Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Dingen om in Gedachten Te Houden Voor Moeders en Vaders | Plezier.net
Kinderen en Ouderschap

Dingen om in Gedachten Te Houden Voor Moeders en Vaders

Jonge jongens zijn energiek, luid, actief en vatbaar voor ruwheid, en het is een uitdaging om ze de hele tijd naar je te laten luisteren. Het doel is hoe je een jongen kunt opvoeden tot een goede man die verantwoordelijk, aanhankelijk en karaktervol zal blijken te zijn. Overweeg deze tips voor het opvoeden van je jongen.

Doen en niet wanneer je een jongen opvoedt

Ouders van jongens begrijpen heel goed dat ze nogal een handjevol kunnen zijn; met een aantal slimme opvoedingsmethoden is het echter mogelijk om ervoor te zorgen dat je jongens opgroeien tot geweldige mannen. Hier zijn enkele tips voor het correct opvoeden van een jongen:

Dos

1. Volg hun agressie

De laatste tijd maken ouders zich steeds meer zorgen over het feit dat hun jongens worden aangetrokken door gewelddadig speelgoed zoals geweren , zwaarden, wapens of gewelddadige videogames. Wat ouders als geweld ervaren als jongens doen alsof ze een slechterik vermoorden, is iets waarvan het kind fantaseert dat het de wereld redt. Fantasiespel zoals politie en overvallers of zombie-apocalyps met fantasie-agressie is normaal voor jongens en is zelfs nuttig om hen te leren wat goed en fout is. Verrassend genoeg bevorderen deze games ook gezonde vriendschappen en bouwen ze zelfvertrouwen op . Je moet echter controleren hoeveel agressie wordt uitgedrukt in de games. Als je kind te ruw is, willen andere kinderen misschien niet met hem spelen. Dit is een goed moment om hem te leren over empathie en fair play.

2. Laat ze hun ruwe en tuimelende spel hebben

Kinderen zijn meestal fysiek; het is een manier waarop ze hun genegenheid uitdrukken. Van meubels afspringen, of een knuffel die meer op een full body tackle lijkt, of op elkaar rollen in schijnbaar agressief spel, is heel natuurlijk voor kinderen. Hoewel het voor jou vermoeiend is, is het normaal en gezond voor hen. Het ruige spel zorgt voor positieve relaties tussen kinderen, inclusief jongens, en bouwt hun fysieke intelligentie op. Dan zijn er onvermijdelijk momenten waarop u ze naar de eerste hulp moet brengen voor een steek of het behandelen van blauwe plekken door een val. Hoewel geen enkele ouder graag ziet dat hun kind gewond raakt, is het niet mogelijk om de hele wereld om hen heen te dempen.

Dingen om in Gedachten Te Houden Voor Moeders en Vaders

3. Produceer beleefd gedrag

Een deel van het opbouwen van goed gedrag bij jongens betekent dat je hun energie op een positievere manier kanaliseert in plaats van te proberen het te onderdrukken. Hoewel proberen om het pittige gedrag van je jongen te disciplineren je tot het uiterste kan drijven, is het belangrijk om kalm te blijven. Ouders moeten te allen tijde vermijden om met hun eigen agressieve gedrag te reageren op het agressieve spel van hun jongen. Ernstige uitbrander of billenkoek kunnen hun gedrag tijdelijk inperken, maar het blijkt dat kinderen die zwaar gestraft worden op den duur agressief blijken te zijn. Gebruik daarom een ​​benadering waarbij je hen prijst voor hun goede gedrag en wanneer ze goedgemanierd zijn, en hen eraan herinnert wanneer ze zich misdragen. Toon oprechte interesse in dingen die ze aantrekkelijk vinden en stel ze er vragen over, of ze nu graag speelgoed of beestjes in een pot verzamelen, stimuleer dieper denken om te voorkomen dat ze impulsief worden.

4. Benadruk vriendelijkheid en empathie

Jongens worden gezien als ‘van nature’ ruw, maar dat is vooral het product van de rigide regels van de samenleving rond mannelijkheid. Zo kan gevoeligheid aan jongens worden geleerd. Om hun gevoelige kant aan te moedigen zich te ontwikkelen, moet u hen het belang van vriendelijkheid tonen terwijl ze met anderen spelen door hun speelgoed te delen en zachtaardig te zijn tegenover huisdieren. Lees hen verhalen voor van grote mannen uit het verleden die voor vrede en gerechtigheid in de wereld hebben gewerkt. Zoek naar kansen in uw gemeenschap, zoals een vrijwilligers mentorprogramma waar uw jongens kunnen werken met sterke rolmodellen (zowel mannen als vrouwen) en van hen kunnen leren. Leg hun uit hoe belangrijk het is om zichzelf in de schoenen van een ander te plaatsen om hun pijnen te begrijpen; het is een begin om empathie op te bouwen bij je jongens. Zoals het gezegde luidt: je kind leren niet op de bug te stappen, is net zo belangrijk voor het kind als voor de bug.

Dingen om in Gedachten Te Houden Voor Moeders en Vaders

5. Ga rustig door met obsesseren over vuil en lawaai

Als je kinderen opvoedt, kun je niet voorkomen dat ze hun kleren, schoenen, speelgoed of wat dan ook vuil maken of modderig maken. De enige manier om vrede te bereiken is door het los te laten, het vuil spoelt uiteindelijk weg, maar de herinneringen aan leuk spel worden jarenlang gekoesterd. Proberen de dingen perfect schoon te houden, is een marteling voor zowel jij als je jongens. Ontspan daarom de regels een beetje en laat ze in de modder spelen, zolang het veilig en gezond is om dat te doen. Wat betreft geluid, je kunt ze toestaan ​​om te spelen in een aangewezen kamer boven of een andere kamer weg van je woonkamer. Als hun geluidsniveau nog steeds te hoog is, breng ze dan naar een park of een speeltuin, zodat ze kunnen rondrennen en al die energie kunnen vrijgeven.

Niet

1. Overbeheersende ouder zijn

Jongens zijn heuristische leerlingen; dat wil zeggen, ze leren beter van hun ervaring. Jongens luisteren zelden naar je als je zegt dat ze niet te hoog op de apenbar in de speeltuin moeten slingeren. De pijnlijke lessen zijn degenen die in hun hoofd blijven hangen, en het is een goed idee om ze te laten leren over de risico’s van natuurlijke gevolgen. Dat betekent echter niet dat je ze roekeloos laat opladen. De truc is hen in staat te stellen kleinere risico’s en de gevolgen ervan te ervaren die hen helpen de verschillende niveaus van gevaren in verband met roekeloos handelen te begrijpen.

2 Hij leerde hem niet al vroeg over zachtaardig zijn met iedereen

Als kinderen kunnen jongens ongevaarlijk een beetje ruw spelen met hun leeftijdsgenoten, moeders, broers en zussen of vrienden, maar naarmate ze ouder worden en de puberteit bereiken, beseffen de meeste jongens die gewend zijn aan ruïneren niet dat ze iemand per ongeluk kunnen kwetsen. Het wordt dan van het allergrootste belang om geen ruige huisvesting te bedrijven. Ze moeten van jongs af aan worden onderwezen om nooit onbeleefd te zijn tegen, niemand te kwetsen of niet respecteren, vooral vrouwen, te beginnen met hun moeders en zussen. Dit gedrag moet door beide ouders worden versterkt door hen vaak voor te lichten over hoe goede mannen zich gedragen. Ouders moeten het goede voorbeeld geven en jongens vertellen dat ze zachtaardig moeten zijn, omdat oudere kinderen, leeftijdsgenoten en volwassenen het niet leuk vinden om zelfs speels te worden gepord, geschreeuwd, geschopt of gepord.

Dingen om in Gedachten Te Houden Voor Moeders en Vaders

3. Hem huishoudelijke taken laten overslaan

Laat uw jongen het huishouden nooit overslaan. Het is van cruciaal belang hem bij de activiteit te betrekken, zodat hij kan leren verantwoordelijkheid op zich te nemen . Dit is vooral belangrijk wanneer u alles doorneemt dat cruciaal is voor het opvoeden van een jongenskind als alleenstaande moeder. Laat hem aan alles deelnemen, van boodschappen doen tot koken en het huishouden.

4. Hem vertellen dat echte mannen niet huilen

Emotionele expressie bij jongens aanmoedigen; het is altijd beter voor hen om hun emoties op een gezonde manier te begrijpen en uit te drukken, inclusief huilen. Leren hoe ze beter in contact kunnen komen met hun emoties is een cruciale vaardigheid die ze nodig hebben voordat ze vriendelijke en empathische mannen kunnen zijn.

Dingen om in Gedachten Te Houden Voor Moeders en Vaders

5. Hem vertellen dat jongens niet bang worden

Om het juiste idee van moed bij je jongens op te bouwen, moeten ze begrijpen dat iedereen angst voelt en dat het normaal is om dat te doen. Dapper zijn, doet de juiste dingen, ondanks je angsten en overwint ze.

Hoewel het lastig kan zijn om je zoon een stap voor te blijven om als ouder je best te doen, is geduldig met hem zijn natuurlijke energie laten uiten terwijl je het op een constructieve manier stuurt, de beste manier om te gaan.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button