Goede ideeën

Reinigen zonder Chemische Producten

Om onze huizen schoon te houden, wordt gedacht dat het noodzakelijk is om de producten te gebruiken die op de markten zijn gekocht. Maar deze informatie is zowel verkeerd als schadelijk voor de gezondheid. Over het algemeen kunnen chemicaliën die worden gebruikt in reinigingsproducten zeer schadelijk zijn voor zowel het milieu als onze familie .

In dit artikel zullen we het hebben over zelfgemaakte producten die u helpen uw huis schoon te houden zonder chemicaliën te gebruiken.

Enemies of Health: Chemicals

Chemicaliën uit supermarkten bevatten stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid omdat ze synthetisch zijn. Het inademen van deze stoffen kan vergiftiging en allergische reacties veroorzaken.

Eczeem , huidallergieën, ademhalingsproblemen en overgevoeligheid van de huid in de handen, vingers en armen , wat ook gebruikelijk is bij huisvrouwen en schoonmaaksters; Dit kan gebeuren als gevolg van overmatige blootstelling aan deze chemische producten, zonder maskers en handschoenen te gebruiken.

Aan de andere kant vervuilen deze reinigingsmiddelen en producten ook rivieren en zeeën, wat grote schade aan het milieu toebrengt. Als het reinigingsproduct een product is dat in korte tijd werkt, betekent dit dat het meer chemicaliën en giftige stoffen bevat.

Daarom is uiterste voorzichtigheid vereist bij het gebruik van deze reinigingsproducten. Het is van vitaal belang om aandacht te besteden aan de gebruikte reinigingsproducten, vooral als er kinderen en dieren thuis zijn.

Je grootste assistent: azijn

Als je je huis wilt schoonmaken met natuurlijke producten, vergeet dan niet om azijn bij de hand te hebben. Azijn is een stof die overal kan worden gebruikt en goede resultaten oplevert. U kunt azijn gebruiken voor het verwijderen van bacteriën, het reinigen van olieachtige omgevingen, het verwijderen van vlekken, het verwijderen van slechte geuren, het reinigen van roest, het reinigen van de koffiemachine en vlekken op tapijten. Hieronder geven we de tips over hoe azijn wordt gebruikt voor het schoonmaken van huizen:

 • U kunt de binnenkant van de koelkast reinigen met azijn. Het zal zeer effectief zijn, vooral in roestige gebieden. Wacht 20 minuten na het aanbrengen van azijn op vuile plekken en spoel af met warm water.
 • Voeg 1/4 kopje azijn toe aan 4 kopjes water en reinig je spiegels, ramen en glaswerk met dit mengsel. Gebruik krantenpapier in plaats van stof voor betere resultaten.
 • Meng 1/4 kopje azijn met 4 kopjes water en voeg 1 eetlepel bakpoeder aan dit mengsel toe. Met dit mengsel kunt u elk oppervlak reinigen, van de kuip tot het keukenmarmer.
Reinigen zonder Chemische Producten
 • Een paar druppels witte azijn die u in de wasmachine druppelt, zullen de geur van wasgoed verwijderen, de wasmiddelresten verwijderen en de statische elektriciteit uit de kleding verwijderen. U kunt de azijn toevoegen wanneer uw machine klaar is met wassen en afgespoeld is.
 • Om zeepresten in badkuipen en knikkers te verwijderen, kunt u deze oppervlakken met azijn inwrijven.
 • Om sigarettengeuren te verwijderen, doe je wat azijn in een emmer water en druk je de kleding in dit water. Laat de kleding na dit proces drogen.
 • Om de koffie die u kookt schoon te maken, bereidt u een mengsel van zout en azijn en spoelt u de koffiepot grondig na het reinigen met dit mengsel.
 • Wrijf je handen met azijn en spoel met water om de geur van uien en knoflook te verwijderen en weg te gaan van je handen.
 • Als je de afgewerkte potten opnieuw wilt gebruiken om je jam in te doen, laat je ze een tijdje in azijn weken en spoel je ze vervolgens af.

Carbonaat en andere natuurlijke schoonmaakproducten

Carbonaat, zoals azijn; Het is een zeer effectieve stof in huisreiniging. Het gebruik van Zuiveringszout zorgt ervoor dat u en uw gezin niet overgeleverd zijn aan de chemicaliën in de kant-en-klare wasmiddelen die u gebruikt.

Zuiveringszout is erg goedkoop en een product dat je gemakkelijk in supermarkten kunt vinden. We sommen hieronder enkele van de gebruiksgebieden van zuiveringszout in huisreiniging op;

 • Carbonaat, dat u zult gebruiken om het knikkers en badkuip in de badkamer te reinigen, is een zacht reinigingsproduct dat de oppervlakken niet krast. Doe wat bakpoeder op een natte spons en wrijf hiermee over de oppervlakken. Goed afspoelen en laten drogen. Voor een effectiever resultaat kunt u een pasta bereiden met bakpoeder, zout en water en de oppervlakken ermee inwrijven.
Reinigen zonder Chemische Producten
 • U kunt ook bakpoeder gebruiken om items zoals potten en pannen schoon te maken. Vul een kom met water, voeg twee lepels bakpoeder toe en laat het op de bodem bezinken. Week je zilver in dit water. U kunt deze methode ook toepassen om hardnekkig hardnekkig vuil en vaat gemakkelijk te wassen.
 • Zuiveringszout helpt ook bij het polijsten van zilver. Voeg 3 lepels bakpoeder, 1 lepel water toe en wrijf je zilver met deze pasta. Spoel daarna en laat het drogen.
 • U kunt ook bakpoeder gebruiken voor het reinigen van de oven. Spuit het bakpoeder in de oven, maak het nat met water en laat het een nacht werken. Reinig de rest van de dag met een spons en wrijf de oven in met warm water.
 • Plaats een half glas zuiveringszout in een emmer warm water om de vloeren schoon te maken. Veeg de vloer af met dit mengsel en zie hoe het schijnt.
 • Reinig het douchegordijn door te wrijven met zuiveringszout. U kunt dus ook van slechte geuren afkomen. Spuit wat zuiveringszout in het gordijn en wrijf het met een borstel. Spoel en laat drogen.

Zuiveringszout is ook zeer effectief bij het reinigen van lucht. Door carbonaat in uw koelkast en kasten open te houden, voorkomt u onaangename geurtjes. Je kunt de snijplank schoonmaken door met zuiveringszout te wrijven.

Nadat je wat carbonaat in de vuilnisbak hebt gegoten en hebt schoongemaakt, kun je wat droog carbonaat op de bodem achterlaten. Als je een half glas zuiveringszout in de gootsteen giet en warm water toevoegt, werkt het als een gootsteenopener. Spuit bij het reinigen van het tapijt het droge carbonaat de dag ervoor op het tapijt en veeg de volgende dag.

Je kunt bakpoeder op je autostoelen en vloermatten gebruiken. Net als poeder kun je carbonaat in de slippers gieten en een tijdje wachten om je slippers schoon te maken. Wanneer je je geparfumeerde was wast, kun je er een half kopje zuiveringszout in doen.
Reinigen zonder Chemische Producten
Foto’s gebruikt met toestemming van Liesl, cjmartin, Jessica Martin en Scott Rubin.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button