Goede ideeën

Persoonlijkheidstypen Volgens Vijf zintuigen

Zoals u weet, hebben mensen vijf zintuigen waarmee ze in contact kunnen komen met de omringende wereld: zien, ruiken, horen, proeven en aanraken. Volgens de NPL-theorie gebruikt elk van ons een of twee zintuigen op een krachtigere manier om te communiceren met onze omgeving.

Welke relatie heb je met de wereld?

De theorie van neurolinguïstisch programmeren (NPL) zegt dat deze wereld waarin we leven door elke persoon anders wordt waargenomen. Ieder van ons neemt de wereld waar met het gevoel dat we de sterkste van onze eigen persoonlijkheid gebruiken.

Dit is een nuttig, interessant gezichtspunt om in gedachten te houden om onszelf beter te begrijpen . Het is waarschijnlijk dat u een van uw zintuigen sterker gebruikt dan anderen.

Het is vermeldenswaard dat dit standpunt ook verband houdt met overheersing in je hersenen. Met andere woorden, sommige mensen gebruiken overwegend de linkerkant van hun hersenen, en als gevolg daarvan hebben ze de neiging om logischer te zijn. Orde is ook belangrijk voor hen.

Aan de andere kant, als je voornamelijk de rechterkant van je hersenen gebruikt, , zul je creatiever, flexibeler en innovatiever zijn. NPL behandelt deze gebieden om te begrijpen hoe mensen de wereld om hen heen waarnemen.

Dus, hoe is uw trend? Je kunt achterhalen bij welke van de karakter groepen visuele, gigantische zintuigen of auditieve je behoort door het volgende artikel te bekijken.

1. Visuele mensen

Persoonlijkheidstypen Volgens Vijf zintuigen

Ben je iemand die absolute stilte nodig heeft tijdens het studeren of werken? Het is gebruikelijk dat mensen met meer visuele controle stilte nodig hebben om zich te concentreren.

Zulke mensen kunnen ook naar muziek luisteren om te ontspannen tijdens het rijden, maar als ze een adres zoeken en zich moeten concentreren, moeten ze de muziek uitschakelen.

Visuele mensen hebben veel energie en hebben hoge observatievermogen. Ze besteden aandacht aan details en ontsnappen zelden aan iets. Wanneer ze dingen uit het hoofd moeten leren, is het gemakkelijker voor hen om dit te doen door middel van visuals. Ze houden van parken, bossen en rust in het algemeen.

2. Auditieve mensen

Heeft u de neiging om zich uit te drukken? Dit gedrag lijkt sommigen misschien vreemd, maar veel mensen doen het eigenlijk. Auditieve mensen willen hun ervaringen in woorden uitdrukken en spreken in dit verband vaak tot zichzelf.

Auditieve mensen luisteren ook graag naar andere mensen. Wanneer deze mensen iets moeten onthouden, doen ze dat niet door aantekeningen te maken, maar door te luisteren.

Het zijn ook mensen met een zeer expressieve persoonlijkheid en met verbeterd communicatievermogen . Ze zijn erg goed in het uiten van zichzelf en luisteren ook graag naar anderen .

Wat er ook gezegd wordt, zal nooit aan hun aandacht ontsnappen. Terwijl ze enerzijds naar het nummer luisteren, kunnen ze anderzijds een gesprek volgen. In tegenstelling tot visuele mensen die het moeilijk vinden om zich te concentreren wanneer er veel stimulerende factoren om hen heen zijn, kunnen auditieve mensen veel dingen tegelijk doen.

3. Revolution Sensory People

Persoonlijkheidstypen Volgens Vijf zintuigen

Wat zijn uw hobby’s? Hou je van handwerk? Kook je goed? Kun je iets met je handen maken? Werk je buitenshuis? Vind je het leuk om bloemen in de tuin te planten en te laten groeien? Ben je een sportman? Als een van deze situaties op u van toepassing is, bent u waarschijnlijk een dynamische, sensuele persoon.

Volgens de NPL tonen bewegende sensuele mensen, ondanks hun rustige karakter, interesse in emoties en met name fysieke of handgemaakte dingen. Deze mensen hebben liever geen informatie door iets te lezen of te luisteren, maar om het uit eerste hand te ervaren .

Ze uiten hun plezier door knuffelen, strelen of zelfs eten. Het zijn oprechte mensen. In tegenstelling tot visuele mensen, geven ze niet om details. Ze hebben een meer spontane persoonlijkheid en zijn meestal minder introvert of observerend.

Je kunt eigenlijk een aantal kenmerken van elk van deze soorten laten tellen. Dit is volkomen normaal, maar het is zeker dat u zich dichter bij een van deze drie karaktertypen zult voelen.

Visuele mensen zijn bijvoorbeeld een beetje meer ontspannen en kalm dan auditieve of gigantische sensuele mensen. Aan de andere kant wordt wat meer ongerustheid waargenomen bij de bewegingsgevoelige mensen.

Natuurlijk worden deze karaktertypen tot op zekere hoogte in elk van ons gezien, maar het interessante deel van het NPL-perspectief is dat het ons een perspectief geeft op hoe de werkelijkheid waarneemt .

Zoals te zien is in de uitleg, is nauw verwant met je persoonlijkheid. Ben je kalm of ongeduldig? Vind je het leuk om jezelf te uiten of ben je introvert?

Hoe je leeft hangt nauw samen met je waarneming. Zien, horen, aanraken, ervaren en communiceren zijn allemaal nauw verbonden met hoe we de waarheid waarnemen. Dus hoe uit je jezelf? Welke van deze drie karakters heb je?

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button