Gezondheid en FitnessGezondheid van kinderen

Ouders Let op! Tandcariës niet verwaarlozen

Onbehandelde tandaandoeningen in de kindertijd kunnen leiden tot algemene gezondheidsproblemen, van tandvervorming, kaakontwikkeling en reuma tot hartaandoeningen.

Onbehandelde tandaandoeningen in de kindertijd kunnen leiden tot algemene gezondheidsproblemen, van tandvervorming, kaakontwikkeling en reuma tot hartaandoeningen.

Experts waarschuwen ouders het verval van de looftanden niet te misleiden “op de een of andere manier komen er nieuwe. Yenil Tandarts Prosthodontic Çağdaş Kışlaoğlu, tandheelkundige gezondheid van kinderen, de ouders zeiden dat het grote werk viel.

Mondelinge en tandheelkundige zorg moet beginnen vanaf de kindertijd. Natuurlijk zijn de behendigheid en nieuwsgierigheid van het kind in dit opzicht belangrijk, maar de houding van de ouders ten opzichte van de gewoonte van het kind om tanden te poetsen moet niet worden genegeerd.

Kinderen, mondverzorging als volwassenen kunnen geen aandacht besteden aan de tandarts Tandarts Çağdaş Kışlaoğlu, tandheelkundige gezondheid van kinderen, de ouders zeiden dat het grote werk valt.

Tandarts Prosthodontist Çağdaş Kışlaoğlu, die informatie gaf over de punten waar ouders op moeten letten, beantwoordde eerst de vraag waarom de tanden van kinderen vergaan.

Melktanden bevatten, vergeleken met normale tanden, meer organische stof, zei tandarts Prosthodontist Çağdaş Kışlaoğlu, daarom zijn ze meer vatbaar voor verval, benadrukt dat gemakkelijker en sneller te rotten. Dt. Kışlaoğlu, kinderen, cariës kan worden gezien in de vroege periode van koud-hete tederheid en lichte pijn, zoals het vaststellen dat ze de signalen niet tijdig kunnen interpreteren, de cariës kan niet worden getolereerd wanneer ze zich realiseren dat de oorzaak van pijn en dan kan het te laat zijn, zei hij.

Herinnert eraan dat een kind niet zoveel aandacht kan besteden aan mondverzorging als een volwassene. Cagdas Kislaoglu, de gevoeligheid van het kind voor de hand, nieuwsgierigheid en de benadering van de ouder om de gewoonte van tandenpoetsen te bepalen, merkte hij op.

Een fout die vaak wordt waargenomen bij moeders, met name de fopspeen of fles voor het kind suiker, jam, honing dompelen dat zegt dat Dt. Kışlaoğlu, een andere fout in de slaap tussen kinderen gesuikerde melk, vruchtensap, zoals gestresste oefeningen. Dt. Kışlaoğlu, afhankelijk van de onregelmatigheid van dit soort kindertanden, is hij gevoelig voor verval, zei hij.

aşı Een vaccin of een medicijn dat cariës volledig kan voorkomen is nog niet ontwikkeld, zei Dt. Çağdaş Kışlaoğlu, maar sommige materialen worden tegenwoordig gebruikt om het aantal cariës te verminderen, een van hen “fissure sealant”, zei hij.

Cariës meestal kiezen en kleine kiezen, kauwen op de gezichten van de “kloof” in de groef genaamd de aandacht begint. Kışlaoğlu, spleet bedekkend materiaal over de goten gesloten, dat gebied kan leiden tot tandbederf voedselresten, ziektekiemen, enz. Kan worden voorkomen dat de vorming van cariës kan worden voorkomen lekkage gezegd. Dt. Kışlaoğlu, dit proces, kinderen vanaf de leeftijd van 6 kiezen en permanente kiezen kunnen worden toegepast op de tanden herinnerd.

Volgens tandarts Prosthodontist Çağdaş Kışlaoğlu is een andere manier om cariës te voorkomen het vergroten van de weerstand van tanden tegen cariës. Deze weerstand kan worden verkregen door oppervlakkige fluoride op de tanden aan te brengen.

De eerste taak van melktanden, het kind is om te zorgen voor de juiste voeding Dt. Çağdaş Kışlaoğlu benadrukte ook dat de juiste ontwikkeling van spraak afhankelijk is van de aanwezigheid van melktanden.

Melktanden, ter bescherming van het gebied dat ze zullen dekken voor latere permanente tanden en permanente tanden, wat aangeeft dat Dt. Kışlaoğlu, melktanden worden vroegtijdig teruggetrokken, deze natuurlijke tijdelijke functie is verdwenen, zei hij.

Tandarts Prosthodontist Çağdaş Kışlaoğlu stelt dat onbehandelde bladverliezende cariës; overmatige, slechte geur in de mond, kauwproblemen, ondervoeding en esthetische zorg leiden tot een onaangenaam beeld. Onbehandelde tandaandoeningen in deze periode kunnen algemene gezondheidsproblemen veroorzaken, van tandvervorming, kaakontwikkeling en van aromatisme tot hartaandoeningen. Om deze reden, verval in melktanden, “op de een of andere manier zullen er nieuwe komen” zonder de fout van de behandeling zou absoluut moeten zijn.

Dt. Cagdas Kislaoglu, rotte melktanden, het kind om zeer jonge leeftijden te ontmoeten en misschien wat fobieën in de toekomst hebben, zei hij.

“Wanneer de eerste tanden in de mond worden gezien bij baby’s (6-8 maanden oud), moet het reinigen beginnen, zegt Dt. Kışlaoğlu, na het ontbijt en ’s nachts voordat je naar bed gaat, zou je op zijn minst kauwen op oppervlakken van een schone kaasdoek of gaas gedrenkt afvegen.

Dt. Kışlaoğlu, het gebruik van een tandenborstel na het ontstaan ​​van de rugtanden van het kind, dat wil zeggen 2,5-3 jaar, is geschikt om te beginnen. Kleuters hebben de gewoonte om de tanden te poetsen die het belang van Dt benadrukt. Kışlaoğlu, “Bij het tandenpoetsen poetsen kinderen meestal hun zichtbare of gemakkelijk toegankelijke gezichten. Om cariës te voorkomen, moeten de oppervlakken van de tanden en kauwvlakken echter zeer goed worden schoongemaakt. Om deze reden is het belangrijk dat de ouders tijdens de scrub controle hebben ”.

Benadrukt dat tandenborstels gemaakt van zachte en nylon borstelharen moeten worden gebruikt om te passen bij de mondmaat van het kind. Cagdas Kislaoglu, harde borstels zullen de tanden eroderen, is niet geschikt voor gebruik bij kinderen, voegde hij eraan toe. Dt. Kışlaoğlu, zodra de borstelharen slijten – gemiddeld om de 6 maanden – wees erop dat de tandenborstel moet worden vervangen.

 

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button