Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Reflux bij Baby's | Plezier.net
Gezondheid van kinderen

Reflux bij Baby’s

Volwassen ziekten en terugvloeiing bekend als “maagzuur aslında komen eigenlijk vaker voor bij zuigelingen! Reflux gemanifesteerd door overmatig braken en hoesten; Het belangrijkste punt is om te weten “geduld te hebben” en eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen. 80 procent van de één jaar oude reflux van de baby overleefde; leg uw hoofd rechtop, moedermelk met kleine en frequente voeding, blijf uit de buurt van de fles!

Specialist kindergeneeskunde en gezondheid Feyza Çivici Zilver; Hij gaf informatie over refluxziekte, die bekend staat als volwassen ziekte, maar ook gebruikelijk is bij zuigelingen:

Wat is reflux?

Reflux, algemeen bekend als “maagzuur” of “maagreflux arasında, kan grofweg worden omschreven als kaçış back-escape”. Refluxziekte; maaginhoud (afscheidingen, maagzuur en pepsinesubstantie die de vertering van voedsel mogelijk maakt) ontsnapt terug naar de slokdarm. Normaal nadat voedsel door de slokdarm in de maag is gegaan, mogen ze niet terugkomen in de slokdarm. Maar bij refluxziekte is deze volgorde verstoord. De lekkage van de maag naar de slokdarm wordt “gastro-oesofageale reflux olduğunda genoemd als het alleen in het onderste deel van de slokdarm is en” laryngo-faryngeale reflux olduğunda wanneer het aan het strottenhoofd ligt.

Komt reflux ook voor bij zuigelingen?

Het staat bekend als volwassen ziekte, maar het is eigenlijk het tegenovergestelde. Refluxziekte wordt niet alleen gezien bij volwassenen; nog vaker bij zuigelingen en kinderen. De oorzaak van reflux komt veel voor bij zuigelingen; het klepmechanisme waarmee voedsel in de maag terechtkomt, functioneert nog niet voldoende en zuigelingen bevinden zich meestal in ruglig en worden gevoed met vloeibaar voedsel.

Wat zijn de symptomen van reflux bij zuigelingen?

De meeste baby’s eten het na het eten of het zuigen van melk. Bij sommige zuigelingen gebeurt dit vaker en intensiever. Wanneer baby’s hun voedsel te vaak uitnemen, zijn ouders angstig en raadplegen een arts. reflux; Het kan worden verward met veel ziekten omdat het zich manifesteert met veel verschillende symptomen en andere organen beïnvloedt. Je moet je symptomen dus goed kennen. Terugkerende ontsteking bovenste luchtwegen, aanhoudende heesheid, piepende ademhaling, hoesten? Bij ademhalingssymptomen zoals, moet de mogelijkheid van reflux worden overwogen.

Toen het begon te lopen

Reflux bij Baby's Wanneer een arts bezoeken?

Reflux, die vaak wordt gezien bij zuigelingen, wordt beschreven als “fysiologische ve en wordt niet beschouwd als een ziekte. Er is geen probleem in de ontwikkeling en gewichtstoename van deze baby’s. Alleen braken komt veel voor. Naarmate de baby begint te groeien (vooral tot een leeftijd waarop ze begint te lopen); Met de overgang naar vast voedsel en alleen rechtop zitten, kunnen de symptomen spontaan verminderen en kan reflux verdwijnen. Dergelijke baby’s hebben geen behandeling nodig. In het kort; Als je geduldig wordt en tijd overhoudt, overleeft je baby op de leeftijd van één. De ernst en frequentie van braken neemt echter toe, de baby kan niet aankomen, ademhalingsproblemen beginnen intens te ervaren; Het kind moet worden gevolgd door contact op te nemen met een kinderarts.

Veroorzaakt reflux bij zuigelingen andere ziekten?

Hoewel reflux in de kindertijd meestal spontaan verbetert of met enkele voorzorgsmaatregelen, kan het verschillende ziekten veroorzaken. Hiervan zijn de meest voorkomende; slokdarmmisvormingen, laryngitis, luchtweginfecties, longontsteking, bloedarmoede, sinusitis en otitis media.

LAAT DE BOVENKANT HIERBOVEN

Welke voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen?

Zorgvuldige aandacht wordt besteed aan de houding waarin de baby minder last heeft van reflux. De meest nauwkeurige positie; Na het eten is het om ze op hun buik te leggen met het hoofd erboven. De meeste baby’s willen echter niet in deze positie staan ​​en huilen; in dit geval kan de baby op zijn rug worden geplaatst en met het hoofd en lichaam rechtop in een hoek van 45 graden. Antislip en hoekige kussens kunnen voor deze houding worden gebruikt.

Waarmee moet rekening worden gehouden in voeding?

Allereerst; Reflux komt minder vaak voor bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. De baby moet zo min mogelijk en zo vaak mogelijk borstvoeding krijgen. Bij zuigelingen die geen moedermelk ontvangen; Veranderingen in voedsel zullen de reflux een tijdje verminderen, maar na een tijdje beginnen de klachten opnieuw. Flessenvoeding kan ook de reflux verhogen; Wanneer de baby het voedsel niet uit de fles kan halen, slikt het meer lucht in, wat reflux veroorzaakt. Men ziet dat reflux afneemt bij het voeden met vast voedsel en lepelvoeding.

Hoe wordt het behandeld?

Braken verhoogt de ernst en frequentie van braken, ademhalingsklachten beginnen intens te worden ervaren en ondanks alle genomen maatregelen blijven klachten bestaan; ten eerste kan een medicamenteuze behandeling en zelden een chirurgische behandeling worden toegepast. Bij zeer weinig kinderen die behandeling nodig hebben, is tedavi nissen funduplication de meest voorkomende behandeling. Bij deze operatie wordt het bovenste deel van de maag rond de slokdarm gewikkeld. Dus, wanneer de maag wordt samengetrokken, wordt ontsnapping voorkomen door het wonddeel samen te trekken en de slokdarm te sluiten.

EENVOUDIG MAAR EFFECTIEVE MAATREGELEN TEGEN REFLUX

Als de ouders de volgende voorzorgsmaatregelen nemen; De meeste baby’s kunnen worden behandeld voor reflux zonder medicatie:

 • De baby’s ondersteboven op de buik of rug leggen na het voeden (kussens kunnen worden gebruikt om uitglijden te voorkomen en de gewenste hoek van 45 graden te bieden).
 • Moedermelk zo vaak mogelijk, met weinig ondervoeding.
 • Moeders die hun baby voeden met moedermelk; Vermijd cafeïnehoudende dranken in hun eigen dieet en vermijd roken.
 • Extractie van de baby na het voeden.
 • Gebruik van speciale formules met een dikkere consistentie in het gebruik van voedsel.

Na het voeden; de baby uit de buurt houden van activiteiten die de buikspieren activeren, zoals huilen en lachen, en luchtslikken veroorzaken.

AANDACHT VOOR DEZE SYMPTOMEN!

  •  Je baby kan reflux krijgen als je de volgende symptomen hebt:

  • Frequent braken

Piepende ademhaling en aanhoudende hoest

  • Heesheid

Gemeenschappelijke longinfecties

  • Overmatig speekselvloed
  • Voedingsproblemen (lage absorptie)

Overmatig huilen door gas en buikpijn

  • Frequente gaswinning

Slaapstoornissen

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button