BorduurwerkBreien en haken

Techniek Voor Het Schilderen Van een Afbeelding

Alle kinderen zijn dol op tekenen. Maar als ze het rechtstreeks kunnen doen, zonder zich zorgen te maken over hoe anderen hun werk zullen waarderen, dan zijn volwassenen in dit opzicht een meer dubieus volk. Ben je dol op en wil je tekenen, maar schaam je je voor je “onhandige” kunst? Probeer afbeeldingen op nummer te schilderen! De techniek van kleuren op nummer geeft je het gevoel een echte artiest te zijn – zelfs als je niet weet hoe je moet tekenen.

Wat is een kleurkit? Het bevat het eigenlijke schilderij (canvas), een controlekaart voor het geval je bang bent om dingen te verpesten, een set borstels en acrylverf. De kleuren zijn genummerd, zodat u er zeker van kunt zijn dat u zich niet van toon vergist.

Er zijn sets waarin genummerde tinten worden aangeboden, maar er zijn ook sets waarin tinten moeten worden gemengd. Dit is een nog creatiever proces, zodat u uw talent als decorateur vollediger en levendiger kunt laten zien.

Hier is een set voor je. Aan welke kant moet je hem benaderen? Als u kleuren op nummer wilt beheersen, helpen de instructies van de Shveyprofi online winkel u!

Selecteer om te beginnen de plaats waar u wilt maken. Idealiter zou dit een goed verlichte tafel moeten zijn of, als je wilt, een ezel op het open zonneterras. Zorg ervoor dat het licht op het hele canvas valt en het gelijkmatig verlicht. Bedek nu de werkplek met kranten, zodat je na de schepping niet alles hoeft te wassen – je weet nooit wat er kan gebeuren. Acrylverf droogt zeer snel en daarna afwassen is niet zo eenvoudig! Onthoud dit – probeer uw handen en kleding niet met verf te bevlekken.

Leg een canvas voor je neer, leg verf, leg penselen neer. Maak een glas water klaar en eventueel een palet. Als palet kunt u ook de gebruikelijke vlakke plaat gebruiken. Je hebt ook een doek nodig om de gewassen borstels af te vegen, en als je verven moet mengen, dan lucifers of tandenstokers.

Wanneer u afbeeldingen op nummer schildert, wijkt de schildertechniek af van de gebruikelijke kleur met viltstiften of potloden. In het begin is het handig om één kleur te kiezen en over alle gebieden te schilderen, en dan pas over te schakelen naar een andere kleur.

Kies dus een van de kleuren. Kijk goed naar de afbeelding om alle gebieden te vinden die bij deze kleur horen. Kies een verf. Verf met kwasten van verschillende groottes voorzichtig alle gebieden met de geselecteerde tint. Kleine oppervlakken worden overschilderd met kleine borstels en grote oppervlakken worden eerst met een dunne kwast rond de omtrek omcirkeld en vervolgens met een dikke kwast overschilderd. De hoeveelheid verf in de kit is zo ontworpen dat je het oppervlak goed schildert. Lichte tinten zijn soms transparant, dus aarzel niet om een ​​tweede of derde keer langs het oppervlak te lopen, zodat de contouren en cijfers niet zichtbaar zijn.

Als het werk aan één kleur klaar is, spoel de kwast dan grondig uit zodat de kleuren niet vermengen. En ga dan verder met schilderen in een andere kleur, voordat het penseel moet drogen.

Hoe kleuren afwisselen? Beoefenaars zijn van mening dat het beter is om van de lichtste naar de donkerste tint te gaan. Waarom? Omdat bij een fout het schilderen van een licht gebied met een donker pigment moeilijker is dan een donker gebied met een licht pigment.

Techniek Voor Het Schilderen Van een Afbeelding

Acrylverf droogt zeer snel, dus het is niet nodig om lange pauzes te nemen tussen het schilderen met verschillende tinten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de pot verf goed gesloten is als u deze nog niet gebruikt, anders zal deze uitdrogen. Laat om dezelfde reden geen penseel achter in een pot verf.

Als alle verf is opgedroogd, beoordeel dan de foto op een afstand van 2-3 meter – zo wordt het echte schilderij beoordeeld. Als u gebreken opmerkt, kunnen en moeten deze worden verholpen.

De foto vereist geen extra verwerking. Acrylverf wordt niet door water afgewassen en heeft een aangename glans. De afgewerkte foto hoeft niet te worden gelakt. En als er stof op terecht is gekomen, kunt u het veilig afnemen met een vochtige doek.

Als je een foto in een lijst plaatst, zal het niet erger zijn dan echt schilderen. En je kunt trots je werk aan anderen demonstreren, want nu ben je een echte kunstenaar!

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button