Goede ideeënGezondheid en Fitness

Redenen Om Chocolade te Eten

Chocolade is een van de voedingsmiddelen die mensen eten om te ontspannen wanneer ze zich emotioneel, moe of verdrietig voelen . Maar is dit slechts een simpele truc, of voelt het eten van chocolade je lichaam echt beter?

Vitaminen, mineralen, antioxidanten en tryptofaanchocolade in chocolade bevestigen de gezondheidsvoordelen van chocolade. In dit artikel zullen we je uitleggen waarom je zin hebt in chocolade, wat je krijgt door chocolade te eten en hoe je kunt profiteren van de natuurlijke en gunstige eigenschappen.

Chocolade of cacao?

Als je dringend chocolade wilt eten, kan je lichaam eigenlijk cacao zijn. Op dit punt is cacao een zeer nuttige voedingsstof; het is echter vermeldenswaard dat chocoladeoliën en suikers niet zo gezond zijn .

Redenen Om Chocolade te Eten

Dit geldt met name voor melk of witte chocolade en roomchocolade. Om deze reden raden we u aan om de chocolade te kiezen die evenveel pure cacao (minimaal 70%) en cacaopoeder bevat .

Wat kunt u doen met cacao?

  • De eerste stap is om zoveel mogelijk kwaliteit en biologische cacao te vinden. Er zijn veel chocoladerecepten die je kunt bereiden met cacao.
  • Cacao- en honingmelk; of het nu heet of koud is, het is een erg lekker drankje.
  • U kunt cacaobiscuitcake of marmelades bereiden.
  • Je kunt banaan, walnoot en cacao smoothie drinken voor het ontbijt en de dag vol energie beginnen.
  • Je kunt gesmolten room maken van een mengsel van amandel- of pindakaas met cacao en bruine suiker.
  • Cacaothee is een ontspannende en mineraal herstellende drank.

Redenen Om Chocolade te Eten

U wilt chocolade eten wanneer er iets ontbreekt in uw lichaam

Er zijn enkele gezondheidsvoordelen voor cacao of pure chocolade. Daarom, als deze stoffen in je systeem ontbreken, smeekt je lichaam je bijna om chocolade te eten.

Omdat cacao; vandaar dat er vitamines , mineralen, vezels, antioxidanten en tryptofaan in de chocolade zitten. Hieronder leggen we enkele situaties uit waarin u wordt aangeraden chocolade te eten.

Chocolade eten om je humeur te verbeteren

Cacao bevat tryptofaan, een aminozuur dat de productie van serotonine verhoogt. Serotonine is een neurotransmitter die het geluk zenuwstelsel signaal verzendt. Cacao is goed voor u in situaties zoals angst, prikkelbaarheid en depressie.

In dergelijke gevallen zal het zeer nuttig zijn om chocolade te eten. Om deze reden raden wij u aan zonder aarzeling te eten en een chocolade te verkiezen , vooral met een hoog percentage cacao. Natuurlijk raden we je aan om naast dit voedsel te profiteren van ander voedsel dat je in dergelijke gevallen kunt eten.

Redenen Om Chocolade te Eten

Chocolade eten om stress het hoofd te bieden

Cacao bevat nog meer antioxidanten dan groene thee. Omdat stress het lichaam oxideert, is het erg handig om cacao te eten als je je gestrest voelt.

Deze antioxidanten voorkomen ook veroudering en hart- en vaatziekten en kanker. Om volledig te profiteren van de antioxiderende eigenschappen, raden we aan om cacao te eten terwijl je honger hebt.

Om te ontspannen

Cacao is een van de rijkste voedingsmiddelen in magnesium, een mineraal dat het zenuwstelsel en de spieren voedt. Het is noodzakelijk om elke dag wat cacao te consumeren. Experts bevelen zelfs chocolade aan als supplement, omdat dit in bestaande diëten erg slecht is.

Evenzo, als je veel chocolade eet en er iets aan moet doen voor je gezondheid, dan kun je een magnesiumsupplement krijgen zodat je niet zoveel chocolade meer krijgt als voorheen.

Om botten en tanden te versterken

Cacao versterkt botten en tanden dankzij het calcium dat het bevat. Om van deze functie te profiteren, is het eten van cacao zonder suiker belangrijk; omdat witte suiker calciumvertering moeilijk maakt in het lichaam.

Om uw immuunsysteem te versterken

Cacao bevat ook vitamine C. Vitamine C is een vitamine die elke dag in uw dieet aanwezig moet zijn. Omdat het je immuunsysteem versterkt, je beschermt tegen vele ziekten en je botten, tanden en huid voedt. Er gaat niets boven een glas warme chocolademelk als u het koud heeft of verkouden bent.

Om uw lichaam te verjongen

cacao geeft je de energie die je nodig hebt als je je moe of gestrest voelt. Meng in deze gevallen pure cacao met honing en kaneel en drink elke ochtend een eetlepel.

Redenen Om Chocolade te Eten

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button