Goede ideeën

Pijn Op De Borst en 7 Redenen

Veel vrouwen ervaren pijn op de borst op veel punten in hun leven omdat dit een veel voorkomend symptoom is van hormonale veranderingen veroorzaakt door menstruatie of zwangerschap. Zwelling en gevoeligheid in de borsten komen vaak voor tijdens de menstruatie. Dit houdt over het algemeen geen verband met een ernstige aandoening en is alleen een gevolg van hormonale verandering.

Als u vaak pijn ervaart bij het onderzoeken van uw borst, zelfs als u geen abnormaliteit tegenkomt, kan dit worden veroorzaakt door een andere ernstige ziekte. Hieronder zullen we de meest voorkomende oorzaken van pijn op de borst onderzoeken.

Hormonale oorzaken

Over het algemeen voelen jonge mensen een zekere pijn in hun borsten wanneer ze door hun menstruatiecyclus gaan. Menstrueel syndroom kan premenstruele pijn veroorzaken.

Veel vrouwen hebben last van pijn op de borst wanneer ze vruchtbaar zijn. Deze pijn komt vaker voor in het midden van de menstruatiecyclus en deze ovulatie valt samen met de dagen vóór de menstruatie. Deze twee cycli vallen samen met plotselinge veranderingen in hormoonspiegels bij vrouwen.

Ook het gebruik van anticonceptiepillen en hormonale substitutietherapie kan dit probleem beïnvloeden.

Zwangerschap

Pijn Op De Borst en 7 Redenen

Een van de eerste tekenen van zwangerschap is pijn op de borst. Een vrouw kan meer tederheid ervaren als ze jong is of in haar eerste zwangerschap. Over het algemeen wordt meer pijn waargenomen in het eerste trimester van de zwangerschap, worden borsten groter en worden blauwe aderen als gevolg van een toename van de bloedstroom zichtbaar.

Borstvoeding

Een vrouw ervaart borstpijn [194590013] of ze nu borstvoeding geeft of niet direct na de bevalling. Dit komt door verhoogde melk in de borsten. Voorzichtigheid is echter geboden als deze pijn intens is of niet geneest, omdat dit op een mogelijke ontsteking van de borst kan wijzen.

Borstontsteking

Pijn Op De Borst en 7 Redenen

Dit is een ontsteking veroorzaakt door de obstructie van de melkkanalen in de borsten. B kan worden veroorzaakt door een infectie veroorzaakt door een virus, bacteriën of schimmel. Tekenen waar je op moet letten zijn blozen op de borst, pijn en vooral koorts.

Cysten in borsten

Borst cysten zijn een soort met vloeistof gevulde zak gevormd in de borsten. Deze kunnen optreden wanneer de normale borstklieren groeien, en er kunnen er meerdere zijn.

Deze cysten zijn meestal goedaardig en worden gekenmerkt door pijn op de borst. Als ze groot zijn, kun je ze ook voelen door ze aan te raken, maar sommige worden gedetecteerd door mammografie of echografie.

Abcessen in de borsten

Abcessen op de borst zijn ophopingen van pus in het borstweefsel. Dit is in wezen een ontsteking. Dit probleem kan pijn op de borst veroorzaken. Deze kunnen worden gevoeld in de vorm van zachte uitstulpingen en zijn over het algemeen bacterieel.

Deze bacteriën kunnen de borst binnendringen door scheuren in de tepels of worden geassocieerd met borstvoedingsproblemen. Wat de reden ook is, het beste idee is om een ​​arts te raadplegen en de nodige tests te ondergaan en te wachten tot hij de meest geschikte behandeling aanbeveelt.

Borstkanker

Pijn Op De Borst en 7 Redenen

Zoals we eerder vermeldden, associëren veel vrouwen borstpijn met borstkanker, maar er is meestal een andere reden voor pijn. Pijn op de borst is een van de langste symptomen bij borstkanker.

Als een vrouw afwijkingen in haar borsten detecteert en deze op tijd behandelt is het mogelijk dat ze geen aan kanker gerelateerde pijn in haar borsten voelt.

Over het algemeen is medicatie niet vereist om pijn op de borst te verlichten. Waar u rekening mee moet houden, is dat sommige veranderingen in uw levensstijl dit probleem kunnen helpen behandelen en voorkomen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button