Kinderen en Ouderschap

Ouderlijke Druk op Kinderen

Academische excellentie is altijd een symbool geweest van trots en status in onze samenleving; het is echter een klassenkloof onder kinderen die volledig wordt aangestuurd door de volwassenen. Het is al erg genoeg dat hun toekomst een meedogenloze wereld inhoudt waarin succes wordt afgemeten aan hoeveel geld ze verdienen, en bovendien, buitensporige ouderlijke druk op kinderen om hoge cijfers te scoren en excellentie te tonen in elk onderwerp, maakt hun geest een kookpot klaar om barsten.

Ouders zien zich natuurlijk een mooie en gelukkige toekomst voor hun kinderen, en de kennis van hoe competitief die daar is, zorgt ervoor dat ze hun afdelingen pushen om het op elk gebied goed te doen. De toenemende druk van ouders op de academische uitmuntendheid van kinderen is echter een punt van grote zorg geworden. Het aantal zelfmoorden onder kinderen en jongeren is de afgelopen jaren exponentieel gestegen. Hoewel Indiase kinderen in tegenstelling tot het Westen gespaard blijven van groepsdruk, zijn de meeste van deze zelfmoorden het gevolg van het niet voldoen aan de academische verwachtingen van hun ouders.

Waarom zetten ouders druk op hun kinderen?

De sombere toestand van ons onderwijssysteem en het toenemende aantal sollicitanten per jaar is een stresspunt voor de meeste ouders. Onderwijsinstellingen zijn altijd op zoek naar de beste en slimste studenten om hun ranglijst te behouden, die uiteindelijk naar de kinderen doordringt in de vorm van ouderlijke druk. Het beschermen van hun kind tegen een leven van spijt en hartverscheurende afwijzingen is een voorrecht van de ouders, maar soms verhogen ze de inzet te hoog om kinderen het hoofd te bieden. Sociale status is een grote oorzaak van ouderlijke druk. Meer geven om hoe de wereld ze waarneemt, kan ouders onwetend maken over de ware talenten van hun kinderen. Ouders generaliseren vaak de definitie van succes en uitmuntendheid, afhankelijk van hoe anderen het doen. Niet alleen bij academici, maar kinderen lopen ook vaak vast door verwachtingen op het gebied van hun eigen interesses zoals kunst, muziek, theater, vooral in de sport. Ouderlijke druk in de sport komt helaas veel voor, waardoor kinderen uiteindelijk hun talenten opgeven. Competitieve examens, institutioneel elitarisme en de race om een ​​pluche baan hebben een ongezonde cultuur gecreëerd waarin kinderen worden belemmerd in plaats van gedijen.

Tekenen van ouderlijke druk op kinderen

Hoewel op basis van goede bedoelingen, wordt ouderlijke druk vaak aangezien als zorg en kan het ernstige gevolgen hebben voor kinderen. Een beetje extra aandacht kan alarmerende gedragstekenen onthullen:

De veelbetekenende tekenen van ouderlijke druk bij een kind

1. Nachtmerries

Kinderen weerspiegelen vaak hun angsten in slaap. Onderzoekskoorts of het niet goed kunnen slapen kunnen tekenen zijn van ouderlijke druk.

2. Afzondering en bedrog

Kinderen onder stress zullen vaker iedereen buitensluiten. Als een kind stopt met praten over school of het negeert om belangrijke informatie zoals cijferbladen, examenrooster of schoolcijfers te delen, kan het zijn omdat ze bang zijn om hun ouders in de steek te laten. Deze angst kan ertoe leiden dat kinderen hun toevlucht nemen tot ongezonde praktijken zoals vals spelen bij examens.

3. Lethargie en verlies van interesse

Constante angst om niet aan de verwachtingen van ouders te voldoen kan vermoeiend zijn, waardoor een kind lusteloos en ongeïnteresseerd blijft. Het is absoluut een rode vlag als uw kind zijn interesse verliest in een buitenschoolse activiteit die hij anders leuk vond. Het kan ook fysiologische symptomen veroorzaken, zoals buikpijn , hoofdpijn , diarree , onder anderen.

4. Late Hours

Ouderlijke druk kan kinderen in paniek brengen, waardoor ze tot laat in de nacht wakker blijven om te bereiken wat van hen wordt verwacht. Het belemmert vaak hun retentievermogen waardoor de hele activiteit nutteloos wordt.

5. Bad Temper

Wanneer een goed opgevoed kind plotseling en op aandringen van het handvat begint te vliegen, is het tijd om aandacht te besteden aan zijn stressniveaus. Het is net zo waar voor volwassenen als voor kinderen dat stress woede veroorzaakt. Als het kind vindt dat zijn inspanningen niet goed genoeg zijn voor zijn ouders, kan dit veel stress veroorzaken, wat resulteert in een slecht humeur.

Impact van ouderlijke druk op kinderen

De tekenen dat uw kind mogelijk onder ouderlijke druk staat, zijn niet zo prominent als tekenen van stress bij volwassenen. In tegenstelling tot volwassenen, zijn kinderen niet uitgesproken over deze symptomen, vooral omdat ze geconditioneerd zijn om te denken dat hun falen de stress veroorzaakt. Langdurige onderwerping van kinderen aan ouderlijke druk kan hen onherstelbaar maken.

Ouderlijke Druk op Kinderen

De effecten van ouderlijke druk op kinderen

Hier zijn een paar gevaarlijke effecten van ouderlijke druk op kinderen:

1. Gevoelig voor psychische aandoeningen

Kinderen die onopgemerkt blijven terwijl ze te maken hebben met een interne worsteling tussen verwachtingen en capaciteiten, zullen eerder bezwijken aan psychische aandoeningen. Studenten glippen vaak in depressie of andere ziekten die verband houden met de geest, omdat ze niet weten hoe ze ermee om moeten gaan als gevolg van constante doelen van hun ouders.

2. Self-Harm

Kinderen, vooral tijdens hun tienerjaren, nemen vaak hun toevlucht tot zelfbeschadigende activiteiten om met ouderlijke druk om te gaan. Studies tonen aan dat kinderen zelfmoord overwegen als antwoord op de teleurstelling van ouders als gevolg van lage scores bij onderzoeken. Vooral in India zijn sterfgevallen als gevolg van zelfmoord onnatuurlijk gebruikelijk onder studenten, en niemand hoeft verder te kijken dan de nieuwsberichten die direct na de examenresultaten zijn ontvangen, om deze waarheid te beseffen.

3. Laag zelfbeeld

Kinderen kijken meestal naar hun ouders voor validatie van alles wat ze doen, maar als ze van de andere kant voortdurend kritiek krijgen, zal dit hoogstwaarschijnlijk een negatief zelfbeeld bij hen creëren. Deze negatieve perceptie kan veranderen in zelfhaat en verhinderen dat kinderen uitgroeien tot goed aangepaste volwassenen.

4. Defensieve houding

Constante ouderlijke druk kan een defensieve houding bij kinderen creëren. Faalangst kan hen ervan weerhouden nieuwe projecten aan te nemen of de lopende projecten te voltooien. Het kan bij hen een ongezonde uitdaging veroorzaken die kan leiden tot een ontevreden volwassenheid.

5. Risico op blijvende verwondingen

Kinderen, die zijn gemaakt om de last van overmatige ouderlijke druk te dragen terwijl ze te maken hebben met de fysiek en mentaal belastende eisen van professionele sporten, zullen eerder de drempel overschrijden. Ze negeren de pijn en pijn en veroorzaken blijvende verwondingen.

Als ouder is het belangrijk dat u een gezonde ruimte creëert voor uw kind om te bloeien en uit te blinken in het leven. Het is aan jou om de sterke punten van je kind te ontdekken en hem / haar te begeleiden bij het versterken van hun talenten. Het is niet voor elk kind nodig om academische excellentie te bereiken. Succes is onvermijdelijk als u uw kind de nodige ondersteuning geeft om zijn dromen na te streven in welk veld dan ook, zonder de angst voor falen bij hen in te wekken.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button