ReisfotografieReizenReizen nachtleven

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Dus je hebt eindelijk de grote beslissing genomen en bent begonnen met het plannen van een vakantie in de Filippijnen. Dat is geweldig; het is een geweldige plek en een land dat ergens bovenaan de top van elke avontuurlijke reizigers moet staan. Maar vanwege de geografische samenstelling is het een archipel van meer dan zevenduizend vijfhonderd eilanden die meer dan honderdtwintigduizend vierkante mijl beslaan, het vooraf plannen van uw must-sees in de Filippijnen is een goed idee.

De Filippijnen ontvangen niet zoveel bezoekers als de buurlanden Thailand en Vietnam, en zijn lang niet zo toeristisch, maar het toerisme naar de Filippijnen neemt toe. Hoewel er gebieden zijn die commercieel onontwikkeld zijn, blijven ze misschien niet lang zo. Dus nu is het een goed moment om te gaan.

Als je naar de Filippijnen gaat, vergeet dan een bezoek aan boeddhistische tempels, want die zijn er niet en de toegevoegde bonus is dat bijna iedereen Engels spreekt. Als vakantiebestemming zijn de Filipijnen uniek. Er is letterlijk zoveel te zien en te doen, van ongelooflijke surfplekken tot terrassen met rijstvelden tot vulkanen en talloze stranden, het is moeilijk om te beslissen wat de beste dingen zijn om te doen in de Filippijnen. Bekijk deze top tien en kijk of ze op je takenlijst staan.

10. Boracay Island

Boracay Island is vier vierkante mijl land bijna volledig omrand door witte koraalstranden en tropische palmbomen. Het is altijd de nummer één plek geweest om te bezoeken in de Filippijnen, maar vanwege de recente ontwikkelingen op het eiland is het in de ranglijst teruggevallen naar de tiende plaats.

Korte geschiedenis

Boracay Island is een idyllische plek die in het verleden meer dan een derde van de bezoekers die naar de kust van de Filippijnen kwamen, heeft aangetrokken. Te klein om de massale toestroom van bezoekers het hoofd te bieden, begon het paradijselijke eiland ernstige milieuschade op te lopen en werd het door de Filippijnse regering gesloten voor een rust- en herstelperiode van zes maanden.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Luchtfoto van Boracay Island, Filippijnen

The Reopening of Boracay

Boracay Island wordt gedeeltelijk heropend in oktober 2018 hoewel het aantal toegestane bezoekers beperkt zal zijn. Er is nog een heropening gepland in april 2019 voordat het eiland in december 2019 weer volledig operationeel wordt.

Wat te verwachten na de heropening van Boracay

Als alles op Boracay Island volgens plan verloopt door de sluitingen zijn de tot nu toe slechte riolering aanzienlijk verbeterd, is er geen afval meer dat in zee terechtkomt, wat een uitstekende milieubeweging is, en zijn de hoofdwegen verbreed om het verkeer comfortabeler te kunnen ontvangen.

Zullen de werken een domino-effect hebben? Heel waarschijnlijk. Het kan een voortzetting van beperkte toegang tot het eiland betekenen, evenals duurdere verblijven als gevolg van prijsverhogingen.

Boracay-stranden

Boracay-eiland is altijd een van de beste plaatsen geweest om te bezoeken in de Filippijnen vanwege de onvergelijkbare stranden. De sluiting van het toerisme naar het eiland was grotendeels om te voorkomen dat ze nog meer schade zouden ondervinden van de gekke strandfeesten die werden gehouden.

Het beste strand van Boracay Island? Moet White Beach zijn, twee en een halve mijl prachtig wit zand dat zich rond de rand van een baai buigt, ondersteund door palmbossen en aan kristalhelder water. White Beach is ongelooflijk, maar het is niet de enige op het eiland die een bezoek waard is. Mis het niet om naar Diniwid Beach , Ilig-Iligan Beach of het Puka Shell Beach te gaan. ] , ze zijn allemaal bijna net zo geweldig.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

White Beach tijdens sluiting, Boracay Island, Filippijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Diniwid beach, Boracay Island, Philippine

Boracay-nachtleven

Het nachtleven op Boracay Island zal niet meer zijn wat het was. De beruchte strandfeesten in Ibiza-stijl van het eiland zijn nu verboden om het milieu te beschermen. Er is echter nog steeds plezier te beleven, want binnenfeesten zijn toegestaan.

Het stoppen van de aankomst van mensen naar een populaire toeristische bestemming is een belangrijke beslissing, maar een beslissing die, als ze het gewenste effect heeft, meer dan de moeite waard is. Zoals het populaire gezegde luidt: maak alleen foto’s en laat alleen voetafdrukken achter. Door verantwoordelijke toeristen te zijn, verlaten we een bestemming in de juiste omstandigheden zodat toekomstige reizigers ervan kunnen genieten.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Uitzicht vanaf de grot op het eiland Boracay, Filippijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Zonsondergang zeilen op het beroemde witte strand van het eiland Boracay, Filippijnen

9. Vigan

Zodra je aankomt in de stad Vigan, wordt het Spaanse erfgoed duidelijk. Brede geplaveide straten met huizen met balkons en pleinen met decoratieve fonteinen geven de stad een ouderwetse sfeer die doet denken aan een slaperig Spaans stadje tijdens de siësta-uren.

Vigan is de hoofdstad van de regio Ilocos Sur op het Filippijnse eiland Luzon. Een UNESCO-werelderfgoed sinds 1999 en een New7Wonders sinds 2015, het is een van de weinige overgebleven steden waar dan ook op de Filippijnen die zijn oorspronkelijke zestiende-eeuwse charme heeft behouden.

De beste manier om Vigan te zien is door een traditionele kalesa te huren voor een langzame rit met paard en wagen door de straten. De tweewielige, overdekte caritelas zijn een geliefd vervoermiddel in Vigan, en het kleven van hoeven op de kasseien voegt een extra element toe aan de authentieke en verouderde sfeer van de stad.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Geplaveide straten van Vigan in de Filippijnen

Mis het niet

Het district Mestizo of Calle Crisologo , de historische kern die het Spaanse karakter van de stad vormt, is een echte tijdcapsule. De St. Paul’s Metropolitan Cathedral , die dateert uit de 19e eeuw, heeft een sierlijke barokke gevel, altaren met zilveren panelen en een aparte koepelvormige, tachtig meter hoge klokkentoren. De magische fontein is het prachtige middelpunt van de Plaza Salcedo en geeft een nachtelijk gechoreografeerde show van licht, water en muziek.

Must-Eat Foods in Vigan

De Spaanse invloed in Vigan is niet alleen merkbaar in de architectuur van de stad, maar ook in de keuken. Mis deze dingen niet terwijl je er bent. Vigan empanadas zijn kleine krokante pasteitjes met verschillende hartige vullingen. Bagnet , zeer vergelijkbaar met de chicharon van Zuid-Amerika, zijn kleine blokjes gekookte buikspek die gefrituurd worden tot ze knapperig zijn. Vigan longganisa zijn korte, dikke worstjes die worden gekruid met knoflook en azijn en vervolgens, na te zijn gebakken in hun eigen vet, worden geserveerd met rijst en eieren als ontbijt.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Een souvenirwinkel in Vigan, Filipijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Historische stad Vigan, Filipijnen in de Filippijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

De dansende fontein van Plaza Salcedo staat voor St. Paul’s Cathedral, Vigan, Filipijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Vigan City op de Filippijnen

8. Ondergrondse rivier Puerto Princesa, Palawan

Als je op de Filippijnen moet zijn, moet het de ondergrondse rivier Puerto Princesa in de provincie Palawan zijn. De vijf mijl lange rivier staat zowel op de werelderfgoedlijst van UNESCO als een van de New7Wonders of Nature .

De rivier slingert zich een weg door een indrukwekkend kalkstenen karstgrotsysteem en werd beschouwd als de langste in zijn soort tot de recente ontdekking van een veel grotere in de buurt van Playa del Carmen in Mexico.

Het verkennen van de ondergrondse rivier Puerto Princesa tijdens een rondleiding is een geweldig idee. De goed geïnformeerde gidsen navigeren u door het Nationaal Park naar het grottenstelsel van de rivier op kleine boten en vertellen fascinerende feiten die u anders zou missen. Hoewel het verleidelijk is om een ​​duik te nemen in het kristalheldere blauwgroene water, is zwemmen in de rivier niet toegestaan, dus spring er niet in.

Puerto Princesa, niet alleen de ondergrondse rivier, is een populaire toeristische plek in de Filippijnen, dus verwacht niet dat je daar alleen bent of bij een van de andere bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Ondergrondse rivier Puerto Princesa, Puerto Princesa, Filipijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Boot bij de ingang van de ondergrondse rivier, Puerto Princesa, Filipijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Binnenkant van de ondergrondse rivier Puerto Princesa in Puerto Princesa, Filippijnen

Mis het niet

Honda Bay Island Hopping als je op de Filippijnen bent, is een must. Het is puur escapisme op een paradijselijke locatie wanneer je tijdens een eendaagse tour drie verschillende eilanden kunt bezoeken, Luli, Cowrie en Starfish, die allemaal overladen zijn met witte zandstranden en enkele van de beste snorkelplekken ter wereld. Ze zijn misschien een boottocht van twaalf uur verwijderd van Puerto Princesa, maar sla ook de Tubbataha Reefs niet over van je must-see lijst. De koraalriffen staan ​​op de werelderfgoedlijst van UNESCO, de thuisbasis van duizenden mariene soorten, waaronder schildpadden, manta’s en haaien, en behoren tot de top tien duikplekken ter wereld.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Honda Bay Island Hopping, Puerto Princesa, Filipijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Tubbataha Reef, Puerto Princesa, Filipijnen

7. Manilla

Waarschijnlijk is het beste woord om Manilla, de hoofdstad van de Filippijnen, te omschrijven chaotisch, maar het is een spannende chaos. Manilla is zo’n interessante en diverse stad dat het niet de onderdrukte reputatie verdient die soms wordt toegeschreven.

Manilla is het culturele centrum van de Filippijnen en is gevormd door de unieke etnische invloeden van de Spanjaarden, Chinezen en Amerikanen die de stad naast de inheemse Filippino’s hebben bewoond

Verwacht het land te vinden beste musea daar, evenals theaters en auditoria met optredens van eersteklas artiesten in alle genres plus een aantal fantastische nachtclubs en bars. Manila komt echt tot leven in het donker.

Understanding Manila

De stad Manila draagt ​​de bijnaam Pearl of the Orient en zoals bij alle parels moet je door de schelp breken om de verborgen schat te ontdekken. Dat kan moeilijk zijn omdat Manilla geen waarneembaar centrum heeft, maar elk district afzonderlijk verkent en als een bloem die zich ontvouwt, zal Manilla zijn geheimen prijsgeven.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Ermita en Paco districten gezien vanaf Intramuros. Manilla, Filippijnen

Intramuros-district

Intramuros betekent letterlijk vertaald in het Engels en betekent binnenmuren, en het district Intramuros in Manilla is precies dat. De ommuurde, oud-Spaanse wijk van Manilla beslaat slechts een halve vierkante mijl, dus het is gemakkelijk en leuk om te voet te verkennen. De uitgebreide huizen langs de brede straten doen denken aan Havana in Cuba, en de ontspannen sfeer is ook vergelijkbaar.

Vind je eigen weg in Intramuros of de Intramuros Bambike Tour wordt sterk aanbevolen. Hij is zowel vermakelijk als zeer goed geïnformeerd over het gebied, Manilla en de Filippijnse cultuur.

Als je overweegt om van Manilla je basis te maken terwijl je op de Filippijnen bent, dan zijn Intramuros, Ermita en Malate geweldige plekken om te verblijven.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

San Agustin Church, Intramuros, Manila, Filipijnen

Makati

Als er te veel drukte voor je is in Manila, dan ga naar Makati, een van de zestien steden in het grootstedelijk gebied van Manilla. In wat het aangewezen financiële district van Manilla is, heerst er orde.

Genesteld tussen de torenflats van bankinstellingen, buitenlandse ambassades en de beurs van het land, zijn grote warenhuizen, restaurants en enkele van de levendigste uitgaansgelegenheden op de Filippijnen. Dus als de stadsdrukte te chaotisch voor je is, is Makati misschien wel de beste plek om te verblijven in Manilla.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Nachtzicht van Makati, de zakenwijk van Metro Manila, Filippijnen

Dingen om te doen in Manila

Bezoek een Museum: Manilla is de thuisbasis van enkele van de beste en meest diverse musea op de Filippijnen. Hoewel je misschien geen tijd hebt om ze allemaal te bezoeken, zijn dit degenen die je echt niet mag missen. Het Nationaal Museum van de Filipijnen dat alles tentoonstelt, van schone kunsten tot archeologie. Het Ayala Museum dat zich richt op inheemse kunst en artefacten. Het Mind Museum dat helemaal over wetenschap gaat en meer dan tweehonderdvijftig interactieve tentoonstellingen heeft. Als je een zoetekauw bent, dan is het Dessertmuseum een must-see in Manilla. Het is een echte, live versie van een Willy Wonka-chocoladefabriek met veel zoete lekkernijen om te proeven.

Nachtleven: Manilla is een van de beste plekken in de Filippijnen voor een geweldig nachtleven. Van dure, verfijnde pubs in Makati tot zuinigere bars in Malate of Ermita. In Manilla is er voor ieder wat wils. Bekijk deze geweldige gids over het nachtleven van Manilla om te ontdekken wat bij je past en waar je het kunt vinden.

Attracties: Een van de meest populaire attracties in Manilla is Manila Ocean Park . Het mariene themapark heeft aquariumtunnels, ontmoetingen van roggen en haaien en een doorloop bevroren continent met levende pinguïns.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Manila Ocean Park, de Filippijnen

Winkelen: Winkelen in Manilla is een ervaring op zich. De SM Mall of Asia is het super-winkelcentrum van Manilla, de op drie na grootste van de Filippijnen en heeft meer winkels dan u op een dag kunt bezoeken. Voor een gevarieerder winkelaanbod, probeer een Manila Shopping Experience Tour met de SM Mall en Greenhills en Divisoria, die traditioneler zijn en waar je je ruilvaardigheden op de proef moet stellen.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

SM Mall of Asia in Bay City, Pasay, Manila, Filippijnen

6. Mayon-vulkaan

De Filipijnen, met twintig vijf actieve vulkanen, is het ideale land voor vulkaan toerisme. De Mayon-vulkaan is niet alleen een bijna bijna perfecte klassieke kegelvorm, het is ook een van de meest verbazingwekkende vulkanen ter wereld . Het is ook een van de meest actieve en kan gevaarlijk zijn, dus als een bezoek aan het op je verlanglijstje staat, controleer dan de huidige uitbarstingsstatus hier voordat je vertrekt.

De berg Mayon beklimmen

Wanneer de Mayon-vulkaan even rust neemt van het spuiten van lava, is het mogelijk om er omhoog te trekken, maar je moet voorbereid zijn omdat het geen gemakkelijke klim is.

Er zijn vier kampen langs het wandelpad. Basecamp, camp one, camp two en de laatste, de krater zelf. Het bereiken van het tweede kamp duurt gemiddeld ongeveer drie uur. Verderop gaan is niet aan te raden, tenzij je een doorgewinterde vulkaan klimmer bent, over de juiste uitrusting beschikt en wordt vergezeld door een getrainde gids die het terrein kent.

NB: Voordat je Mount Mayon gaat beklimmen, moet je contact opnemen met het Department of Tourism Office Regional V in de stad Legazpi . ].

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Mayon-vulkaan, Legazpi, Albay, Filippijnen

De beste plaatsen om de Mayon-vulkaan te bekijken

De beste plek om de Mayon te bekijken Vulkaan, en degene die de minste inspanning vereist, is vanuit een stoel bij het raam in een vliegtuig. Als je naar Legazpi vliegt , vraag dan om aan de linkerkant van het vliegtuig te zitten om de vulkaan in al zijn majesteit te zien of wanneer je de stad uit vliegt, zit naast een raam aan de rechterkant. Vanaf de luchthaven zelf heb je ook een geweldig uitzicht op de vulkaan.

Een andere optie is om de Cagsawa-ruïnes te bezoeken, een zestiende-eeuwse kerktoren in de gemeente Daraga in Albay, vanwaar de vergezichten van de temperamentvolle berg ononderbroken en ongelooflijk zijn.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Legazpi Airport met Mayon-vulkaan op de achtergrond. Filippijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Cagsawa-ruïnes, Mayon-vulkaan, Filippijnen

Alternatieve plaatsen voor vulkaan-trekking in de Filippijnen

Mount Mayon isn ‘ t de enige vulkaan in de Filipijnen die het bekijken of beklimmen waard is. Bekijk de Taal-vulkaan , de kleinste actieve vulkaan ter wereld, net buiten Manilla, of maak een dagtocht buiten de stad naar Mount Pinatubo , een vulkaan beroemd vanwege het maken van de op één na grootste uitbarsting van de twintigste eeuw. Het is ook mogelijk, maar zeker niet gemakkelijk, om Mount Apo te beklimmen, de hoogste top van de Filippijnen.

5. Chocolate Hills, Bohol

De Chocolate Hills in de provincie Bohol is een natuurlijk geologisch fenomeen waarvan er maar weinig voorbeelden in de wereld zijn en een absolute must-see in de Filippijnen . In dit zeer ongebruikelijke landschap, en in een gebied van iets meer dan dertig vierkante mijl, is er heuvel na heuvel van karstheuvels. De kegelvormige bultjes, soms meer dan honderdvijftig voet hoog, bedekken de grond waar je ook kijkt. Het aantal heuvels is nooit vastgesteld, maar is ruim duizend en zou dichter bij twee kunnen liggen. Bedekt met gras tijdens het natte seizoen, wanneer het klimaat verandert en het gras uitdroogt, krijgen de heuvels een duidelijke donkerbruine kleur waaraan ze hun naam ontlenen.

Chocolate Hills-uitkijkpunten

Om de hele Chocolate Hills te kunnen zien en hun pracht echt te waarderen, zijn de twee beste plaatsen om ze te bekijken de Chocolate Hills Complex of Sagbayan Park .

Het complex ligt ongeveer vijf kilometer buiten de stad Carmen en heeft een 360 ° uitkijkplatform met prachtige panoramische vergezichten over de heuvels. De uitzichten zijn geweldig vanaf het complex, maar wees bereid om je bij de menigte te voegen en de tweehonderd treden te beklimmen voordat je ze eindelijk ziet. Sagbayan Park is een rustiger, minder toeristisch alternatief en handiger qua vervoer wanneer u aan de noordoostelijke kant van Bohol verblijft.

Beste tijd om Chocolate Hills te bezoeken

De Chocolate Hills zijn het hele jaar door een indrukwekkend gezicht, maar vooral wanneer ze helemaal bruin zijn geworden. Dat gebeurt in het droge seizoen, dat loopt van eind november tot en met mei.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Uitzicht op de Chocolate Hills, Bohol, Filipijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Chocolate Hills in Bohol, Filipijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Beroemde Chocolate Hills in Bohol, Filipijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Chocolate Hills, Bohol, Filipijnen

Mis het niet

Seeing Tarsiers is een must-do als je in en rond Bohol bent, maar zorg ervoor dat je het op de juiste manier doet. Deze kleine zoogdieren met lange vingers zijn een van de kleinste primaten ter wereld. Ja, ze zijn schattig, maar het zijn geen huisdieren en ze staan ​​op het punt een bedreigde diersoort te zijn, alleen vanwege de menselijke interesse om ze uit te buiten. Weiger aanbiedingen van privébezoeken en bezoek het Philippine Tarsier and Wildlife Sanctuary , in plaats van het Tarsier Conservation Area , op die manier help je echt de natuurbeschermingsinspanningen te behouden.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Tarsier in “Philippine Tarsier and Wildlife Sanctuary”, Bohol, Filippijnen

4. Surfen op het eiland Siargao

Siargao is een traan gevormd eiland, tweehonderdvijftig mijl ten zuidoosten van Manilla, wat de betekenis van paradijselijk naar een heel nieuw niveau tilt en nog meer als je een surfer bent. De Filippijnen zijn een surfparadijs met talloze stranden die golven van wereldklasse ontvangen op veel plekken rond de archipel van meer dan 22.000 kilometer kustlijn. Maar het beste is Siargao, de hoofdstad van surfen op de Filippijnen en misschien ook wel de beste surfspot overal in Azië.

Cloud 9

Siargao’s meest populaire plek voor het vangen van grote golven is in de eilandgemeente General Luna. Nagesynchroniseerd Cloud 9, vanwege de negende plaats in de ’s werelds beste surfspot ranglijst door CNN, zijn de deining en de pieken die daar worden geproduceerd niet voor beginnende surfers. Surfers kijken op de Cloud 9-golven is een onvergetelijke ervaring en een geweldige manier om tips op te doen om je eigen surfvaardigheden te verbeteren.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Surfpunten op het eiland Siargao, Filipijnen

Surfspots voor beginners

Je hoeft geen professional te zijn om in te surfen Siargao. Er zijn ook een aantal geweldige surfplekken die perfect zijn voor beginners, zoals Jacking Horse , Daku en Guiuan 19459015] . Bekijk deze gids voor surfen op Siargao Island om meer over hen te weten te komen.

Beste tijd om Siargao te bezoeken

Siargao heeft het hele jaar door fantastische golven, maar tijdens de moessonperiode, van november tot februari, beginnen de golven van wereldklasse echt binnen te rollen, hoewel ze kan vaak gepaard gaan met regen.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Surfen op het eiland Siargao, Filippijnen

Mis het niet

Als het je lukt om jezelf weg te slepen van het strand en de crash van de golven, neem dan de tijd om de Sugba Lagoon te bezoeken. De lagune ligt verborgen op het afgelegen eiland Del Carmen, op ongeveer een uur varen van Siargao. Behalve dat het spectaculair is om te zien, heeft de lagune groenblauwe wateren omgeven door regenwoud en is het een fantastische plek om te snorkelen of SUP-paddleboarding.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Stand-up paddle-boarding in Sugba Lagoon, Siargao Island, Filippijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Sugba-lagune, Siargao Island, Filipijnen

Alternatieve plaatsen om te surfen in de Filippijnen

Als je het niet te Siargao kunt maken om te surfen, probeer dan een aantal van deze alternatieve plaatsen. Baler in de provincie Aurora is een uitstekende tweede keuze en staat bekend als de geboorteplaats van het surfen op de Filippijnen. San Juan , in La Union, ligt op ongeveer vier uur rijden van Manilla en biedt twaalf maanden per jaar geweldige golven. Hoewel de stranden misschien niet zo uitgestrekt zijn als die in andere delen van de Filippijnen, is San Antonio in de gemeente Zambales een populaire surfspot voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Surfers op het eiland Siargao, Filippijnen

3. De Batanes-eilanden

De Batanes-eilanden zijn de meest noordelijke in de Filippijnen en zijn op dezelfde afstand van Taiwan als van Manilla. De mini-archipel bestaat uit tien afzonderlijke eilanden waarvan er slechts drie zijn: Sabtang , Batan en Itbayat , zijn bewoond. Wat deze eilanden onderscheidt van vele andere zijn hun landschappen en hun cultuur die vrijwel misdaadvrij is. Hoewel ze zeker een bezoek waard zijn, zijn ze ook niet de gemakkelijkste of meest economische om te krijgen, en het tropische klimaat van het eiland heeft vaak grote gevolgen voor de vluchtschema’s.

Beste tijd om de Batanes-eilanden te bezoeken

Plan om de Batanes-eilanden te bezoeken van maart tot mei, dat is het droge seizoen en wanneer er minder kans is op tyfoons.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Chamantad Tinan Cove van het eiland Sabtang in Batanes, Filipijnen

Beach Time

De Batanes-eilanden zijn een van de beste plekken in de Filippijnen voor relaxte strandtijd. Chadpidan Beach is geen typisch stuk wit Filipijns zand, maar eerder een strand bezaaid met rotsblokken van een vulkaanuitbarsting van de berg Iraya enkele eeuwen geleden. Hoewel het misschien niet ideaal is om te zonnebaden, is het een fantastische plek om een ​​zonsondergang op Batan Island te zien.

Nakabuang of Morang Beach zoals het ook bekend staat, ligt op het eiland Sabtang en is een glorieus stuk goudkleurig zand versierd met verschillende uitstekende rotsformaties, waaronder een met planten bedekte kalkstenen boog. Het is verbluffend mooi.

Het op het oosten gerichte Valugan-strand is misschien een met keien bedekt stuk kustlijn, maar het is nog steeds een van de beste stranden in de Batanes om naar de zonsopgang te kijken. Draag fatsoenlijk schoeisel wanneer u zowel Chadpidan als Valugan bezoekt, anders kunt u een enkel over de rotsen klauteren.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Valugan rotsstrand, Batanes, Filippijnen

Maak kennis met de geschiedenis en cultuur van de Batanes-eilanden

De Batanes-eilanden zijn een fascinerende plek voor liefhebbers van geschiedenis. Gebrek aan bouwmaterialen betekende dat de eilandbewoners gebruik maakten van wat er voorhanden was om hun woningen te bouwen en daarom waren stenen huizen met rieten daken, geïnspireerd op technieken die waren geleerd van Spaanse indringers, gebruikelijk. Nu zijn de meest overgebleven voorbeelden van de stenen huizen verdeeld over de eilanden Sabtang en Itbayat.

Het leven gaat door zoals het eeuwenlang heeft gedaan in het vissersdorp Diura waar de vangst van de dag de belangrijkste gebeurtenis is. Het dorp ligt verscholen in een kleine baai met paalwoningen en een strand waar de kleurrijke vissersboten na een dag op de oceaan tot rust komen. Het is een primitieve, maar rustgevende plek. Mis niet wat van de eilandkeuken terwijl u er bent zoals Uved , een hartige gehaktbal en Dibang , een lokale delicatesse van vliegende vis genezen met azijn en lijkt erg op ceviche.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Traditioneel stenen huis, Batanes, Filipijnen

Geniet van fantastische landschappen

Het landschap op de Batanes-eilanden is ongelooflijk. Denk aan glooiende groene heuvels die je eerder zou verwachten in een land als Engeland of Ierland dan op een Filipijns eiland. Enkele van de meest indrukwekkende de Vayang Rolling Hills , de Naidi Hills en de Mahatao Hills plus de Rakuh-a-Payaman, ook wel het Marlboro-land genoemd, bevinden zich allemaal op het eiland Baten, dus toeren rond wordt sterk aanbevolen.

Mis het niet

Er is een wereldberoemd café in de Filippijnen, nee, het is geen Starbucks, maar het past in de cultuur van de misdaad op Batanes Island. De Honesty Coffee Shop is een rustieke hut met rieten dak in Ivano die volledig self-service is. Kies wat je wilt, noteer wat je hebt gemaakt in het logboek en stop de betaling in de kassa. Laat het juiste bedrag achter, er is niemand om wisselgeld uit te delen, of je kunt altijd iets extra’s achterlaten als fooi. Wat je ook doet, vertrek niet zonder te betalen, anders is het je eerlijkheid.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Vayang Rolling Hills, Batanes, Filipijnen

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Tayid-vuurtoren van Mahatao Rolling Hills, Batanes, Filipijnen

2. Banaue Rice Terraces

When you think of rice terraces, the first country which comes to mind will probably be China. Think again, because the Banaue Rice Terraces in the Philippine province of Ifugao are classed by many as the eighth wonder of the world.

The rice terraces were constructed more than two thousand years ago by the indigenous inhabitants of Luzon and rise, tier upon tier, up the mountain sides to a staggering five-thousand feet. Which, considering there was no agricultural machinery in that era, and the terraces were constructed by hand, is an incredible feat. The Banaue terraces are part of the extensive spread of Ifugao rice paddies which also include similar fields at Batad , Bangaan , Mayoyao , Kiangan , and Hungduan and a must-see when in the Philippines.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Banaue Rice Fields, Ifugao, Philippines

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Famous Banaue Rice Terraces in Philippines

Banaue Rice Terraces Viewpoints

On the road up to the Banaue Rice terraces there are a total of four viewpoints spread out at quarter mile intervals. Rather than hiking up, hire a tricycle, they cost around 200P (Philippine pesos) for the return journey. Along the way, gathered at the viewing points, you’ll encounter native Ifugao and Bontoc women dressed in traditional costume, who for a small fee of 20P will permit their photograph to be taken.

Batad Rice Terraces

Explore the Ifugao rice fields more by heading to the terraces at Batad. They are the most impressive of all though not the easiest to get to. It takes an hour to get from Banaue to Batad, and there is some walking involved. Put your hiking boots on because there are some great treks in and around the Batad rice terraces which you’ll want to experience when you’re there.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Aerial view of Batad Rice Terraces in Philippines

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Batad Rice Terraces part of Ifugao rice terraces, Philippines

Don’t Miss

The Tappiya Falls is a magnificent, two-hundred-foot high waterfall hidden among the rice terraces which cascades down a gorge into a rocky lagoon. The falls are about one hour’s walk from Batad village and a definite must-do if you’re visiting the rice terraces.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Tappiya Falls, Batad, Philippines

Best Time To Visit Banaue and Batad Rice Terraces

While the Banaue rice terraces are amazing to see at any time of the year, they’re at their best a month or two before harvest time when the rice plants are a vibrant green, before they slowly ripen and turn golden as the season progresses. The best time to go is from June to July or alternatively from February to March when it’s planting time. The Batad rice paddies are planted twice a year and usually at their greenest from April to May or from October to November, but as with all agricultural crops, a lot depends on the weather and the world’s ever-changing climatic conditions.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Banaue Rice Terraces, Philippines

1. Coron, Palawan Island

If you’ve made it as far as Palawan Island in the Philippines and have seen the underground river plus all the sights of the island’s capital, Puerto Princesa, you may feel it’s time to hit the beach and take time out. While the municipality of El Nido in the north of Palawan island is a popular choice and convenient to reach for many visitors to the region, there is another option which has all the same features as El Nido but is much less crowded, and that’s Coron.

El Nido or Coron?

While it’s true that El Nido is just a few hours road trip from Puerto Princesa, it comes highly recommended to take a look around there, then jump on a ferry to Coron. In almost the same amount of time it takes to drive from Puerto Princessa to El Nido, you’ll find yourself in an incomparable paradise of lagoons, pristine white beaches and weathered limestone landscapes plus less tourism to contend with which is why Coron is number one on this list. If you’re not touring around but having a single destination break, fly into Busuanga and Coron is a one hour boat ride away.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Bay at Kayangan Lake, Coron, Palawan, Philippines

Things To Do In Coron

Kayangan Lake is a hidden natural treasure on Coron Island. Surrounded by high cliffs and thick foliage, the lagoon-like lake is reputed to be one of the cleanest not just in the Philippines but in all of Asia. Take a leisurely swim or ride on a bamboo raft across the crystal clear water before climbing up to the viewpoint to snap off a few shots of Coron Bay .

Twin Lagoon on Coron Island is a quirk of nature in that it has both fresh and saltwater. It’s also a spot where the underwater scenery is as incredible as on the surface so make sure to take a snorkel and mask. The first lagoon of the pair is only accessible by boat and entering the second depends on the tidal conditions on the day. If there’s a low tide, the second lagoon can be reached through a swimmable crevice in the rocks. If the tide is up, then you’ll need to climb a ladder to get to it. Getting in, whichever way you do it, will give you the sensation of entering into another world.

Mount Tapyas is seven hundred foot high mountain on Coron Island worth climbing to see the fantastic panoramic views of Coron, the ocean and the neighboring islands from the summit.

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Coron Bay – the most photographed spot in Coron, Palawan, Philippines

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Crystal clear waters of Kayangan Lake in Coron, Palawan, Philippine

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Aerial view of Twin Lagoon in Coron, Palawan, Philippines

Top 10 dingen om te doen in de Filippijnen

Mount Tapyas in Coron, Palawan, Philippines

Alternatives To Coron

If you can’t make it as far as Coron either for time or budget reasons, you’ll still have a great time in El Nido and Puerto Princesa. If you do want to see more, then both Port Barton and San Vicente are great, or for an alternative to Palawan, it has to be Cebu. Wherever you go in the Philippines, you’ll have an amazing vacation. Maligayang paglipad!

Need To Know

Language: Tagalog (Filipino) & English
Currency: Philippine Peso (PHP) 1 USD = 53 PHP (November 2018)
Visas: Most nationalities do not require a visa for stays less than 30 days.
Money: ATM’s are widely available. Credit/Debit cards are accepted in most places.
Internet: Many hotels and cafes have free WIFI although the connections aren’t reliable. For guaranteed connectivity hire a 4G pocket WIFI device or 4G internet SIM card.
Time: GMT/UTC +8 Check the current time in the Philippines here
Best Time To Go: High season (Dec-Apr), Shoulder season (May & Nov), Low season (Jun-Sept)
Travel Insurance: Travel insurance is not a requirement but highly recommended if you’re planning on hiking, diving or surfing. World Nomads offer first class insurance coverage for the Philippines – check it out here .
Further Reading: If it has and you’d like to know a little more, the Lonely Planet Philippines Travel Guide comes highly recommended

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button