Natuurlijke Remedies

Oppervlakkige Brandwonden Behandelen

Bijna elke persoon heeft een oppervlakkige brandwond ervaren. Dit zijn het gevolg van huisongevallen , meestal in de keuken. Er zijn ook andere brandwonden vergelijkbaar met die veroorzaakt door onbeschermde overmatige blootstelling aan de zon. Contact met heet strijkijzer kan het gevolg zijn van het inschenken van een kopje koffie of het misschien per ongeluk aanraken van een uitlaatpijp. Deze kleine brandwonden zijn meestal gemakkelijk thuis te behandelen en hoeven niet naar de eerste hulp .

U moet echter leren om oppervlakkige brandwonden (eerste graad) te onderscheiden van diepere (derde graad). Als het gaat om oppervlakkige brandwonden, zijn er veel actuele medicijnen die u kunt gebruiken om uw huid te kalmeren en de pijn die optreedt.

Verschillende brandgraden

Oppervlakkige Brandwonden Behandelen
Brandwonden kunnen in verschillende graden worden geclassificeerd, afhankelijk van de huidlaag die het bereikt.

Artsen classificeren brandwonden volgens de mate van beschadiging van de huidlagen . Ze worden geclassificeerd als brandwonden in de eerste, tweede en derde graad. De behandeling zal variëren afhankelijk van de kenmerken van de brandwond met betrekking tot deze categorieën.

  • De meeste brandwonden door huisongevallen vallen in de eerste graad categorie. Dit betekent dat de verwonding oppervlakkig is en alleen de buitenste huidlaag is beschadigd.
  • Ook kunnen sommige brandwonden worden geclassificeerd als tweede graad. Hier bereikt de schade niet alleen de eerste laag van de huid of opperhuid, maar ook de tweede laag of dermis.
  • Uiteindelijk bereikt de vetlaag onder de derdegraads dermis. Daarom is het veel ernstiger. Omdat het de zenuwen kan beschadigen en kan leiden tot blijvende gevoelloosheid. Meestal zijn deze brandwonden het gevolg van grote branden of blootstelling aan elektriciteit en chemicaliën .

Oppervlakkige brandwonden veroorzaken voornamelijk roodheid en pijn. Bovendien kan de huid opgezwollen lijken en kunnen er blaren op de aangetaste delen van het lichaam verschijnen. Gelukkig zijn er veel basisbehandelingen die u thuis kunt doen, met behulp van actuele medicijnen om brandwonden, pijn en zwelling te verzachten wanneer zich kleine brandwonden voordoen.

Eerste hulp bij oppervlakkige brandwonden

Oppervlakkige Brandwonden Behandelen

Als u een oppervlakkige brandwond ervaart, is het eerste wat u moet doen om de huid te koelen. Koud water is de snelste manier om dit te doen. Gebruik echter ijs niet. Omdat meer schade aan de huid kan toebrengen . In het ideale geval houdt u de verbrande huid een paar minuten onder stromend water.

Nadat u hebt bevestigd dat een brandwond oppervlakkig is, reinigt u het gebied voorzichtig met water en zeep. Laat de bubbels niet barsten, indien aanwezig. Omdat een open bubbel gemakkelijk geïnfecteerd kan raken en de situatie kan verergeren. Zelfs de wond, draad, etc. Bedek het niet met iets dat stukken kan achterlaten, ze zullen gemakkelijk aan de brandwonden blijven kleven.

Je hebt misschien gehoord van een aantal natuurlijke remedies , zoals het aanbrengen van mosterd, boter, tandpasta, olie of eiwit. Dit is geen goed idee. In plaats daarvan zijn er enkele speciaal ontworpen zalven die u kunt gebruiken, deze zijn te vinden bij uw apotheek in uw buurt.

Als u de pijn niet kunt verdragen, kunt u vrij verkrijgbare pijnstillers gebruiken, zoals paracetamol of ibuprofen. Gewoonlijk kunt u pijn en daaropvolgende symptomen effectief beheersen door onmiddellijk op brandwonden te reageren.

Hier zijn enkele van de beste natuurlijke remedies.

Aloë vera-gel

Oppervlakkige Brandwonden Behandelen
Aloë vera is een uitstekende natuurlijke regenerator voor een verbrande huid alleen of in combinatie met andere kruiden zoals narcissen.

Deze plant heeft veel prachtige eigenschappen. Deze omvatten het verlichten van irritatie, pijn en zwelling . Het heeft ook antibacteriële eigenschappen en is een natuurlijke, veilige en effectieve optie om ongemak veroorzaakt door oppervlakkige brandwonden te verlichten.

Goudsbloemcrème

Ook bekend als calendula crème, deze crème is een andere zeer effectieve manier om irritatie en zwelling van brandwonden te verlichten. Vergeet niet dat het geen kunstmatige kleuren of parfums mag bevatten.

Honing

Snel en gemakkelijk om milde brandwonden te verlichten Onder de behandelingen hebben wetenschappers vastgesteld dat honing antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft die de genezing bevorderen.

Een update in 2014, waarin de resultaten van meer dan een dozijn eerder uitgevoerde onderzoeken werden onderzocht, onthulde dat oppervlakkige brandwonden sneller genazen wanneer ze bedekt waren met gaas en wat honing. In feite vindt genezing sneller plaats dan wonden die alleen worden behandeld met antibiotische zalven en andere pommade. Vergelijkbare resultaten werden gevonden in een afzonderlijk eerder gepubliceerd rapport.

Genezende crèmes voor oppervlakkige verbranding

Veel huidherstellende crèmes worden ook als goede natuurlijke remedies beschouwd. Deze zalven veroorzaken geen ongemak meer. In plaats daarvan bieden ze onmiddellijke verlichting aan de huid en helpen ze regenereren.

In het algemeen worden dergelijke crèmes gemaakt met etherische oliën en andere ingrediënten met antioxiderende, ontstekingsremmende en huidregenererende eigenschappen. De effecten ervan zijn zeer positief op de lederhuid.

Ten slotte, als u denkt dat te maken heeft met een ernstiger brandwond, onthoud dan dat u naar de eerste hulp moet gaan . Een arts moet de schade beoordelen zodat hij de meest geschikte behandeling kan bepalen.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button