Gezondheid en FitnessGezondheid van kinderen

Pasgeboren Besnijdenis Voorkomt Trauma

Besnijdenis van jongens is een van de belangrijkste kwesties voor gezinnen. Besnijdenis tussen 2-6 jaar wordt niet aanbevolen omdat dit in latere periodes psychische problemen zal veroorzaken. De besnijdenis, die wordt beschouwd als de eerste stap naar mannelijkheid. Kan het op zo’n jonge leeftijd gebeuren? Memorial Service Hospital, Afdeling Kinderchirurgie, Op. Dr. Agil Abilov, pasgeboren besnijdenis vertelde over de dingen die overwogen moesten worden. Neonatale besnijdenis wordt beschouwd als de ideale periode voor besnijdenis vanwege het gemak van chirurgische ingreep, bescherming van kinderen tegen urineweginfecties, snelle wondgenezing en gemak van verzorging na de besnijdenis.

Voordelen van neonatale besnijdenis;

   • Vereist geen algemene anesthesie,
   • Wondgenezing vindt snel plaats,
   • Het risico op bloedingen en zwellingen neemt af,
   • Omdat de baby klein is, is het gemakkelijker om voor te zorgen,
   • De pasgeboren baby kan gemakkelijk kalmeren tijdens het geven van borstvoeding,
   • Er is weinig of geen behoefte aan pijnstillers na de procedure.

Het kind mag geen bekende ziekte hebben

De belangrijkste voorwaarde voor neonatale besnijdenis is dat het kind geen extra problemen heeft en dat de geslachtsdelen geschikt zijn voor deze procedure. Met andere woorden, als beide eierstokken op hun plaats zitten en de genitale structuur geschikt is, kan pasgeboren besnijdenis worden uitgevoerd.

Pasgeboren besnijdenis kan worden uitgevoerd na de eerste 24 uur

Hoewel er verschillende methoden zijn voor neonatale besnijdenis, heeft het de voorkeur omdat het de complicatiesnelheid van klassieke besnijdenis minimaliseert. De periode na de eerste 24 uur is de voorkeurstijd voor pasgeboren besnijdenis. Aldus wordt de patiënt na de geboorte besneden ontladen. Het belangrijkste voordeel van dit proces is dat het kind zich niet bewust is van de omgeving. Hoewel plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd tijdens de besnijdenis in latere perioden, is te zien dat de baby rusteloos is in reactie op het vasthouden van de voeten. Daarom is het handig om geen 15 dagen vanaf de geboorte door te brengen voor de besnijdenisprocedure.

Zeer comfortabele en betrouwbare methode

Na de beslissing om pasgeboren besnijdenis uit te voeren, wordt een crème met lokaal anesthetisch effect aangebracht rond het gebied 1 uur vóór de operatie. De klassieke stikmethode wordt gebruikt bij neonatale besnijdenis. Na de procedure wordt wondgenezing in korte tijd bereikt.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button