BorduurwerkBreien en haken

Steekborduurwerk Voor Beginners Soorten, Technologieën en Stapsgewijze

Elk seizoen verovert borduurwerk met vertrouwen mode-catwalks en dingen en interieurartikelen met handgemaakte afwerkingen verbazen met hun schoonheid. Onnodig te zeggen dat zulke meesterwerken van aanzienlijke geldkosten kosten. Als je niet te veel wilt betalen (je kunt een exclusief product maken met je eigen handen!) Of hebt besloten om dergelijke meesterwerken zelf te maken, helpen we je om deel te nemen aan de wereld van creativiteit en inspiratie.

Met steekborduurwerk kunt u ongelooflijke schoonheidspatronen maken en geborduurd werk lijkt op schilderijen. Als je borduren onderzoekt, lijkt het misschien dat dit een complexe vaardigheid is die alleen toegankelijk is voor de elite. Dit is echter niet zo. Ja, borduren vereist, net als elk ander handwerk, geduld en toewijding om het onder de knie te krijgen, vooral als je hierin meesterschap wilt bereiken. Maar ook beginnende naaldvrouwen kunnen een satijnsteek borduren.

Gemakkelijk omgaan met de ontwikkeling van een nieuwe hobby zal een paar geheimen helpen, die we in dit artikel zullen delen.

Steekborduurwerk Voor Beginners Soorten, Technologieën en Stapsgewijze

Hoe begint het borduren van steken voor beginners?

Eerst heb je de volgende materialen en gereedschappen nodig:

1. Stof

Kies de juiste stof. Zijde of andere gladde stoffen zijn niet geschikt voor proefwerk, het is beter om gewoon katoen of calico te gebruiken. De stof moet worden gestoomd voordat u gaat borduren, anders wordt u de eigenaar van het “bereisde patroon”.

2. Naald

Kies een dunne naald met een breed oog, waarin zelfs een dikke draad kan steken, het zal nodig zijn om driedimensionale delen van de afbeelding te vormen.

3. Hoepel

Dit is een onmisbare assistent in borduursteek voor beginners. Als u ze nog niet heeft, maak u bij het kiezen vertrouwd met het werkprincipe, de voor- en nadelen en neem de meest geschikte voor uzelf.

4. Draad

“Mouline-draad” is uw ideale keuze omdat het wordt aangeboden in een breed scala aan kleuren en de dikte van de draad eenvoudig kan worden aangepast door de draden van de algemene vezel te scheiden.

5. Vingerhoed

Een vingerhoed is alleen nodig als u van plan bent op dikke stof te borduren. Maar een beginner moet de basis van steekborduurtechnologie oefenen op dunne materialen.

6. Een eenvoudig potlood en / of carbonpapier

Ze zijn nodig om het patroon op de stof over te brengen, omdat “met het oog” goed werk niet zal werken.

Wat is het oppervlak

Om beter te begrijpen wat u uiteindelijk precies wilt hebben, zullen we overwegen wat voor soort borduurmotieven satijnsteken zijn en zullen we de belangrijkste typen analyseren.

1. Eenvoudig oppervlak

Elk detail van het patroon wordt afzonderlijk geborduurd met nauw bijpassende steken, niet beperkt door de grootte of naairichting.

Steekborduurwerk Voor Beginners Soorten, Technologieën en Stapsgewijze

2. Gekleurd Alexander glad oppervlak

Geeft altijd planten weer: aardbeien, viburnum, bladeren, twijgen. Het valt op door de keuze van het kleurenschema. Zo zijn de bladeren bijvoorbeeld niet altijd groen en zijn de bessen rood, maar de vorm is altijd natuurlijk. Dit standpunt is met recht het meest toegankelijk voor studie door beginnende vakvrouwen, omdat het een vlucht van verbeeldingskracht en de mogelijkheid om eventuele gebreken te verbergen mogelijk maakt.

Steekborduurwerk Voor Beginners Soorten, Technologieën en Stapsgewijze

3. Wit met vloerbedekking

Het wordt uitgevoerd op zeer dunne stoffen met witte floss en zijde. Het ornament wordt gedomineerd door plantmotieven. Dit gladde oppervlak is meestal versierd met witte blouses, linnen, tafelkleden.

Steekborduurwerk Voor Beginners Soorten, Technologieën en Stapsgewijze

4. Art stitch kleur borduurwerk

Het verschilt van de hierboven beschreven typen in de richting van de steek: het wordt altijd schuin gedaan, zonder vloerbedekking. Het wordt uitgevoerd met gekleurde draden van elke dikte, evenals zijde. Om volume aan de afbeelding toe te voegen, wordt het kleurenschema van de afbeelding dichter bij het midden donkerder gemaakt en worden lichte draden dichter bij de randen gebruikt.

Steekborduurwerk Voor Beginners Soorten, Technologieën en Stapsgewijze

5. Satijn

Ambachtsvrouwen die deze borduurtechnologie gebruiken, houden zich aan het principe: hoe fijner de draad, hoe effectiever het product. De steken zijn kort, strak, elke volgende begint vanaf het midden van de vorige.

Steekborduurwerk Voor Beginners Soorten, Technologieën en Stapsgewijze

6. Aziatisch (Chinees, Japans)

De achtergrond is een gladde satijnen stof, meestal donkere tinten. Meestal worden bloemenornamenten of dieren in het wild geborduurd, de tekeningen zijn altijd gestileerd en het kleurenschema komt niet vaak overeen met het natuurlijke. De Aziatische steekborduurtechniek voor beginners zal moeilijk te beheersen zijn, omdat het werken met zijdedraden op satijnstof zeer nauwgezet is en maximale concentratie vereist.

Steekborduurwerk Voor Beginners Soorten, Technologieën en Stapsgewijze

7. Russisch glad oppervlak

Bespaart draad voor een naaister. Borduurwerk gaat langs de contour, legt lange steken op de voorkant en alleen korte streepjes blijven over op de verkeerde kant. En hier wordt de keuze van het ornament bepaald door de natuur: bloemen, bladeren, bessen, twijgen, winde. Borduren met zo’n steek wordt meestal gebruikt om kleding, tafelkleden, servetten, beddengoed, handdoeken te versieren.

Steekborduurwerk Voor Beginners Soorten, Technologieën en Stapsgewijze

Stitch borduurtechnologie

Er zijn een groot aantal bronnen waar je stap voor stap workshops vindt over het bestuderen van steekborduurwerk voor beginners, maar ze hebben allemaal gemeenschappelijke principes.

 1. Selecteer het patroon dat u wilt voltooien. Kleine bloemen of letters zijn het beste. Neem geen complexe patronen. Ja, ze trekken ogen aan en kunnen niet wachten om het zelf te doen, maar onthoud dat dergelijke werken door meesters worden gedaan, voor beginners zullen ze moeilijk uit te voeren zijn, en het resultaat zal hoogstwaarschijnlijk niet behagen dat het de wens om handwerk voor altijd te ontmoedigen. Beheers het borduurwerk met eenvoudige voorbeelden, en pas dan, gevoeld hoe het borduurwerk zich gedraagt, complexere patronen.
 2. Bereid de werkplek voor. Het moet comfortabel zijn en goed verlicht zijn.
 3. Houd een voorbeeld waar borduursteken stap voor stap wordt getoond, of voeg een video toe met een masterclass borduren (merk op dat de video ook alles stap voor stap moet laten zien, anders weet je op een gegeven moment niet wat je moet doen).

Als alles voor u klaar staat en u niet kunt wachten om te beginnen met borduren, bieden we verschillende stapsgewijze instructies voor borduursteken voor beginners. Bekijk de voorbeelden in de foto en video.

Kortom, het proces is als volgt:

Steekborduurwerk Voor Beginners Soorten, Technologieën en Stapsgewijze

Videoworkshops over borduren met steken:

   1. Een tekening overzetten
   2. Een stof in de borduurring steken
   3. Steek borduurproces

Tekening om te tekenen:

Steekborduurwerk Voor Beginners Soorten, Technologieën en Stapsgewijze

Deel 1. Het begin van borduren “Cherry”

Deel 2. Borduur bladeren

U kunt ook kant-en-klare borduurpakketten gebruiken, waarbij materialen in de vereiste hoeveelheid al zijn geselecteerd, en er is ook een patroon en een canvas met een gedrukt patroon.

Enkele handige tips:

 • Zodra u het uiterlijk van het oppervlak en het patroon hebt bepaald, kunt u beginnen met het overbrengen op de stof. Gebruik hiervoor een potlood of carbonpapier, maar heel voorzichtig, anders loop je het risico dat je de stof met verf bevlekt of het patroon scheef beweegt.
 • Plaats de geborduurde stof in het borduurraam voor eenvoudig borduren en een uniform patroon.
 • De belangrijkste borduurregel is dat er aan beide kanten van het werk geen knopen, draden of andere “huwelijken” mogen zijn. Eventuele paardenstaarten moeten zowel aan het begin van het borduren als aan het einde van het werk worden verborgen.
 • Leer geleidelijk verschillende borduurtechnieken, kies motieven die niet meer dan drie soorten zachtheid tegelijkertijd inhouden. Na verschillende borduurmethodes te hebben uitgeprobeerd, kun je ze combineren en als beloning echte kunstwerken ontvangen!

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button