Gezondheid van kinderen

Om baby’s te beschermen tegen allergieën

Hoewel de leeftijd van het begin van elke allergische ziekte anders is, voorkomen maatregelen die in de kindertijd moeten worden genomen, grotendeels de ontwikkeling van allergieën op een gevorderde leeftijd. Specialist voor allergie en borstziekten  gaf informatie over de maatregelen die moeten worden genomen in de kindertijd om allergieën te voorkomen.

Allergie is de zesde meest voorkomende ziekte ter wereld die op elke leeftijd kan voorkomen. Hoewel de leeftijd van het begin van elke allergische ziekte anders is, voorkomen de te nemen voorzorgsmaatregelen tijdens de kindertijd grotendeels de ontwikkeling van allergie.

De leeftijd van aanvang van elke allergische ziekte is anders. Voedselallergie 3 en 6 maanden, allergisch eczeem (atopische dermatitis) vaak rond 6 maanden, astma 2 jaar oud, allergische rint en allergische conjunctivitis (lenteallergie, pollenallergie?) Komt meestal voor na de leeftijd van 5 jaar. Noodzakelijke maatregelen moeten worden genomen vóór de leeftijd van de ziekte.

Wat zijn de symptomen van allergische aandoeningen?

Symptomen van allergie ontwikkelen zich afhankelijk van het betrokken doelorgaan. Allergische rhinitis; verstopte neus, niezen crisissen in de ochtend, loopneus. Bij allergische conjunctivitis; brandend in de ogen, stekend. astma; neusafscheiding, hoesten, kortademigheid, piepende ademhaling. Hives; jeuk, uitslag. Ik angio-oedeem; zwelling van de lippen, tong. Het kan ook voorkomen in de vorm van terugkerende otitis media en allergische sinusitis.

Allergieën kunnen beginnen in de baarmoeder

Genetische gevoeligheid en een combinatie van omringende allergenen (huisstofmijt, pollen?) Kan overgevoeligheid veroorzaken in het lichaam sinds de kindertijd. In feite begint deze situatie in de baarmoeder. Als gevolg van deze gevoeligheid scheidt het immuunsysteem een ​​antilichaam genaamd IgE af, dat normaal niet tegen een stof moet worden uitgescheiden. Dit antilichaam wordt via de bloedbaan door het lichaam verdeeld en hecht zich aan de cellen van het immuunsysteem. Als het allergeen het lichaam opnieuw bereikt, herkent het het onmiddellijk en produceert het een zeer ernstige reactie die normaal niet wordt gezien. Allergiesymptomen zijn niet alleen in één orgaan te zien, maar ook in veel verschillende organen. Alleen hoofdpijn van het type migraine, pijn op de borst, aanhoudende hoest, frequente en langdurige symptomen zoals langdurige griep kunnen ook allergie veroorzaken.

Voor de bescherming van zuigelingen met risico op voedselallergie:

  • Moedermelk mag niet worden gestaakt bij zuigelingen die moedermelk krijgen (omdat voedselallergie en astma minder vaak voorkomen), en moedermelk moet worden gevoed met hypoallergene formule als er geen moedermelk is
  • Allergische voedingsstoffen moeten worden verwijderd uit het dieet van de moeder die borstvoeding geeft en voedingsmiddelen met additieven mogen niet worden geconsumeerd
  • De overgang van de baby naar aanvullend voedsel moet worden uitgesteld
  • Allergie-producerende voedingsmiddelen zoals koemelk, eiwitten, noten, pinda’s en vis moeten worden uitgesteld en aan de baby worden gegeven
  • De gebruikte kussens, dekbedden en matrassen mogen niet gemaakt zijn van wol, vogel of gans. Het moet rubber of katoen zijn.
  • Deodorant, olieverf, verdunner, parfum, katalytisch fornuis, vixengeur, mistuspeptisch, uitlaatgassen, pesticiden, naftaleen en krantengeur van de zogende moeder moeten worden vermeden
  • Er mag geen stof of rook in huis zijn en niet roken in de badkamer, toilet en balkon

Kunstmatig geverfd, frisdranken, kauwgom, kauwgom, vruchtensappen, cola en alcoholische dranken mogen niet worden geconsumeerd

Om allergische kou vanaf de kindertijd te voorkomen;

Maatregelen tegen stuifmeel: er moet worden bepaald welk stuifmeel allergisch is en moet worden vermeden. Als de pollen dicht zijn, ga dan niet naar buiten en gebruik geen masker. Huisdeuren en ramen moeten gesloten blijven. Gebruik de pollenfilter-airconditioner en luchtreiniger in huis en in de auto. Het wasgoed mag niet buiten worden gedroogd als het wordt gewassen. Pollen tijd buitenshuis, groene gebieden mogen niet worden gecirculeerd. Een zonnebril moet buiten worden gebruikt en met water worden gewassen wanneer u thuiskomt. Hoed moet gedragen worden. Voor het slapen gaan, moet het haar worden gewassen en ontdaan van vastzittende pollen. Alledaagse kleding moet buiten de slaapkamer worden vervangen zodra u thuiskomt.

Maatregelen tegen huisstofmijt: vochtige en warme omgevingen zijn geschikt voor de reproductie van mijten. Huizen moeten regelmatig worden geventileerd. Als er airconditioning in huis is, moet deze bij vochtig weer vaak in een ontvochtigende positie werken. Gebruik geen tapijt of tapijt thuis. Stoffige goederen in het slaapkamertapijt, bank, boeken, harig speelgoed zouden niet beschikbaar moeten zijn. Beddengoed en kussens moeten minstens 60 minuten op 60 graden per week worden gewassen. Deken mag niet worden gebruikt. Bedden en lakens moeten worden uitgerust met anti-allergene omhulsels. Tapijt en stoelen moeten elke week worden schoongemaakt met een stofzuiger. Wollen kleding moet worden vermeden. Huisdieren zijn niet toegestaan ​​in de slaapkamer en woonkamer. Vermijd bloemen en kamerplanten. Speelgoed gemaakt van stof mag niet worden gebruikt.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button