Gezondheid van kinderen

Pas Op voor Buikpijn Die Kinderen Uit De Slaap Haalt!

Buikpijn bij kinderen is meestal spontaan en komt zelden terug, maar terugkerende buikpijn kan wijzen op een ernstige ziekte. Elk kind klaagt over buikpijn op een bepaalde tijd in zijn leven. Vaak voorkomende buikpijn bij kinderen verdwijnt meestal spontaan en komt zelden terug. Frequente terugkerende buikpijn kan wijzen op een ernstige ziekte. Ziekenhuis Afdeling Pediatrische Gastro-enterologie gaf informatie over buikpijn en behandeling.

Kind bang voor arts die buikpijn verbergt

De oorzaak van buikpijn is vaak onbekend. Om de oorzaak te bepalen, moet de geschiedenis van de patiënt goed bekend zijn. Kinderen verbergen vaak hun pijn wanneer ze naar het ziekenhuis komen omdat ze geen buikpijn hebben of bang zijn. Ouders moeten de arts in dergelijke gevallen helpen. Hij moet zijn kinderen heel goed observeren, indien nodig aantekeningen maken en de vragen van de arts duidelijk beantwoorden.

Als pijn de slaap om middernacht onderbreekt

Het is belangrijk dat het kind de pijn met zijn vinger richt. Het moet bekend zijn waar de pijn wordt gevoeld en of deze zich elders heeft verspreid. Het is ook erg belangrijk wanneer pijn begint, hoe vaak deze zich herhaalt en hoe lang het duurt. Er moet worden vastgesteld of buikpijn wordt opgelost door medicatie of spontaan. Als het kind ’s nachts wakker wordt vanwege pijn en te erg wordt om naar school te gaan, moet dit naar een arts worden verwezen.

Belangrijke symptomen van gehoor en koorts tijdens toiletten

Of het kind lijdt aan honger of token moet worden bepaald. Het moet bekend zijn hoe vaak de patiënt in het ziekenhuis wordt opgenomen vanwege pijn en wat er wordt behandeld. Behandelingen gebruikt voor buikpijn, gebruikte medicijnen moeten worden overgedragen aan de arts. Met buikpijn, koorts, braken, diarree, bloederige ontlasting, zwelling van gewrichten, roodheid, groeiachterstand, pijn op de borst en verlies van eetlust moeten worden gecontroleerd. Toiletgewoonten, constipatie, ontlasting vasthouden of niet gebruiken van het schooltoilet, pijn tijdens toilet zijn belangrijke symptomen.

Tien maatregelen tegen buikpijn bij kinderen

  • Langzaam eten en goed kauwen op voedsel is belangrijk.
  • Koolzuurhoudende dranken zoals cola, frisdrank, vruchtensap, frisdrank moeten worden vermeden. Bovendien moet de consumptie van voedsel dat gas produceert, zoals bonen, erwten, kikkererwten, bloemkool, broccoli, kool en linzen, worden verminderd of tijdelijk worden stopgezet bij kinderen die pijn lijden.
  • Het kind moet een normale toiletgewoonte krijgen. Er moet voor worden gezorgd dat het zijn toilet niet vasthoudt en 10-15 minuten na de maaltijd naar het toilet gaat.
  • Kauwgom, geen rietjes gebruiken in drankjes, geen potloden in de mond houden, behoren tot de voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen, vooral bij kinderen die lijden aan gaspijn.
  • Kinderen met verstopte neus slikken veel lucht- en gaspijn, vooral in de winter. Raadpleeg een arts om neusobstructie te verwijderen.
  • Zoete dranken, vruchtensappen en overmatig fruit moeten worden vermeden.
  • Soms kan buikpijn door het kind worden gebruikt als een verdedigingsmiddel. Situaties die dit kunnen veroorzaken, moeten worden geïdentificeerd en, indien nodig, worden vermeden. (dwangvoeding, aandringen op eten, enz.)
  • Stressvolle situaties moeten worden geïdentificeerd en manieren van strijd moeten worden onderzocht. (zoals de angst voor school)
  • Het is belangrijk om kinderen te kalmeren met buikpijn. Het kind moet worden verteld dat hij hier niet bang voor hoeft te zijn, moet worden verstrekt om te ontspannen en te helpen zich te concentreren op het spel of iets dat hij / zij leuk vindt.
  • Kinderen bij wie buikpijn ernstig wordt aangetast door buikpijn en die niet naar school kunnen gaan, hebben mogelijk psychologische ondersteuning nodig.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button