ReizenWinkelen reizen

Spirit of Italy Palermo historische straatmarkten

E.Balies vol gotische producten, koekenpannen met knapperige donuts, oude Siciliaanse tantes die door de menigte marcheren naar de verkopers die ze al tientallen jaren bezoeken … Hier is een bekend ochtendgezicht vanaf de bazaars in Palermo. Hoewel het aantal toeristen met de lokale bevolking met de dag toeneemt, slagen de straatmarkten van Palermo erin eeuwenlang onveranderd te blijven.

Palermo historische bazaars; Het doet meer denken aan de markten van Marrakesh en Caïro dan aan de feesten waar verse groenten en fruit worden verkocht op de pleinen van de Provencie, dan aan de overdekte marktplaatsen in Athene of Rotterdam. Deze gelijkenis verbaast ons niet, gezien de nabijheid van Palermo tot Tunesië in vergelijking met Rome. De Arabische invloed op Sicilië heeft een geschiedenis van bijna 1000 jaar, en deze bazaars zijn slechts enkele van de best bewaarde voorbeelden van Arabische tradities op het eiland.

Elk van de vier historische wijken van Palermo heeft ook zijn eigen historische bazaars. Onder hen Ik dans, Vucciria en Capo het meest bezocht door zowel de lokale bevolking als toeristen. Deze straatbazaars zijn een speeltuin voor verkopers en koks. Zelfs als je niets koopt, moet je deze markten zeker bezoeken om het dagelijkse leven van de lokale bevolking te bekijken, want een bezoek aan deze drie grote historische markten van Palermo is een van de dingen die je in deze stad kunt doen.

Spirit of Italy Palermo historische straatmarkten

Ballarò Bazaar

Net zoals een wens direct wordt ingewilligd, vragen we ons af of we wel of niet op de goede plek zijn, terwijl de stemmen en liedjes van de marketeers ons begroeten. Hoewel we geen idee hebben wat ze zeggen, nodigt het ritme van de klanken ons uit voor dit levendige feest.

Ballarò Bazaar, gelegen aan de zuidkust van de stad, is een van de belangrijkste punten van onze Siciliaanse reis, naast de beroemdste markt in Palermo. In een van de armste wijken van Sicilië is er een vervallen zicht op de gebouwen rondom de markt, maar dit beeld geeft ook een authentiek gevoel aan de omgeving. Deze lucht is niet speciaal gemaakt voor toeristen, het is het meest realistische deel van het leven in Palermo.

Spirit of Italy Palermo historische straatmarkten

We lopen door de straten omringd door groente- en fruitstalletjes. Deze wegen, waar voedsel vrijwel onder luifels wordt tentoongesteld, lopen over van de overvloed aan verse producten en vlees. Verkopers serveren meloen en de beroemde kaas van de stad aan klanten die langs hun kraampjes komen. Aan de andere kant springen kleine voertuigen zoals scooters en bromfietsen door de menigte in onze ogen. Hoewel deze tools vaak proberen de leveringen van klanten vast te houden, zijn er ook mensen die met deze tools hun eigen aankopen doen. Er zijn echter mensen die niets met winkelen te maken hebben en hun eigen weg gaan. Deze zijstraten waar eetstalletjes zijn geïnstalleerd, maken immers nog steeds deel uit van het transportnetwerk.

Waar we ons hoofd ook omdraaien, we zijn getuige van het multiculturele karakter van de markt. Gezien het feit dat we in Palermo zijn, zien we natuurlijk veel voedingsmiddelen die synoniem zijn met de Italiaanse keuken: Olijven, prosciutto hammen en Siciliaanse beroemde pasta Pasta Al Norma Maar ook voedingsmiddelen die uniek zijn voor Noord-Afrika, zoals komijn, koriander, currykruiden en couscous, vallen op.

Naast al dit verse voedsel en kruiden, en zelfs de kledingafdelingen die soms onze aandacht trekken, bieden de straatsmaken in Ballarò Bazaar een belangrijke jobkans voor de mensen die hier wonen. Dit straatvoedsel bood aanvankelijk goedkoper voedsel voor de arme mensen van Sicilië, maar is tegenwoordig populair bij mensen van alle rangen en standen. We raden je aan om deze straatsmaken niet te missen tijdens een reis naar Palermo.

Spirit of Italy Palermo historische straatmarkten

Een van de beroemdste donuts in de stad gemaakt met kikkererwtenmeel brood en panelle en crocche genaamd gebakken aardappelkroketten… U zult genieten van deze smaken die u voor slechts 1 euro kunt kopen. Terwijl je door de markt dwaalt, zul je merken dat deze lekkernijen een magische sfeer creëren.

Vucciria Bazaar

De Vucciria Het eerste dat onze aandacht trok toen we onder het bord stapten, was een groep mensen die zich verdiepten in kaartspellen. In de ochtendtijden Ik zal dansen We waren in de bazaar en we waren opgenomen in het winkelfeest van mensen. Vucciria Een stillere en stillere omgeving heette ons welkom. Wanneer de uren echter ’s middags verschijnen, is het bijna overal veel rustiger en rustiger. Vucciria het woord betekent letterlijk lawaai en gebabbel. De betekenis van het woord wordt nogal ironisch als je kijkt naar de vredige omgeving waarin we ons bevinden. Vucciria, de kleinste van de drie markten, strekt zich uit tot in de steegjes rond het San Domenico-plein. De straten zijn hier net als in Ballar vol luifels en banken.

Spirit of Italy Palermo historische straatmarkten

We kunnen zeggen dat Vucciria Market een uniek assortiment heeft. De essentiële groenten en fruit van deze markt nemen hun plaats in op de kramen. De producten op de kramen van slagers en visverkopers stralen een unieke uitstraling en geur uit.

Terwijl andere markten een authentieke sfeer creëren met de oude gebouwen eromheen, biedt Vucciria Bazaar een eenvoudiger beeld. Handelaren uit Genua, Pisa, Noord-Afrika en Azië komen niet meer zoals vroeger. Het is trouwens niet mogelijk om te zeggen dat Palermo erg populair is bij de lokale bevolking.

Het belangrijkste kenmerk dat Vucciria Bazaar onderscheidt van andere bazaars, is dat het veel huishoudelijke artikelen en accessoires heeft. In dit opzicht lijkt het eerder op een rommelmarkt dan op een historische voedselmarkt. Terwijl we over de markt dwalen, komen we stapels oude boeken, porseleinen serviezen, oude posters, kortom alles wat iemand nodig heeft in zijn huis tegen. Het rustige weer in Vucciria laat zich over aan een meer levendige atmosfeer als de zon ondergaat. Alle jongeren van Palermo vullen het plein tussen Caracciolo Square en Garraffello Square; ze eten, drinken en dansen en hebben lol.

Spirit of Italy Palermo historische straatmarkten

Vucciria Bazaar; Het brengt ’s avonds jonge mensen bijeen, van universiteitsstudenten tot rijke mensen, omdat het de goedkoopste manier is om’ s avonds plezier te hebben en te genieten van streetfood. U kunt hier tot het eerste ochtendlicht plezier hebben en dansen.

Capo-markt

Met zijn labyrintachtige steegjes bewaart de Capo Bazaar nog steeds de esthetiek van de Arabieren die deze plek eeuwen geleden hebben gesticht. Het doolhof dat door de wijken Capo en Albergheria loopt, geeft bezoekers het gevoel dat ze zich op een Noord-Afrikaanse markt bevinden. Een van de oudste stadspoorten van Palermo tot onze Capo-tour Door CariniWe beginnen met binnenkomen van. De poort dateert uit minstens 1310 en markeerde oorspronkelijk de weg naar het dorp Carini. Tegenwoordig fungeert het als de toegangspoort van dit festivalterrein, de Capo Market.

Spirit of Italy Palermo historische straatmarkten

Net als Ballarò is Capo een levendige voedselmarkt. Zodra we de smalle straatjes betreden, begroeten we de geur en geur van straataroma’s. Speciaal gemaakt van ui en oude kaas en lijkt het op een soort pizza, uniek voor Sicilië sfincione …

Ze serveren gedroogde tomaten als ze langs de kraampjes lopen. Cactussen, tropisch fruit en nog veel meer producten die we niet in de buurt kunnen zien. Voor degenen die van verschillende kleuren en nieuwe smaken houden, zijn deze prachtige markten van Sicilië bijna een droomwereld.

Spirit of Italy Palermo historische straatmarkten

We stoppen bij de vleesstalletjes terwijl we de Capo-markt binnengaan. Vlees hangt aan de haken in de wit betegelde vitrines waar we proberen niet te diep te ademen. Verkopers voor de verse vis- en inktvisstalletjes bereiden de oogst van de dag voor. Een paar tarbotvissen, veel mosselen en zwaardvis waar de lokale bevolking dol op is.

Tussen de verskraampjes ontdekten we veel kookstalletjes waar we meer straatsmaken kunnen proeven. Gebakken inktvis die vers uit de zee naar het aanrecht is gebracht en in olie is gebakken, een van de meest basale snacks van de Siciliaanse keuken, kan worden omschreven als gebakken rijstballetjes. aranciniJe zult geen genoeg kunnen krijgen van de smaak.

Naast al deze heerlijke en in het oog springende gerechten, trekt Capo Market ook de aandacht met zijn straatkunst. Op elke hoek komen we een muurschildering tegen. Sommige van deze foto’s zijn decoratief, andere grappig en sommige zijn sociale berichten. Dit alles maakt Capo Bazaar tot een kleurrijk festivalterrein.

Wees voorzichtig!

Deze drie beroemde bazaars van Palermo zijn plekken waar mensen het erg druk hebben. In de menigte staan ​​mensen heel dicht bij elkaar, duwen en heffen elkaar om met verkopers te praten en te winkelen, en van tijd tot tijd moeten ze plaatsmaken voor passerende voertuigen. Dit alles leidt tot de mogelijkheid dat mensen teveel met elkaar in contact komen en daarmee de mogelijkheid van plotseling verlies van kostbaarheden en geld.

Allereerst moet je wakker zijn tijdens een bezoek aan deze prachtige bazaars. Pas op voor je camera, telefoon en portemonnee terwijl je door de steegjes van de bazaars slentert. Zet uw bezittingen nergens op en neem extra contant geld mee voor het geval dat. Hoewel bazaars geen gevaarlijke plaatsen zijn, kunnen er kwaadwillende mensen in de buurt zijn die wachten om even te profiteren van uw onzorgvuldigheid en uw waardevolle spullen te stelen.

Top 10 Levendige Eilandsteden

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button