Gezondheid van kinderen

Nieuwsgierige vragen

1. Wat zijn de factoren die de kans op conceptie in IVF-toepassingen bepalen?

Er zijn veel punten die de kans op zwangerschap bepalen bij IVF-toepassingen. De belangrijkste hiervan is de leeftijd van de vrouw die wordt behandeld. De kansen op conceptie zijn het hoogst vóór de leeftijd van 35 jaar, aanvaardbare niveaus tussen 35-38 jaar, afnemend tussen 38-40 jaar oud, nog steeds onze hoop tussen 40-42 jaar oud, en geleidelijk afnemend tussen 42-44 jaar oud. Het aantal overgedragen embryo’s is een andere belangrijke factor die de kans op zwangerschap bepaalt. Wanneer alle leeftijdsgroepen worden onderzocht; Terwijl de verwachting van zwangerschap met enkele embryotransfer ongeveer 28 procent is, stijgt dit percentage tot 45 procent met dubbele embryotransfer. In gevallen waarbij een enkele embryotransfer wordt uitgevoerd, zijn er veel embryo’s die kunnen worden ingevroren en het gebruik ervan leidt tot aanzienlijke extra zwangerschappen. Bij onvruchtbaarheid als gevolg van ernstige mannelijke factor, in paren waar het sperma ernstige misvorming vertoont en azoöspermische gevallen waarin de spermaproductie is aangetast als gevolg van testiculaire insufficiëntie (geen sperma), neemt de kans op zwangerschap opnieuw af bij IVF-behandeling.

2. Hoe vaak kan de in-vitrofertilisatie-methode worden geprobeerd?

Er is geen limiet aan het aantal proeven; Als er ondanks behandeling in goede centra geen zwangerschap kan worden bereikt, zal de zwangerschapverwachting afnemen naarmate het aantal onderzoeken toeneemt. Af en toe kunnen paren met onduidelijke redenen geen zwangerschap bereiken na een groot aantal onderzoeken. Daarom kunnen zwangerschapsgeschiedenissen worden waargenomen na de 8e of 10e proef.

3. Waar moet na de overdracht rekening mee worden gehouden?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht bij mensen, hebben activiteiten zoals bewegen na tillen, zwaar tillen, reizen, hoesten, overbelasting, hoog komen, rechtop staan ​​direct na de overdracht geen negatieve effecten op het vasthouden en voortzetten van de zwangerschap. Tijdens deze periode is het belangrijk om aandacht te besteden aan het reguliere gebruik van medicijnen die door artsen zijn voorgeschreven en om naar de eierstokken te luisteren om overmatige pijn en ongemak te voorkomen, zelfs als ze te sterk worden gestimuleerd en vergroot.

4. Is er een verschil tussen geneesmiddelen die de ovulatie stimuleren?

Sommige van de IVF-medicijnen worden verkregen uit menselijke urine en sommige worden volledig kunstmatig geproduceerd. Het is echter niet mogelijk om te zeggen dat geen enkel medicijn een aanzienlijk voordeel heeft ten opzichte van het andere. Daarom is geneesmiddelselectie gebaseerd op redenen zoals gebruiksgemak, kosten en artsvoorkeur.

5. Wordt de follow-up uitgevoerd door echografie of bloedhormoontesten na overdracht?

Ultrasonografie kan worden gebruikt voor follow-up en bloedhormoonmonitoring. bijv. Als de eiergroeisnelheid langzaam of te snel is tijdens de echografie, als er te veel eieren ontstaan, als de baarmoederhals niet verdikt is, moet ook hormonale monitoring worden uitgevoerd. Als er op de dag van de behandeling een cyste in de eierstokken optreedt, moeten de hormonen opnieuw worden gecontroleerd om te zien of deze cyste een obstakel voor de behandeling is. Estradiol- en progesteronhormoonmetingen in bloed moeten worden gecontroleerd op de dag van de laatste trigger-kraaknaald.

6. Wordt de abortus vaker waargenomen in IVF?

Het risico op een miskraam bij IVF-zwangerschappen is iets hoger dan bij normale zwangerschappen. Dit komt door het probleem zelf, waardoor het niet mogelijk is om zwanger te worden in plaats van behandeling.

7. Zijn vaginale bloedingen waargenomen aan het begin van IVF-zwangerschappen normaal?

Vaginale bloedingen mogen bij geen enkele zwangere patiënt als normaal worden beschouwd en de arts moet worden geraadpleegd. Aan de andere kant zijn vaginale bloedingen en spotting heel gebruikelijk aan het begin van IVF-zwangerschappen. Dit moet niet worden beschouwd als een indicator voor achteruitgang.

8. Welke progesteron-medicijnen zijn effectief om de kans op zwangerschap na overdracht te ondersteunen?

Er werd geen verschil gevonden tussen vaginale progesteron medicijnen en intramusculaire progesteron naalden in termen van kans op zwangerschap. Omdat intramusculaire injecties soms erg pijnlijk zijn, verdient vaginale progesteron de voorkeur. Bij sommige patiënten veroorzaakt vaginale progesteron echter ernstige jeuk en verbranding in de vagina. In dit geval kan worden overwogen over te schakelen op progesteron naalden.

9. Hoe lang moet de progesteronmedicatie worden voortgezet na de conceptie?

Er is geen wetenschappelijk voordeel aan voortzetting van progesteron nadat de zwangerschapstest positief is, maar veel centra gaan nu door tot de 12e zwangerschapsweek. We gaan door totdat de hartslag van de baby verschijnt. Als de aanstaande moeder echter last heeft van ernstige bijwerkingen zoals jeuk en verbranding, kan het medicijn worden stopgezet.

10. Wat zijn de kansen op zwangerschap met ingevroren embryo’s?

In sommige in vitro-bemestingstoepassingen, behalve de overgedragen embryo’s, hebben we embryo’s van zeer goede kwaliteit. Invriezen en bewaren van deze embryo’s kan het gezin een kans op toekomstige zwangerschap geven. Daarom is bevriezing van embryo’s een zeer nuttige toepassing voor patiënten. Bevroren embryo’s blijven levensvatbaar op 70-80 procent na het ontdooien, resulterend in 50-70 procent zwangerschap. De gezondheid van baby’s verkregen met ingevroren embryo’s verschilt niet van natuurlijke zwangerschap.

11. Moet er een dieet worden uitgevoerd voorafgaand aan IVF?

Hoewel er onvoldoende wetenschappelijke onderzoeksgegevens over dit onderwerp zijn; Sommige studies hebben aangetoond dat IVF-succespercentages toenemen bij patiënten die worden gevoed met een mediterraan dieet (hoog percentage plantaardige oliën, groenten, vis en peulvruchten en weinig snacks), vooral tijdens de planning van de zwangerschap (preconceptionele periode). Laag-verzadigde vetten van plantaardige oorsprong in het mediterrane dieet, hoog foliumzuur en vitamine B6 zijn de belangrijkste ingrediënten die in dit dieet worden genoemd.

12. Is het noodzakelijk om af te vallen vóór IVF-behandeling?

Er is geen duidelijke informatie dat gewichtstoename vóór IVF-behandeling een positief effect kan hebben op de behandelresultaten bij vrouwen met overgewicht. Maar om het ideale niveau te bereiken; het verkorten van de duur van de behandeling, het verminderen van de benodigde hoeveelheid medicatie en het verminderen van het risico op een miskraam als IVF zwanger wordt. Naast de uitkomst van de behandeling, biedt de ideale gewichtstoename voordelen tegen problemen zoals een miskraam of zwangerschapssuiker wanneer een zwangerschap optreedt.

13. Kan het seksuele leven doorgaan na embryotransfer?

De voortzetting van het seksuele leven voorkomt geen zwangerschapsretentie. De eierstokken kunnen echter nog steeds te groot zijn na het verzamelen van eieren, vaginale medicijnen, soms spotten, vaginale bloedingen, kunnen een normale geslachtsgemeenschap ongemakkelijk maken voor de aanstaande moeder.

14. Moeten embryo’s worden overgedragen op de 5e dag na het verzamelen van eieren?

5-daagse (blastocyst) overdracht kan de kansen op zwangerschap in sommige families vergroten, terwijl sommige families het tegenovergestelde effect hebben en deze kans verkleinen. Om blastocysten over te dragen, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Omdat het aantal eieren dat na de behandeling wordt verzameld hoger is dan 10, ontwikkelen zich op de 3e dag ten minste 3 embryo’s van de eerste kwaliteit. Als deze voorwaarden niet aanwezig zijn, kan de overdracht van blastocyst leiden tot een verminderde kans. Om deze reden is er een overdrachtsdag waarbij elke kans groter is. Soms is de 5e dag geschikt, maar in de meeste gevallen geven de overdrachten op de 3e dag het grootste succes, hoewel het aantal aanwezige embryo’s erg klein is, soms heeft de overdracht op de 2e dag de voorkeur.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button