BorduurwerkBreien en haken

Sirloin Crochet Voor Beginners

Het woord “filet” kwam uit Frankrijk, in vertaling betekent het “net”. Dit is wat filet haken kenmerkt – met deze techniek kunt u een mesh-stof maken, de locatie van lege en gevulde cellen waarin het patroon definieert. De essentie lijkt eenvoudig, maar in feite kunt u met de filet echte meesterwerken maken, waarbij hele afbeeldingen naar het canvas worden overgebracht.

Breien met lendenen techniek komt voort uit het gelijknamige borduurwerk van kant, waarbij de cellen zijn gevuld met draad, waardoor een patroon ontstaat. Het schema van dergelijk handwerk is vergelijkbaar met kruissteek: een veld met lege en gelabelde cellen die de cellen van het canvas aangeven.

Sirloin Crochet Voor Beginners: Tips

Dit soort handwerk is eigenlijk helemaal niet ingewikkeld, het is onderhevig aan zelfs beginnende vakvrouwen. Bij het maken van uw eerste meesterwerk raden we u aan eenvoudige tips te gebruiken waarmee u sneller leert haken met behulp van de fileertechniek:

 • Je moet beginnen met eenvoudige en ongecompliceerde patronen die symmetrisch herhalen: de eerste keer is het onwaarschijnlijk dat je een prachtig beeld zult creëren. Meesterschap komt met ervaring.
 • De grootte van het eindproduct hangt af van de dikte van de draad en de haak, van de dichtheid van het breiwerk. Probeer, voordat u met de uitvoering begint, een klein stukje van het geselecteerde schema te binden – dit zal u helpen om de werkelijke schaal van het product te correleren met het geplande.
 • Sommige schema’s zijn niet erg “vierkant” – dan kunt u de grootte van de cellen onafhankelijk aanpassen, waardoor het aantal luchtlussen en stokjes wordt verminderd of vergroot.
 • Als het moeilijk voor u is om het aantal lussen voor de eerste rij te bepalen, kunt u een ketting van een andere draad uitvoeren, de eerste cellen eraan bevestigen en vervolgens breien of oplossen.
 • Bij de vervaardiging van een groot product (bijvoorbeeld een sprei of gordijnen), raden we aan dat u onmiddellijk garen in de juiste hoeveelheid koopt – het is uiterst belangrijk om draden te gebruiken die absoluut identiek zijn in tint en dikte.

De lendehaaktechniek heeft een groot aantal van de meest diverse patronen, waaruit u gemakkelijk de meest geschikte voor uzelf kunt kiezen.

Filetproducten

Het breien in de fileertechniek begon honderd jaar geleden met het vervaardigen van een prachtige rand voor linnen en kleding. Tegenwoordig kunt u met zijn hulp complexe, verfijnde en opvallende schoonheid creëren voor verschillende doeleinden, van interieurartikelen tot accessoires. Een combinatie van verschillende soorten filets, maaswijdtes, een combinatie van verschillende materialen en breimethodes zorgen voor een verbluffend effect.

Dit verbazingwekkende in zijn schoonheidstype handwerk stelt je in staat om talloze items voor de garderobe en het interieur te maken, zoals:

 • Servetten – het is het beste om te leren breien. Het kleine formaat van het product geeft niet veel ruimte voor verbeeldingskracht, maar het is beter om de filet onder de knie te krijgen op eenvoudige patronen.

Sirloin Crochet Voor Beginners

 • Gordijnen. De fileerbreitechniek zelf lijkt op tule, dus dergelijke gordijnen voor de ramen zien er erg handig uit.

Sirloin Crochet Voor Beginners

 • Tafelkleed – zelfs als het klein is en de eenvoudigste tekening, zal het interieur van uw eetkamer onmiddellijk veranderen en nobeler worden.

Sirloin Crochet Voor Beginners

 • Met sprei – filettechniek kunt u verrassend stijlvolle en tegelijkertijd gezellige producten maken.

Sirloin Crochet Voor Beginners

 • Kleding – zomerlendestuk breien is al jaren niet uit de mode geraakt, schittert in de collecties van beroemde ontwerpers en verkoopt voor zeer indrukwekkende bedragen. Je kunt met je eigen handen delicate, lichte en praktische zomerblouses, sarafans, vesten en andere kledingstukken maken in de vorm van een geborduurd raster – geloof me, ze zullen oprechte bewondering van anderen veroorzaken!

Sirloin Crochet Voor Beginners

Soorten filetbinding

De creatieve benadering en verbeeldingskracht van bekwame vakvrouwen leidde tot de transformatie van deze verbazingwekkende techniek in een verscheidenheid aan vormen. Ze suggereren een verandering in de vorm van de cellen: het canvas zal ook een raster zijn, maar het ziet er nog interessanter en effectiever uit. Cellen kunnen niet alleen in de vorm van vierkanten worden uitgevoerd, maar ook:

 • diamanten;
 • zeshoeken;
 • diamanten met verticale schotten;
 • complex patroon met vierkanten en vijfhoeken.

Filet breien voor beginners is een gemakkelijk te begrijpen handwerk, in de aanwezigheid van vrije tijd, verlangen en de eenvoudigste vaardigheden om het onder de knie te krijgen, is het vrij eenvoudig. Stap voor stap kun je je vaardigheden verbeteren door verschillende technieken te leren, misschien zelfs door je eigen technieken uit te vinden. Filetproducten zullen altijd stijlvol, effectief en vooral waardevol zijn, ondanks de eenvoud van uitvoering.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button