BorduurwerkBreien en haken

Soorten Italiaans Volumetrisch Borduurwerk Van Trapunto

Volumetrisch borduren in de techniek van trapunto, waar we al eerder over spraken, omvat verschillende variëteiten en vele functies. Beschouw ze in dit artikel.

Borduren in de techniek van trapunto wordt door meesters onderverdeeld in verschillende typen: Italiaanse en Florentijnse borduurwerken van trapunto, machinaal borduren, schaduw, gecombineerd borduren.

Soorten apparatuur

  • Italiaanse en Florentijnse trapunto

Ze verschillen alleen in het aantal lagen stof dat tussen de borduurring wordt getrokken. In het Italiaanse trapunto zijn er drie, in Florentine – twee. Vanwege deze functie wordt de Italiaanse trapunto als bilateraal beschouwd, dat wil zeggen dat het reliëf aan de voorkant en de verkeerde kant zichtbaar is.

  • Machinaal borduren

Soorten Italiaans Volumetrisch Borduurwerk Van Trapunto Het gaat om het handmatig afsnijden van stof en een vrijlopende machinesteek. Over het algemeen kan elke moderne typemachine worden aangepast voor SHMSH (“vrijlopende machinesteek”). Het probleem dat naaldvrouwen vaak tegenkomen is het ontbreken van een steunvoet (dit wordt ook wel een steekvoet genoemd). Als uw typemachine niet zo’n voet heeft, kunt u deze in een winkel kopen door eerst de hoogte van de voetschroef in de verlaagde positie in uw typemachine te meten. Zorg ervoor dat u in de winkel de hoogte van de schroef vergelijkt met de hoogte van de sleuf voor de schroef in de voet zelf.

In borduurwerk schaduw (van het woord schaduw – schaduw) is het belangrijkste verschil dat het borduurwerk in vijf lagen wordt uitgevoerd. Het belangrijkste is om ze te onthouden en ze correct te herhalen. De bovenste laag wordt meestal erg dun genomen. In de meeste gevallen is dit organza. Vergeet ook de stabilisatoren (lijm en stof), de voorkant en verkeerde stoffen en pakkingen niet.

  • Gecombineerd borduurwerk

Soorten Italiaans Volumetrisch Borduurwerk Van Trapunto Het is een geweldige combinatie van trapunto-borduurwerk met de toevoeging van satijnen linten. Deze techniek is alleen beschikbaar voor ervaren naaldvrouwen, maar als je deze onder de knie hebt, leer je hoe je kunstwerken kunt maken die de verbeelding echt verbazen.

Hier wordt trapunto gebruikt in technologie vanaf de verkeerde kant van het product. Hieraan naaien we een stuk stof dat iets groter is dan ons patroon. Vervolgens maken we een incisie en vullen we de holte met een synthetische wintermaker om het volume van het vereiste deel van de foto te geven. Naai het voorzichtig allemaal met draden.

Gebruik de tape zo dicht mogelijk om het patroon dat je met linten maakt te benadrukken (of het nu gaat om bloembladen, knoppen of allerlei vleugels van vogels of feeën). Maak in het geval van bloemen meer bloembladen. Zo ziet uw werk er veel mooier en reliëf uit.

Trapunto Secrets

Bij Italiaans driedimensionaal borduren wordt altijd gewerkt met lagen, waaronder een dempend materiaal. Om ervoor te zorgen dat het product na verloop van tijd niet vervormt, kiest u voor een dempend materiaal voor een spingebonden. Het wordt beschouwd als het beste materiaal om te leggen, omdat het zijn vorm het beste behoudt. Bij afwezigheid van een spingebond kunt u veilig een holofider of een synthetische wintermaker nemen. Bij de laatste moet je voorzichtig zijn en alleen een sintepon met een lage dichtheid kiezen, anders werkt hij hard.

Hand borduurnaalden, kies de langste met een groot oog. Het is handiger om ermee te werken, de draad loopt vrij en breekt niet.

Je kunt elke draad kiezen, maar de onderkant mag niet dunner zijn dan nr. 120. Ervaren vakmensen beweren dat het het beste is om polyestergaren te gebruiken dat praktisch niet scheurt. Ze kunnen ook met hoge snelheid worden geborduurd. Als u met de hand borduurt, kunt u veilig katoendraad nemen.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button