BorduurwerkBreien en haken

Ribbon Lace Breien Voor Beginners en Manieren Om Kant Te Verbinden

Lintkant is een soort kant die wordt gebruikt om afgewerkte producten af ​​te werken, maar ook om producten te maken van strepen van dit kant. Zoals de naam al aangeeft, is het een lang kanten lint.

Dit type kantweven is al sinds de oudheid bekend. Als je goed nadenkt over de beschrijving van lintkant, kun je er gemakkelijk wereldberoemd kantwerk in herkennen zoals Engels honiton-kant, prachtig Brugge-kant en Brussels kant gemaakt met de hertoginetechniek.

Lintkant kan op klossen worden geweven of met een naald worden gemaakt, maar haken van lintkant komt vaker voor. Haken is gemakkelijker en sneller, en daarnaast is het voldoende om alleen de basis van breien te kennen om een ​​geweldig product te kunnen maken.

Het breien van kant begint, zoals elk ander handwerk, met een materiaalkeuze. Hoe fijner de draad en haak die je neemt, hoe eleganter je creatie zal zijn. Maar als je helemaal nieuw bent, hoef je niet te dunne draden te nemen. Het is beter om gehaakte draden te nemen – u zult er gemakkelijker mee kunnen werken. Al je fouten zijn duidelijk zichtbaar op hen, en het zal gemakkelijker zijn om zo’n kant op te lossen.

Laten we eens kijken wat precies een gebreid lintkant is. Meestal bestaat het uit ronde motieven – bloemen, sterren, sneeuwvlokken, die elkaar lijken te overlappen. Volledig brei je alleen het eerste motief (en dat is niet altijd het geval), en dan volgen onvolledige motieven, die ongeveer 2/3 van het hoofdmotief uitmaken. De breedte van het lintkant is dus ongeveer anderhalve van de breedte van het hoofdmotief, maar de lengte kan bijna eindeloos zijn – je kunt doorgaan met breien totdat je je verveelt.

Lintkant voor beginners lijkt misschien ingewikkeld, maar het is een bedrieglijke indruk. Als je breipatronen goed hebt leren lezen, als je zelfs kettingen van luchtlussen en stokjes onder de knie hebt, dan zul je zeker slagen. En als je breiwerk toevoegt met decoratieve elementen zoals ringetjes of complexe kolommen, dan moet je niet aan het resultaat twijfelen.

We haken lintkant

Weet u niet zeker wat uw vaardigheden zijn? Laten we dan eens kijken naar een voorbeeld van een eenvoudig schema om lintkant te haken. Neem een ​​draad, een haak, ga comfortabel zitten en knoop een klein stukje vast.

Ribbon Lace  Breien Voor Beginners en Manieren Om Kant Te Verbinden

We gaan eerst een klein rond motief breien. Het is simpel – er zijn alleen lussen en enkele haakpalen. Je zult zeker slagen. Heb je het gedaan

Dus je haak is gestopt tussen de bloembladen. Met behulp van dove lussen (halve kolommen) vertaal je het naar het midden van het bloemblad. Nu zullen we een ketting van luchtlussen verbinden – een nieuw centrum. De volgende rijen moeten we niet rond breien, maar het breiwerk met de voorkant of binnenstebuiten keren. Houd er rekening mee dat de motieven zijn verbonden door bloembladen – mis deze verbindingen niet, anders zal het resultaat niet erg mooi zijn.

Als je het tweede motief onder de knie hebt, ga dan verder met het derde. Is het je opgevallen? Dit motief is niet alleen verbonden met het vorige, maar ook met het allereerste motief – onze basis. Elk volgend motief is verbonden met de twee voorgaande.

Ribbon Lace  Breien Voor Beginners en Manieren Om Kant Te Verbinden

Als je dit patroon leuk vond, kun je een vrij lang lint knopen – je kunt dan iets versieren met je eerste kant.

Breien kant

En wat als je niet weet hoe je moet haken? Kan ik lintkant met breinaalden binden? Dat kan. In tegenstelling tot haken, kan breikant met breinaalden zowel longitudinaal (in de breedte) als transversaal (in de lengte) zijn. Dit laatste is meer geschikt voor die gevallen waarin u kant breit voor het eindproduct en precies weet wat hun totale lengte is. Breien in lengterichting is geschikt voor breien in reserve. Wil je het proberen? Hier is een diagram voor een voorbeeld.

Ribbon Lace  Breien Voor Beginners en Manieren Om Kant Te Verbinden

Kanten band

Het is tijd om te beginnen met decoreren of zelfs producten maken. En hier rijst de vraag – hoe lintkant te verbinden? De vraag is niet inactief – het is niet zo eenvoudig om te doen. Driehonderd jaar ervaring van Belgische naaldvrouwen leert dat je kant op twee manieren kunt verbinden – met en zonder truien. Aangezien we kant voor ons hebben gebreid, wordt de verbinding van lintkant dus verkregen door truien uit luchtlussen te breien of door blinde lussen te gebruiken. In dit geval kunnen de jumpers eenvoudig of complex zijn – bijvoorbeeld mesh. Op deze manier kunt u niet alleen breed lintkant krijgen, maar ook hele producten: tops, jurken, tafelkleden.

Ribbon Lace  Breien Voor Beginners en Manieren Om Kant Te Verbinden

En hoe lintkanten met elkaar verbinden als ze gebreid zijn? Alleen haken. Als je kant met even randen hebt, kun je proberen het voorzichtig te naaien. Het is niet mogelijk om de geschulpte randen met breinaalden te verbinden – misschien is het de moeite waard om het gehaakte lintkant voor beginners onder de knie te krijgen?

Daarom hebben we samen met u de basisprincipes van het breien van lintkant onderzocht. In sommige opzichten bleken ze eenvoudig te zijn, in sommige opzichten ingewikkeld. Maar nu weet je zeker dat breikantje helemaal aan jou is! En dit betekent dat je de meest modieuze kanten dingen met je eigen handen kunt maken. We hopen dat je niet vergeet om je creativiteit met ons te delen!

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Back to top button