Goede ideeën

Ontdek de Spiegelwet om Gelukkig te zijn

De Mirror Law

stelt dat wat we bij andere mensen zien, eigenlijk een weerspiegeling is van wat er in ons zit. Dus als we gelukkig willen zijn, zegt dat ons geluk van onszelf afhangt, niet van anderen.

Laten we een beetje leren over de spiegelwet, die stelt dat je je problemen met andere mensen ( familieleden , vrienden, collega’s, etc.) kunt oplossen door oefeningen die je alleen kunt doen.

Dingen die je dwarszitten

Er zal altijd iets zijn dat je dwars zit; Een familielid herhaalt bijvoorbeeld dezelfde dingen in gezinsmaaltijden, je ouders proberen constant je leven te beheersen, je kinderen zijn niet oprecht met je, je waarde is niet bekend op het werk, je broers en zussen zijn egoïstisch, je vrienden ondersteunen je niet zoals je wilt 

Hoewel iedereen verschillende problemen heeft, verwachten de meeste mensen dat andere mensen zich op een bepaalde manier gedragen en wanneer dit niet gebeurt voelen ze zich teleurgesteld . Op dezelfde manier kunnen we anderen zeker teleurstellen, en vaak zijn we ons hier niet eens van bewust.

Als eerste oefening suggereert dat u een lijst maakt over alle aspecten van de mensen om u heen die u storen.

Ontdek de Spiegelwet om Gelukkig te zijn

Dingen die andere mensen over jou dwarszitten

Nu zullen we het evenement van de andere kant bekijken, en iedereen die andere mensen over jou kan storen of storen we zullen alles opsommen.

Om dit te doen, moet je oprecht en zelfkritisch zijn. Je bent niet perfect, je bent een mens en je weet dat je veel fouten hebt gemaakt. Daarom is het belangrijk om empathie te hebben . Dus je moet jezelf in andermans schoenen kunnen plaatsen.

Wat zegt de spiegelwet?

De Mirror Law stelt dat als je echt negatieve gedachten over een persoon hebt, de reden hiervoor niet feitelijk in de andere persoon ligt, maar in je hart. Als je bijvoorbeeld wordt meegenomen naar iets dat iemand tegen je zei, zou dit komen omdat je iemand anders hebt beledigd.

Voor de spiegelwet hoeft dit niet dezelfde persoon te zijn die u beledigt . Wanneer je ze begint te herkennen, en vooral wanneer je leert hoe je dit kunt voorkomen, zul je er niet voor zorgen dat anderen worden genomen.

Maar niet iedereen reageert op dezelfde manier op dezelfde situatie, omdat het hart van elke persoon anders is.

Een praktische oefening

We zullen twee mensen kiezen die je niet kunnen veroorloven, kwetsen, irriteren of ervoor zorgen dat je wordt opgehaald, en dan zullen we de kenmerken vermelden van deze mensen die je leuk vindt en ze willen bedanken voor deze aspecten. .

Deze oefening kan u soms verrassen en storen, dus u moet mogelijk een serieuze inspanning leveren tijdens het uitvoeren van deze oefening. Geloof dat dit het waard is. Zeker, deze mensen hebben iets gedaan dat de moeite waard is om hen te bedanken of hebben een functie die je waardeert.

We raden u aan om aan te geven hoeveel tijd het kost om dergelijke functies te vermelden.

Daarna ga je iets moeilijkers doen. U maakt een lijst voor wat u aan hen wilt doneren. Deze hoeven niet per se erg belangrijk te zijn. Je hebt er misschien één keer naar teruggekeken, of je hebt ze achter hen bekritiseerd .

Je hebt ze misschien niet gerespecteerd, iets slechts gezegd of vergeten ze ergens voor te bedanken. Dit is letterlijk bescheiden en de derde en laatste stappen vergt echt moed.

Neem contact op met de persoon in kwestie (persoonlijk, telefonisch of per brief). Bedankt voor alles wat u vermeldt en verontschuldig u voor alles op de tweede lijst.

Ontdek de Spiegelwet om Gelukkig te zijn

Resultaten

De vorige oefening lijkt misschien vreemd, omdat de meeste mensen te trots zijn om dit te bereiken of denken dat het tegenovergestelde zou moeten gebeuren. Ze denken dat het de andere kant is, niet zijzelf, om zich te verontschuldigen of te bedanken.

Maar deze methode heeft een aantal echt verrassende resultaten, en deze mensen die dergelijke communicatie nooit verwachten reageren over het algemeen zeer positief en dit windt hen op.

Waar, hoe en met wie?

Deze oefening kan overal en altijd worden gedaan. Dit is bijna altijd een praktische oefening met positieve resultaten. Het is op een bepaalde manier heel eenvoudig, maar aan de andere kant is het heel moeilijk.

Dit is vooral het proberen waard met met de mensen van wie je houdt en waardeert of wanneer je het wilt overwinnen. 

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button