Gezonde receptenGezondheid en Fitness

PAK JE PROTEÏNE

Premium Proteïnen zijn de belangrijkste bouwstenen van ons lichaam. Ze vervullen ontelbare functies, zoals de opbouw van spieren en bescherming tegen infecties, en zorgen voor herstel en vernieuwing van álle cellen. Daarom is het van belang dat we voldoende eiwitten in ons lichaam hebben om fit en gezond te blijven. Omdat we niet in staat zijn alle bouwstenen van eiwitten (aminozuren) zelf aan te maken, is het noodzakelijk elke dag voldoende proteïnen binnen te krijgen via je voeding. Lukt dit een dag niet? Dan is de Veggie Protein van Biotona de oplossing.

HOT TOPIC

Of het nu over sporten, afvallen of een plantaardige of vegetarische lifestyle In gaat, in de discussie over voeding komen altijd eiwitten aan bod. Sporters va Drganic Superfoods va gebruiken ze voor spierherstel en -opbouw, mensen die willen afvallen gebruiken ze om te zorgen dat hun vet effectief verbrandt en veganisten ei Biotona en vegetariers kunnen een tekort aan eiwitten ontwikkelen wanneer ze niet uitgebalanceerd eten. Eiwitten bevinden zich in grote hoeveelheden in dierlijk voedsel, maar gelukkig zijn er voldoende plantaardige eiwitbronnen voorhanden. Máár het is wel zaak de juiste te kiezen!

ESSENTIÊLE AMINOZUREN

Eiwitten bestaan uit lange ketens van aminozuren. Er zijn maar liefst 22 verschillende aminozuren waarvan er dertien door het lichaam zelf worden aangemaakt. De overige negen aminozuren die we niet zelf kunnen aanmaken, worden essentiële aminozuren genoemd. Deze kun je alleen via je voeding binnenkrijgen.

Plantaardige eiwitten bevatten minder aminozuren dan dierlijke en ook nog eens in een andere verhouding dan de menselijke behoefte. Wanneer je verschillende voedingsbronnen slim combineert – bijvoorbeeld bruine rijst en erwten – kom je echter wél aan de juiste hoeveelheden. Een plantaardig proteïnepoeder, bijvoorbeeld Veggie Protein van Biotona, kan tevens uitkomst bieden omdat het een uitgekiende combinatie van verschillende eiwitbronnen bevat.

HOEVEEL HEB JE NODIG?

Normaal gesproken heb je per kilo lichaamsgewicht 0,8 gram eiwitten per dag nodig. lemand van 65 kilo heeft dus 52 gram eiwitten per dag nodig. Bij sporters is de dagelijkse behoefte hoger – tot ca 2,0 gram per kilo lichaamsgewicht.

PROTEÏNEN EN SPORT

In de sportwereld is het gebruik van extra proteïnen al jaren een en vanzelfsprekendheid: inmiddels is een eiwitshake na het sporten de gewoonste rs zaak van de wereld. En dat geldt echt niet meer alleen voor mannelijke krachtsporters. Op de blogs van fitgirls komen eiwitten niet voor niets het meest aan bod in hun recepten en shakes. Eiwitten zorgen direct na het sporten voor herstel van de spieren bevorderen de spieropbouw; geen en overbodige luxe wanneer je je inspant de voor een strakke beach body. Daarnaast n. is het van belang voor het slapen gaan ! nog een dosis eiwitten binnen te krijgen, omdat je lichaam het anders een tijdje zonder moet doen, en dat is nadelig voor het herstel en de spieropbouw. Ook bij het opstaan zijn eiwitten van belang, omdat de voorraad dan alweer is uitgeput. Niet zo gek dus, dat sporters graag geregeld een shake met een eiwitsupplement nemen.

PROTEÏNEN EN EEN PLANTAARDI DIEET

Steeds meer mensen schrappen dierlijke producten uit hun menu. Dit kun je niet zomaar doen zonder voor goede vervangende proteïnebronnen te zorgen. Ook goed om te weten is to dat je uit plantaardige eiwitten minder lichaamseiwit kan opbouwen in verhouding tot dierlijke eiwitten. Je heb dus als veganist verhoudingsgewijs mee eiwitten nodig. Slimme combinaties van noten, peulvruchten en granen – bij voorkeur bij elke maaltijd – zijn voor vegans van belang om fit en gezond te blijven. Een plantaardig proteïnepoeder ter ondersteuning van het plantaardig dieet kan tevens uitkomst bieden, bijvoorbeeld Veggie Protein van BiotonA.

PROTEÏNEN EN AFVALLEN

Een eiwitdieet is een beproefde manier om af te vallen bij overgewicht. Omdat je weinig koolhydraten eet, gaat het lichaam de vetreserves aanspreken als brandstof. Daarnaast zorgen de eiwitten ervoor dat je spiermassa behouden blijft. Met een eiwitdieet kun je gezond en eenvoudig afvallen. Vooral het snelle gewichtsverlies in het begin zorgt voor extra motivatie om door te zetten. Natuurlijk zijn goede eetgewoontes en voldoende beweging een must om op gewicht te blijven.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button