Natuurlijke Remedies

Schaafwonden Behandeling met Salie en Honing

Er zijn verschillende methoden om snijwonden en schaafwonden te behandelen, afhankelijk van hoe ernstig ze zijn. Vaak geneest de wond vanzelf als deze oppervlakkig is en de huid schoon wordt gehouden. U kunt echter ook enkele natuurlijke oplossingen proberen om het proces te versnellen.

Sommige natuurlijke ingrediënten, zoals salie en honing, hebben antiseptische en antimicrobiële eigenschappen die de huid helpen beschermen tegen infecties. Het bevat ook antioxidanten en essentiële voedingsstoffen, die beide helpen genezen.

Ontdek hieronder hoe u ze kunt gebruiken!

Schaafwonden Behandeling met salie en honing

Sneden en schaafwonden komen voor wanneer een van de delen van de huid is beschadigd. Deze veroorzaken vaak bloedingen, roodheid en pijn. Ze kunnen geïnfecteerd raken en andere symptomen veroorzaken, zoals pus en zwelling. Als echter op de juiste manier wordt behandeld, is het genezingsproces snel en veroorzaakt het meestal geen complicaties.

Gelukkig beschermen tegenwoordig veel behandelingsopties de huid wanneer deze oppervlakkige wonden optreden. Hoewel veel opties farmaceutische producten zijn, kunnen sommige natuurlijke preparaten ook zeer nuttig zijn.

Dit is ook het geval voor de natuurlijke remedies van salie en honing die we hier zullen delen. Beide componenten staan ​​bekend om hun antiseptische en helende eigenschappen. Deze combinatie is een uitstekend alternatief voor het desinfecteren van de aangetaste huid en minimaliseert het risico op infectie . Het helpt ook om irritatie te verzachten en de zwelling rond de wond te verlichten.

Schaafwonden Behandeling met Salie en Honing De voordelen van salie bij de behandeling van snij- en schaafwonden

Salie is een van de medicinale planten die dankzij de antiseptische en antimicrobiële eigenschappen kan helpen bij de behandeling van snij- en schaafwonden. Het wordt al sinds de oudheid in de natuurlijke geneeskunde gebruikt vanwege het vermogen om de groei van bacteriën en andere pathogene micro-organismen te voorkomen.

Bij extern gebruik vermindert het niet alleen het risico op infectie in de blootgestelde gebieden, maar helpt ook het weefsel te herstellen voor optimale genezing.

De voordelen van honing bij de behandeling van snij- en schaafwonden

Organische honing, snijwonden en een van de meest populaire alternatieve medicijnen om schaafwonden te behandelen. Vanwege zijn antibiotische, schimmelwerende en antiseptische eigenschappen is het een uitstekende optie om infecties te voorkomen en te behandelen.

Anderzijds biedt  actuele voordelen voor de gezondheid van de huid omdat deze hydrateert en helpt bij het regenereren van weefsels die zijn beschadigd door een wond. Het is zelfs kalmerend en verlicht ziektes zoals branderigheid, jeuk en pijn.

Hoe bereid je salie en honing?

Schaafwonden Behandeling met Salie en Honing De bereiding van dit natuurlijke medicijn is heel gemakkelijk om snij- en schaafwonden te behandelen. Bovendien zijn materialen direct verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en transfers . Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat u 100% biologische honing krijgt omdat andere rassen niet dezelfde voedingskwaliteit en eigenschappen hebben.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels droog saliepoeder (30 g)
 • 4 eetlepels organische honing (60 g)

Gereedschap

Voorbereiding

 • Maak eerst een paar gedroogde salieblaadjes tot een fijn poeder. Als je wilt, koop dan gepoederd salie-extract uit een mok.
 • Giet vervolgens saliepoeder in een eerder gesteriliseerde pot.
 • Voeg daarna de honing toe en meng het met een houten lepel.
 • Als het preparaat klaar is, dek het dan af en laat het 24 uur op een koele donkere plaats liggen.
 • U kunt het na deze tijd gebruiken.

Hoe aanvragen?

 • Reinig de wond grondig en breng vervolgens een mengsel van salie en honing aan.
 • Masseer zachtjes en laat 20 tot 30 minuten intrekken.
 • Spoel vervolgens af met warm water.
 • Breng dit preparaat twee tot drie keer per dag aan totdat uw huid volledig is genezen.

Let op : Gebruik dit geneesmiddel niet in open sneden of schaafwonden. Houd er rekening mee dat ernstig letsel zo snel mogelijk door een professional moet worden behandeld. Raadpleeg daarom onmiddellijk een arts als uw wond er ernstig uitziet.

Zit dit geneesmiddel in uw EHBO-doos? Nu je weet hoe je het moet doen, kun je het houden in het geval van kleine wonden . Deze voorbereiding kan een maand of twee duren zonder te bederven indien bewaard in een koelkast of op een koele plaats.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button