ReizenCultuur reizen

Sri Padmanabhaswamy-tempel: creëerde verborgen kelders, de rijkste hindoetempel van India

De rijkste van alle hindoetempels in India is de heilige Padmanabhaswamy-tempel. Volgens het Guinness Book of Records kreeg deze tempel in 2011 de titel van de rijkste hindoetempel ter wereld, vanwege de ontdekking van verborgen kelders met grote schatten van goud, zilver en edelstenen, die voorheen toebehoorden aan de Tirupati-tempel (ook gevestigd in India).

Sri Padmanabhaswamy-tempel: creëerde verborgen kelders, de rijkste hindoetempel van India
Sacred Padmanabhaswamy-tempelcomplex, Kerala, India

Een van Vishnu’s heilige plaatsen

Sri Padmanabhaswamy-tempel bevindt zich in Thiruvananthapuram, in de staat Kerala in het zuidwesten van India. In deze tempel is de oppergod Vishnu. Padmanabhaswamy-tempel, volgens een bron, 108 in India Divya DesamHet is een van de tempels van Vishnu. Deze 108 tempels werden door Hindu Azhvars (bard-heiligen) erkend als de meest heilige plaatsen van Vishnu tussen de 6e en 9e eeuw. Daarom heeft de Sri Padmanabhaswamy-tempel al heel lang een belangrijke plaats ingenomen in het hindoeïsme.

Sri Padmanabhaswamy-tempel: creëerde verborgen kelders, de rijkste hindoetempel van India
Idool van Vishnu, Sri Padmanabhaswamy-tempel, Kerala, India

Het verhaal van Vishnu en de wijze Divakara

Een van de verhalen over de oorsprong van de heilige Padmanabhaswamy-tempel wordt in verband gebracht met de wijze Divakara Muni. Op een dag verschijnt Vishnu aan de wijze Divakara als een lieftallig kind en trekt de aandacht van de wijze. Als de wijze hem vraagt ​​bij hem te blijven, zegt deze lieve jongen dat hij mag blijven, op voorwaarde dat hij gerespecteerd wordt. Als de wijze persoon niet aan deze voorwaarde voldoet, zal hij (kind) onmiddellijk verdwijnen. Divakara tolereert altijd zijn gewelddadige gedrag, ook al probeert dit kind God in de problemen te komen. Maar op een dag, de laatste keer dat hij dat deed, zou woedend moeten zijn dat hij de jongen uitschold. Vishnu rent ook weg en verdwijnt. Voordat Vishnu echter verdwijnt, vertelt hij de wijze dat hij hem weer zal zien en dat hij zichzelf in Ananthankaadu kan vinden. Pas dan weet Divakara wie het kind werkelijk is.

Geschokt van spijt jaagt hij de jongen op het pad waarvan hij denkt dat het is gepasseerd. Het gaat klein en ver, en na een paar dagen bereikt het een bebost gebied aan zee. Daar ziet Divakara de jongen verdwijnen in een grote Ilappa (castorolie) boom. De boom valt op de grond en neemt de vorm aan van Vishnu die boven de kosmische slang Ananta ligt. Maar de boom is zo groot dat de wijze Vishnu roept om alles zo klein te maken dat hij het kan zien. Het beeld krimpt met een derde en daalt af tot de grootte van de wijze staf, en de heilige Padmanabhaswamy-tempel is eromheen gebouwd. Zo wordt hij de afgod die we vandaag in de tempel zien.

Sri Padmanabhaswamy-tempel: creëerde verborgen kelders, de rijkste hindoetempel van India
Gouden idool van God Mahavishnu in gewelven, Sri Padmanabhaswamy-tempel, Kerala, India

Kingdom of Travancore en Sri Padmanabhaswamy Temple

Door de eeuwen heen zijn er veel belangrijke gebeurtenissen in verband met de tempel opgetekend. Deze omvatten renovaties, een brand die de tempel bijna volledig verwoestte, en het wederopbouwproces. Een van de belangrijkste gebeurtenissen die de tempel troffen, vond echter plaats in de 18e eeuw. Het Kingdom of Travancore werd in 1779 opgericht door Marthanda Varma. Behalve een grote renovatie waarbij de tempel zijn huidige structuur kreeg, Murajapam en Bhadra Deepam festivals werden ook georganiseerd door Marthanda Varma. Het exacte equivalent van ‘constant chanten’ Murajapamwordt nog steeds in leven gehouden en om de zes jaar herhaald.

In 1750 werd het koninkrijk Travancore door Marthanda Varma opgedragen aan de god Padmanabha (die de vorm aannam van Vishnu in de Sri Padmanabhaswamy-tempel). Marthanda Varma zei dat de koninklijke familie het koninkrijk Travancore zou regeren in de naam van god en zijn nakomelingen. Padmanabha dasaHij zwoer te dienen als (Padmanabha’s dienaar).

Hoewel het Kingdom of Travancore ten einde is gekomen, is er nog steeds een Mihrâch van Travancore, en Moolam Thirunal Rama Varma woont daar sinds 2013.

Verborgen kelders gevonden in de Sri Padmanabhaswamy-tempel

In 2011 haalde de ontdekking dat verborgen ondergrondse kamers vol kolossale schatten zaten de krantenkoppen van de tempel. Volgens lokale legendes verborgen de koningen van Travancore hun grote fortuinen in de stenen muren en kelders van de tempel. Het lijkt erop dat de legendes de waarheid vertellen.

Sommigen zijn van mening dat kelders niet mogen worden betreden en beschermd door vloek. Dit wordt vooral gezegd voor de kamer genaamd “Vault B”, waar de schat bewaakt wordt door cobra’s die klaar staan ​​om indringers te vangen. Vault B zou echter ook twee keer zijn geopend in 1990 en vijf keer in 2002. Er werden geen cobra’s gevonden in de kluis, maar dit geloof hielp ook om de rijkdom binnenin te behouden. De Sri Padmanabhaswamy-tempel behoudt dus zijn status niet alleen als een belangrijke hindoetempel, maar ook als de rijkste tempel in India.

New Underground Museum waar de schat zal worden tentoongesteld

De centrale regering kondigde in juli 2018 aan dat er een ondergronds museum zal worden opgericht om de enorme schat die in de Sri Padmanabhaswamy-tempel is gevonden, te herbergen. Vanwege de waarde van de te exposeren werken wordt beweerd dat het museum een ​​strenger beveiligingssysteem zal hebben dan de Reserve Bank of India. De koninklijke familie van Travancore, de ex-beschermers van de tempel van Sri Padmanabhaswamy, blokkeren deze pogingen echter door te zeggen dat het Gods sieraden zijn en niet uit de tempel mogen worden verwijderd.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button