dorpen in Zwitserland als bestemming en je zult een kerstvakantie in Zwitserland hebben die je nooit zult vergeten.

10. Gruyères

Gruyères is een verbluffend gotische middeleeuwse stad in het centrale Alpengebied van Zwitserland. De stad staat wereldwijd bekend om zijn gelijknamige kaas, uitstekende chocolade en 13e-eeuws sprookjeskasteel. Kerstmis in Gruyères is een speciale tijd wanneer de geplaveide straten worden versierd met feestelijke verlichting en worden overgenomen door de feestelijke markt van de stad. De kerstmarkt van Gruyères wordt gehouden in twee weekenden voorafgaand aan Kerstmis en hier presenteren lokale ambachtslieden hun waren te midden van koren van kerstzangers en vuurpotten van geroosterde kastanjes. Het is een fantastische feeststemming die ongeëvenaard is.

Het zou onmogelijk zijn om Gruyères te bezoeken zonder zowel de lokale kaas als een deel van de fantastische Zwitserse chocolade te proberen die in de stad is geproduceerd. La ​​Maison de Gruyere is een kaasfabriek met interactieve tentoonstellingen waar je kunt ontdekken hoe de beroemde kaas wordt gemaakt. Van zijn oorsprong als melk geproduceerd door melkveebedrijven die in alpenweiden worden gekweekt via de processen die het passeert tot het volwassen is en smaakvol Gruyère wordt.

De Maison Cailler is een chocoladefabriek waar u kunt zien hoe de deskundige chocolatiers hun vak uitoefenen voordat u uw smaakpapillen verwent met enkele van de verrukkelijke traktaties. Wil je proberen er zelf een te maken? Dat kan bij de Chocolaterie de Gruyères .

Het verkennen van het Château de Gruyères is ook een must. Het achthonderd jaar oude kasteel met torentjes is een van de beste plaatsen om te bezoeken in Zwitserland . Mis het niet.

Zie ook: Gruyeres winter gastronomy tour

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Kerstnachtscène in het middeleeuwse stadje Gruyeres, Zwitserland

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Winter in de stad Gruyeres

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Schilderachtig besneeuwd berglandschap bij het kasteel van de Gruyeres met een oude kerk op de voorgrond .

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Kerstmis in het dorp van Gruyeres

9. Lugano

Lugano is een van de beste kerstbestemmingen in Zwitserland voor verschillende zeer goede reden. De stad ligt aan de oevers van het Meer van Lugano in een prachtige schilderachtige omgeving, heeft een achtergrond van dramatische bergketens en is een mix van Zwitsers en Italiaans, waardoor het cultureel uniek is.

Lugano is ongelooflijk mooi op elk moment van het jaar en wordt alleen maar beter als het zijn feestelijke mantel aantrekt. Kerstmis in Lugano is geen kort evenement van twee of drie dagen. De festiviteiten van de stad beginnen eind november en duren tot en met 6 januari. In een stijl die meer in overeenstemming is met mediterrane tradities, vinden de meeste openbare feesten, behalve de kerstmarkt die de straten van het stadscentrum overneemt, plaats op de belangrijkste pleinen van de stad, de Piazza Manzoni en de Piazza della Reforma .

Het Piazza Manzoni wordt omgebouwd tot een kerstdorp , compleet met typisch Zwitserse alpenhutten, een enorme kerstman en een dagelijks programma met kerstthema-entertainment. De Piazza della Reforma herbergt het Food Lover’s Chalet, de perfecte plek om te ontsnappen aan de kou in de lucht en te genieten van een warme chocolademelk of een glas gekruide glühwein.

Mis de onderwater kerststal in het Meer van Lugano niet. Overdag onzichtbaar, het tafereel komt tot leven wanneer het ’s avonds wordt verlicht en is pure kerstmagie.

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Kerstmarkt in Lugano, Zwitserland.

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Heerlijke winteravond in Lugano, Zwitserland

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Panoramisch zicht op Stad Lugano, meer van Lugano en Monte San Salvatore in de winter

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Kerstmis in Lugano, Zwitserland

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Lugano-stad in Zwitserland in de winter

8. Locarno

Locarno staat net zo bekend om zijn historische oude stad en vijftiende-eeuwse heiligdom als om een ​​van de beste plekken om een ​​kerst in Zwitserland te beleven. Wat onderscheidt Locarno van andere Zwitserse steden als kerstbestemming?

Tijdens de seizoensfeesten wordt het hoofdplein, de Piazza Grande, omgebouwd tot een ijsbaan en gedurende de hele kerstperiode wordt de stad Locarno on Ice . De feestelijke sfeer wordt nog versterkt door de toevoeging van iglo-vormige bars, een podium voor live optredens en talloze street food kraampjes. Er is ook een grote kerstmarkt in de oude stad van Locarno vol met handwerkstalletjes en eetkraampjes met warme soep, gesmolten kaasspecialiteiten en seizoensgebonden zoete lekkernijen.

Om Locarno in al zijn winterse glorie te bekijken, maakt u de pelgrimstocht naar het Heiligdom van de Madonna del Sasso om vanaf daar te genieten van het spectaculaire uitzicht op het meer en het berglandschap van de Alpen.

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

IJsbaan op Piazza Grande in Locarno

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Winterlandschap van Locarno, Zwitserland

7. St Moritz

Wereldberoemd St Moritz is het glamourresort van Zwitserland, zowel voor zomervakanties als voor wintersportactiviteiten. Het luxueuze kuuroord heeft een lange geschiedenis van baanbrekende innovatieve ideeën, maar met Kerstmis is het de traditie die de dag regeert.

St Moritz heeft een van de beste feestelijke sferen van overal in Zwitserland en weet na twee keer de Olympische Winterspelen te organiseren hoe grote evenementen te organiseren. In St. Moritz beginnen de vieringen met een kerstmarkt waar een bezoek komt van de kerstman, muziekconcerten en workshops kaars maken. De Glatschin-ijsbaan opent samen met het omliggende gastro-dorp en de kerstthema-kermis, evenals verschillende andere ijsbanen in de stad zoals die van Ludain. Sommige van de stijlvolle vijfsterrenhotels zoals het monumentale Badrutt’s Palace en het Kulm Hotel hebben hun eigen ijsbaaninstallaties, dus er is geen tekort aan ijs om te pronken met je schaatsvaardigheden.

Afgezien van het vieren van de feestdagen in St. Moritz, is een van de beste dingen om te doen een ritje met de historische Bernina Express door de Alpen naar het UNESCO-werelderfgoed van Tirano.

Om het winterwonderland rond St. Moritz te bekijken zonder een enkele sneeuwvlok te missen, boekt u een stoel in een panoramawagen op de Glacier Express . De trein rijdt tussen St. Moritz en de Oberalppas door de Rijnkloof en over adembenemende viaducten.

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Luchtfoto van St. Moritz in Zwitserland tijdens de winter

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

St. Moritz tijdens de winter

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Beroemde Glacier Express in Zwitserland. De trein rijdt tussen St Moritz en de Oberalppas

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Glacier Express, St Moritz, Zwitserland

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Winternachtlandschap van St. Moritz in Zwitserland

6. Zermatt

Voor een ouderwetse kerst zonder verkeerslawaai of vervuiling is autovrij Zermatt het ideaal stad voor een feestelijke vakantie in Zwitserland. U hoeft zich ook geen zorgen te maken dat u tijdens het verblijf in Zermatt een pond wint door te veel te genieten van de seizoensgebonden fayre, want de meest populaire activiteiten zijn wandelen, klimmen en skiën.

Zermatt ligt onder de schaduw van de machtige Matterhorn en heeft de visuele aantrekkingskracht van traditionele alpenhutten omgeven door met sneeuw bedekte toppen en pijnbomen. Hoewel de stad een prachtige reeks feestelijke verlichting heeft, is het een visie die geen decoratieve verlichting nodig heeft om het er kerstachtig uit te laten zien. Verken de straten van Zermatt tijdens een twee uur durende wandeling , en het zal nogal wat interessante geheimen onthullen.

Het beklimmen van de Matterhorn staat niet op de meeste kerstwensenlijst, maar mis de kabelbaan niet naar het Matterhorn Glacier Paradise . Met een hoogte van bijna tweeduizend achthonderd meter boven zeeniveau is dit het hoogste punt van Europa dat met de kabelbaan te bereiken is en vanuit de duizelingwekkende hoogte van het uitkijkpunt is het mogelijk om, als het weer het toelaat, achtendertig van de Alpenpieken te zien.

Voor een rustiger alternatief, dat net zo adembenemend is, maar op een veel lagere hoogte, rijdt u op de Gornergrat Cog Railway . De trein vertrekt vanaf het station van Zermatt en duurt iets meer dan een half uur om de, bijna verticale, vijfduizend voet naar het observatiepunt en hotel op de top van de Gornergrat te beklimmen. Vanaf de top is het panoramische uitzicht op de Alpen en de Matterhorn ongelooflijk.

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Mooi kerstdorp in Zermatt in Zwitserland

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Prachtig dorp in Zermatt in Zwitserland

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Winternacht boven Tasch-vallei, de poort naar Zermatt

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Matterhorn Peak en Zermatt Valley

5. Einsiedeln

Einsiedeln is een Zwitserse stad met een tiende-eeuwse abdij gewijd aan de Maagd Maria, die het hele jaar door pelgrims trekt en extra betekenis krijgt tijdens de kerstperiode.

Abdij Einsiedeln is een indrukwekkend gebouw dat het stadscentrum domineert en wordt geconfronteerd met een ruim plein waar de kerstmarkt [1945993] van de stad, een van de grootste in Zwitserland, wordt gehouden. Hoewel het religieuze aspect van Kerstmis belangrijk is in Einsiedeln , is er veel meer te doen dan kloosters bezoeken en religieuze beeltenissen bekijken. De stad heeft een fantastisch wintersportprogramma met skiën en rodelen in en rond Einsiedeln zelf en in het vakantieoord Hoch Ybrig , op slechts een klein eindje rijden.

Het zou onmogelijk zijn om in Einsiedeln te zijn zonder een kijkje te nemen in het Diorama Bethlehem . De extra grote kerststal heeft meer dan vierhonderdvijftig karakters die allemaal individueel zijn gemaakt en is een ingewikkeld kerstkunstwerk. Naast de kerststal is een zeer kerstachtige plek om te bezoeken in Einsiedeln de Goldapfel Gingerbread Bakery and Museum . Snack op een traditionele kerstpeperkoek van de regio terwijl je de antieke bakapparatuur op de tentoonstelling verkent.

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Kerstmarkt voor het benedictijnenklooster in Einsiedeln. Foto door swiss-image.ch/Christof Sonderegger

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Benedictijner klooster in de winter, Einsiedeln, Zwitserland

4. Stein am Rhein

Stein am Rhein met zijn middeleeuwse architectuur is waarschijnlijk een van de mooiste kerststeden in Zwitserland. Voeg daarbij de gewoonte van de stad om de straten te versieren waar de kerstmarkt, of Maerlistadt, elk jaar in een ander sprookjesachtig thema wordt gehouden en Kerstmis wordt een magische fantasie voor alle generaties. Volg het pad of de Marliweg, door de stad en ontdek verschillende verborgen grotten met als thema het verhaal van het jaar.

De Stein am Rhein Kerstmagie houdt daar niet op. Drie dagen lang komt binnen de muren van het voormalige benedictijnenklooster van de stad, St Georgen Abbey , , een middeleeuwse markt tot leven met gekostumeerde personages die ambachten uit die tijd uitvoeren. Huur een kostuum, kleed je aan en doe mee met het plezier terwijl oude ridders strijden om de eer van een jonkvrouw of de smidshamers op zijn aambeeld. Het is een echt en sfeervol kerstavontuur, compleet met eten en drinken in middeleeuwse stijl.

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Kerstmarkt op het stadhuisplein, Stein am Rhein

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Kerstmarkt in Stein am Rhein. Foto door swiss-image.ch/Christof Sonderegger

3. St Gallen

St Gallen is een van de beste kerstbestemmingen in Zwitserland, niet alleen omdat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, maar omdat de bewoners echt weten hoe ze alles uit de kast moeten halen als het gaat om decoraties.

St. Gallen schittert tijdens de feestdagen gewoon met licht van 700 sterren boven de straten. Ze zijn een indrukwekkend gezicht, en naast waarschijnlijk de hoogste kerstboom van Zwitserland, die jaarlijks voor de kathedraal van de stad wordt geplaatst, zorgt het voor een absoluut geweldige kerstsfeer.

St Gallen zit niet op kerstmarkten en heeft er in totaal drie. Een op Bohl , een andere op Waaghous en de derde op de Marktplatz , maar een van de meest populaire evenementen in de stad omvat de kerstman en zijn helpers. Het is een speciaal moment voor jong en oud wanneer de kerstman en zijn elven door de stad rijden in een processie genaamd de Chlausritt en iets dat de kerst in St. Gallen net dat beetje unieker maakt.

Mis in St. Gallen niet de gelegenheid om de kathedraal te bezoeken, of de abdij van St. Gall, waar de oudste bibliotheek van Zwitserland is gevestigd of om deel te nemen aan een wandeltocht van St Gallen Old Town en Abbey district.

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

St. Gallen in de winter ’s nachts. Foto door swiss-image.ch/Andreas Gerth

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Wintertijd in St. Gallen, Zwitserland. Foto door swiss-image.ch/Daniel Ammann

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Nachtzicht op de St. Laurenzen Kirche in St. Gallen, Zwitserland

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Luchtfoto van St. Gallen in de winter

2. Luzern

Voor een allesomvattende traditionele kerst in Zwitserland, dan is Luzern de plek zijn. Luzern is een stad die weet hoe ze met kerstvieringen naar de stad moet gaan en die geen enkel essentieel element mist.

Luzern begint zijn festiviteiten met het begin van de advent wanneer de kerstverlichting wordt ingeschakeld en de ijsbaan Live On Ice aan het meer wordt geopend. Vanaf dat moment staan ​​de straten vol met marktkramen uit de zeven verschillende markten van de stad waar ambachtslieden handgemaakte geschenken aanbieden die zijn gemaakt ter voorbereiding op het seizoen.

Om alles te ontdekken, kunt u deelnemen aan een twee uur durende wandeltocht door Luzern en erachter komen van een professionele gids waar de beste feesten worden gehouden en over enkele van de mindere van de stad. bekende kersttradities. Het zal je echt in de kerstsfeer brengen.

Er is zoveel meer in Luzern dan kerstvieringen, waaronder skiën onder de sterren en sneeuwschoenwandelen. Luzern is een complete winterwonderlandervaring .

Het kan moeilijk zijn om tijdens het drukke kerstprogramma in Luzern extra bezoeken te bezoeken, maar mis de bergen van Pilatus, Rigi of Stanserhorn niet. Je kunt er komen met een tandrad of kabelbaan of kabelbaan om een ​​avontuurlijk element aan de festiviteiten toe te voegen. Een andere bezienswaardigheid in Luzern is de prachtige Kapelbrug , de oudste houten brug van Europa en de watertoren. Ze zijn ongelooflijk en het meest gefotografeerde monument van Luzern.

Gerelateerd: The Magic of Lucerne: Christmas Edition Tour

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Luzern tijdens Kerstmis

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Kapelbrug in de winter. De beroemdste bezienswaardigheid in Luzern

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Luchtfoto van Luzern, Zwitserland

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

De Rathaussteg, een voetgangersbrug over de Reuss , verlicht tijdens Kerstmis in Luzern

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Luchtfoto van Luzern in de winter

1. Montreux

Montreux staat bovenaan deze lijst van de beste kerststeden ter wereld omdat het een onvergelijkbare feestelijke sfeer heeft plus alle kenmerken die het maken, niet alleen een van de mooiste kerststeden, maar meerdere evenementen die het de topbestemming maken voor een kerstvakantie in Zwitserland.

De Zwitserse stad Montreux herbergt de grootste kerstmarkt van het land in een ongelooflijke omgeving aan het meer die de kerstsfeer naar een maximaal niveau tilt. Denk aan meer dan honderdzestig kraampjes in chaletstijl aan een promenade aan het water die aroma’s van glühwein en fonduekaas uitstoten tussen tentoonstellingen van ambachtelijk geproduceerde goederen. Combineer dat met een torentjeskasteel met live re-enactments van historische verhalen, begeleid door vlammenwerpers en uitvoeringen van middeleeuwse muziek. Kasteel Chillon is pure middeleeuwse magie en een van de de beste plaatsen om te bezoeken in Zwitserland .

Nog een ding dat Montreux echt onderscheidt als de beste kerststad van Zwitserland is de nieuwe treinrit die kinderen en hun families naar het huis van de kerstman brengt, gebouwd op de Rochers- de Naye-berg. Een andere geweldige trein om te halen is de Golden Pass die van Montreux naar Zweisimmen rijdt en zijn passagiers van de oevers van het Meer van Genève naar het prachtige Alpenlandschap brengt.

Een man die Montreux gemakkelijk zou hebben aanvaard, heeft een speciaal soort magie: Queen-zanger, Freddie Mercury. De zanger woonde in de stad tot aan zijn vroegtijdige dood in 1991 en zijn tijd in de stad wordt geëerd met een standbeeld dat in zijn beroemde pose aan de waterkant van Montreux aan het meer van Genève is gegoten. Mis de fotomoment niet om een ​​foto te maken naast het monument van een van de grootste sterren van rock.

Zie ook: Toegangsticket Château de Chillon met audiogids

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Kerstmarkt in Montreux. Foto door swiss-image.ch/Christof Schuerpf

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Chateau de Chillon in de winter

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Montreux Kerst bij het meer van Genève

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Standbeeld van Freddie Mercury in Montreux. Foto door swiss-image.ch/Markus Buehler-Rasom

Top 10 Kerststeden en Dorpen in Zwitserland

Reuzenrad op de kerstmarkt in Montreux

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button