DierenHuis Dieren

Scheidingsangst bij Honden en Puppy’s

Scheidingsangst bij honden is dat gevoel bang te zijn wanneer je alleen wordt gelaten. Kinderen en tieners gaan er op een bepaald punt in hun leven doorheen. Puppy’s raken ook zo gehecht aan hun eigenaars en moeders dat wanneer ze gescheiden zijn, ze het gevoel hebben dat hun veiligheid van hen is afgenomen.

Scheidingsangst is het gevolg van legitieme stress bij de puppy. Het wordt dan schadelijker wanneer het alleen wordt gelaten. Als je een puppy hebt die aan deze aandoening lijdt, is het niet ongewoon om hier en daar een paar krassen op de vloer te vinden en af ​​en toe een geraspte paar sokken.

Weten hoe verlatingsangst bij een puppy te voorkomen begint met het zo vroeg mogelijk herkennen van de tekens. Dan moet je je puppy een paar trucjes leren om plezier te hebben als hij alleen wordt gelaten. Op deze manier wordt de verveling langzaam geëlimineerd naarmate haar zelfvertrouwen groeit.

Als u een puppy met verlatingsangst heeft, bespreekt dit artikel de tekenen en symptomen van angst en geeft u een aantal tips om u te helpen het probleem op te lossen.

Wat zijn de tekenen van verlatingsangst?

Om een ​​puppy met deze aandoening te helpen, moet u als verantwoordelijke hondeneigenaar weten wanneer de tekenen beginnen te verschijnen. Pas dan kun je beginnen met het proces om je schattige puppy te helpen zijn nachtmerries op te lossen.

Sommige indicaties waar u op moet letten zijn:

  • Te vocaal zijn : Nadat je de puppy met rust laat, begint hij urenlang te huilen en blaffen. Dit kan soms gebeuren voordat u terugkomt naar het huis of zelfs gedurende de hele periode dat u weg bent.
  • Destructief gedrag : In pogingen om je te volgen nadat je bent vertrokken, probeert de puppy met alle middelen het huis uit te gaan. Je zult kauwen, krassen en zelfs klauwen vinden op vluchtroutes zoals ramen en deuren.
  • Kwijlen : Een angstige scheidingspuppy zal tekenen vertonen van overmatig kwijlen. Als je thuiskomt en natte plekken op de vloer en overal in de puppy vindt, weet je dat er iets aan de hand is.
  • Extreme gehechtheid : De puppy zal te aanmatigend worden voor de eigenaar nadat hij gescheiden is van de rest van het nest. Hij volgt je dan altijd door het huis. Pogingen om alleen te worden gelaten, maken hem van streek. Als je terugkomt, zijn de begroetingen en activiteiten overdreven hectisch.
  • Verlies van eetlust als u weg bent : U zult de maaltijd vinden die u haar onaangeroerd heeft gelaten. Ze zou dan pas gaan eten als je in de buurt bent. Een verveelde puppy zou anders uit je aanwezigheid eten.
  • Ongepast gedrag : een angstige puppy zou per ongeluk in huis plassen en poepen. Het zou ook gebruikelijk zijn om het huis vervuild te vinden.

Een punt om op te merken, echter, niet alle puppy’s die deze tekenen afbeelden, zullen verlatingsangst hebben, net zoals niet alle pups met verlatingsangst deze tekenen zullen afbeelden. Je zult de reactie (s) van je hond moeten peilen en moeten beoordelen of ze al dan niet worden veroorzaakt door verlatingsangst, of misschien om andere redenen (gebrek aan beweging is vaak een goede kandidaat.)

Top 6 tips om scheidingsangst bij puppy’s te voorkomen

Hieronder worden enkele van de essentiële dingen besproken die u kunt doen wanneer u een nieuwe puppy hebt of wanneer u een van de rest van het nest hebt gescheiden, zodat ze zich comfortabel en ontspannen voelt wanneer ze alleen thuis is.

Zorg dat je de pup niet altijd bij je hebt

Zorg ervoor dat u de puppy de eerste weken niet vasthoudt, haar in uw bed heeft of haar altijd bij u in de buurt heeft. Dit mag ook geen excuus zijn om haar te verwaarlozen. Maak wat tijd om haar te spelen en vast te houden. Het belangrijkste is dat de speeltijd niet altijd zou moeten zijn. Wanneer de pup je rond volgt, speel het gewoon cool en negeer haar.

Het is ook raadzaam om low key vertrekken en aankomsten te handhaven omdat voor de puppy’s de manier waarop u hun aanwezigheid verlaat cruciaal is. Wees niet dramatisch als je weggaat en terugkomt. Hoe minder zeker de pup is of je weg bent of terug bent, hoe meer ontspannen ze zal zijn. Je lichaamstaal moet ook de verzekering geven dat alles goed komt als je weg bent.

Gebruik de regel “niets is voor de vrije regel”

Geef hem tijdens het spelen met je puppy wat lekkers en maak vervolgens een uitgang. Blijf een paar minuten weg en kom dan terug. Op deze manier weet ze dat je vertrek met plezier komt. Naarmate de tijd verstrijkt, verlengt u de duur van uw afwezigheid. De pup zal zich alleen op zijn gemak voelen.

Wat betreft de niets voor vrije regel , moet de puppy leren dat ze moet werken om bepaalde dingen te krijgen. Ze moet gaan zitten voordat ze wordt gevoed; ze moet ook leren dat haar speeltijd, evenals aaien, verdiend moeten worden.

Zorg voor een veilige kist en plaats deze op de kist

Als u van plan bent de pup in de bench te laten gedurende de dag dat u het huis verlaat, is het van essentieel belang dat u zich veilig voelt. Laat de pup om te beginnen gedurende een korte tijd gedurende de dag enige tijd in zijn bench zitten totdat er een routine is ontwikkeld. Zorg dat je het heel veilig doet als je haar in de kist legt.

Door haar veilig in de kist te plaatsen wanneer je weggaat of tijdens het slapen gaan, associeert ze de kist alleen met opsluiting en begint ze het opnieuw te kwalijk nemen. Als u de krat ’s nachts gebruikt, moet deze zoveel mogelijk bij u in de buurt worden geplaatst. Wanneer de puppy zich ongemakkelijk begint te voelen in de bench, dan zou alleen uw stem haar moeten kalmeren.

Gebruik gerust een thundershirt of angsthondvest om uw hond gerust te stellen en te kalmeren terwijl u weg bent.

Gehoorzaamheidstraining

Als u uw puppy traint om gehoorzaam en gedisciplineerd te zijn , zal dit zeker een remedie zijn voor verlatingsangst bij een puppy. De puppy groeit dan wetend dat wat van haar wordt verwacht. Het beseft wanneer een slechte gewoonte niet meer wordt getolereerd en stopt het zonder dat je tussenbeide komt.

De training moet in verschillende delen en gedurende verschillende tijdsperioden plaatsvinden. Hoffelijk zijn voor gasten is een andere deugd die je je puppy moet bijbrengen, zodat ze zich niet ongemakkelijk voelt als je vrienden hebt. Gebruik heerlijke traktaties voor puppytraining om je hond te motiveren!

Genoeg oefening

Zorg voor voldoende beweging voor uw puppy en zorg ervoor dat haar limieten niet worden overschreden. Dit is vooral noodzakelijk voor puppy’s van grote rassen. Ze hebben veel energie om te verbranden. Nadat de puppy moe is geworden, heeft ze meer kans om zich te vestigen wanneer u vertrekt.

Geestelijke oefening zal net zo essentieel zijn als de fysieke. Speel games die haar zelfbeheersing, geduld en focus verbeteren. Deze zijn essentieel wanneer ze alleen wordt gelaten. Het kan ook wonderen doen als de puppy wat speelspeelgoed krijgt wanneer hij haar alleen in de bench laat. Hoe meer plezier ze erin heeft, hoe meer ze eraan gewend raakt in het krat te zijn. Ze zou denken dat is waar het plezier is.

Sommige eigenaren doen bijvoorbeeld ’s ochtends een snelle hondentredmolen sessie, zodat de hond de rest van de dag leegloopt. Te uitgeput om angstig te zijn.

Medicatie

Het trainen en disciplineren van uw puppy kan mogelijk niet voorkomen dat de puppy verlatingsangst ontwikkelt. Sommige dierenartsen bevelen bepaalde medicijnen aan om uw puppy te helpen zichzelf te kalmeren van paniekaanvallen en angststoornissen.

Deze medicijnen mogen alleen worden voorgeschreven door een dierenarts en niet zonder recept worden gekocht. U moet ook zeer ijverig zijn wanneer u ze op uw jonge pup gebruikt.
Je kunt er ook voor kiezen om natuurlijke supplementen te gebruiken om je worstelende puppy te helpen. Deze werken om kalmte en ontspanning bij de puppy op te wekken.

Conclusie

Bekijk eerst de onderstaande video om te zien hoe u verlatingsangst bij honden en puppy’s van alle leeftijden kunt voorkomen en behandelen. Het is een zeer goed gemaakte video die het bekijken waard is (wel 12 minuten lang!)

Scheidingsangst kan bij elke puppy worden voorkomen en overwonnen. Het proces duurt verschillende duur voor verschillende puppy’s, maar het is mogelijk. Met geduld, tijd en consistentie zal uw puppy zijn angsten en zorgen snel onder de knie kunnen krijgen.

Deze tips kunnen u helpen om binnen korte tijd het gewenste resultaat te bereiken. Gewoonlijk ziet een puppy u als de leider , dus wees een en dicteer wat u moet doen. Maar wees niet te streng. Dit verslechtert de situatie. Geef wat tijd om met je te spelen en een band te vormen. Het belangrijkste is dat de puppy niet al haar tijd met u mag doorbrengen.

Ik hoop dat dit artikel je helpt om al het gehuil en gegrom van je puppy te stoppen zodra je haar met rust laat.

Over de auteur – Helena Foster is een dierenarts en de oprichter van PawsomeWorld . Ze heeft een lieve hond – Lulu. Met de liefde voor honden, is ze bereid haar ervaringen voor hondeneigenaren te delen om hen te helpen een beter leven voor hun eigen honden te maken.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button