Goede ideeën

Negatieve effecten van het gebruik van magnetron

In dit artikel delen we met u wat de negatieve effecten zijn van het gebruik van magnetron .

Hoe werkt magnetron?

Het lijdt geen twijfel dat magnetron een van de modernste uitvindingen van de mensheid is. Hiermee kunnen we ons voedsel in slechts enkele minuten verwarmen of koken. Magnetrons zijn zeer eenvoudig in gebruik, ze besparen ons zowel tijd als energie omdat ze minder elektriciteit verbruiken dan gewone ovens.

Magnetrons werken met een soort elektromagnetische energie die gebruikmaakt van lange golfstraling, zoals radiogolven. Elke magnetron heeft een magnetron , een buis waarin deze straling een interactie aangaat met voedselmoleculen op 2450 Mhz.

Het is een vorm van elektromagnetische energie zoals licht of radiogolven . Binnen elke oven bevindt zich een magnetron, een buis waarin straling samenwerkt met de moleculen waaruit het voedsel bestaat bij 2450 Mhz. Elke golf die door dit apparaat wordt gecreëerd, converteert de pool van positief naar negatief bij elke omwenteling en maakt miljoenen omwentelingen per seconde.

Dit genereert de hitte van moleculaire wrijving, maar vernietigt ook de aminozuren in voedingsmiddelen, waardoor de afgifte van giftige stoffen voor ons lichaam wordt veroorzaakt.

Negatieve effecten van het gebruik van magnetron

Wanneer we magnetrons gebruiken om ons voedsel te verwarmen, neemt de biocompatibiliteit van voedingsstoffen (vitaminen en mineralen) af, calorieën we kunnen leiden tot 60 tot 90 procent energieverlies en een afname van het eiwitgehalte van voedingsmiddelen en de vorming van vrije radicalen.

3 Negatieve effecten van het gebruik van magnetron

Eerste 3 negatieve effecten van het gebruik van de magnetron Een apparaatspecifieke toestand is oververhit water. Wanneer we een kom met water in de magnetron zetten om het te verwarmen, bereikt het water het kookpunt, maar de bellen die we gewend zijn vormen zich niet; daarom kunnen we niet begrijpen of het water kookt.

Soms, zodra we de ovendeur openen, kan de container binnenin barsten als gevolg van de temperatuurverandering. Dit kan brandwonden aan handen, gezicht en nek veroorzaken. Wanneer we de magnetron gebruiken om water te verwarmen, moeten we heel voorzichtig zijn om te maken, zoals thee of koffie , of als we andere vloeistoffen zoals melk of bouillon verwarmen.

Negatieve effecten van het gebruik van magnetron

Ten tweede zullen we praten over het extractieprobleem dat sommige microgolfgebruikers zorgen heeft gemaakt. Sommige soorten containers geven chemicaliën vrij wanneer ze worden verwarmd vanwege de plastic samenstelling die ze bevatten, en deze chemicaliën kunnen in voedsel terechtkomen.

Ook kan het absorberen van deze chemicaliën tot kanker leiden. Daarom is het erg belangrijk om geen keukengerei te gebruiken dat niet wordt aanbevolen voor gebruik in magnetrons in deze ovens. Als u absoluut iets in de magnetron moet verwarmen , kunt u het beste een glazen schaal gebruiken.

Eindelijk, zoals eerder vermeld, kunnen magnetrons de inhoud van voedingsmiddelen sterk veranderen. , dat van vitaal belang is voor de celconstructie, kan vitamine B12-niveaus verlagen, anti-oedeem en flavanoïden die helpen bij de bestrijding van kanker volledig vernietigen.

Negatieve effecten van het gebruik van magnetron

Gevaren van het gebruik van magnetron

 • Consumeren van voedsel dat elke dag in de magnetron wordt verwarmd of gekookt, veranderingen in deze voedingsmiddelen kan op de lange termijn blijvende schade veroorzaken.
 • Het menselijk lichaam kan geen stoffen verteren die onbekend zijn of worden omgezet in een magnetron.
 • Bij zowel vrouwen als mannen kan de hormoonproductie van het lichaam veranderen of stoppen.
 • De mineralen in groenten worden omgezet in vrije radicalen die zijn gekoppeld aan kanker. Negatieve effecten van het gebruik van magnetron
 • Het consumeren van voedsel gekookt in de magnetron kan de groeisnelheid van tumoren in de maag en darmen verhogen. Dit is een van de redenen waarom er de afgelopen jaren veel gevallen van darmkanker zijn geweest.
 • Regelmatige consumptie van deze voedingsmiddelen versnelt de productie van kankercellen in weefsels.
 • Ons immuunsysteem is verzwakt door veranderingen in bloedvocht en lymfeklieren.
 • Perceptuele functie van de hersenen kan variëren; , die geheugenverlies, emotionele instabiliteit en concentratiestoornissen veroorzaakt.
 • In de magnetron verslechtert of verandert de kwaliteit van voedingsstoffen, mineralen en vitamines in voedingsmiddelen. Zozeer zelfs dat het kan zijn “alsof we niets hebben gegeten”
 • Het gebruik van magnetron kan antioxidanten vernietigen tot 75% van het voedsel. Dit komt omdat watermoleculen trillen als gevolg van elektromagnetische golven van binnen naar buiten, waardoor de chemische structuur van voedingsmiddelen wordt verstoord. Negatieve effecten van het gebruik van magnetron
 • Magnetrongebruik is in verband gebracht met het ontstaan ​​van verschillende ziekten zoals verkoudheid en griep.
 • Kijkend onder de microscoop, werd waargenomen dat de celwanden van microgolfgroenten volledig waren gebarsten.
 • Microgolven zenden elektromagnetische straling uit.
 • Energie uit voedsel gaat verloren.

Het opwarmen van moedermelk in de magnetron is een grote fout. Volgens een recente studie gericht op verwarming van moedermelk in de magnetron waarschuwen kinderartsen moeders dat het niet veilig is om moedermelk in de magnetron te verwarmen.

Natuurlijk zorgt het verwarmen van moedermelk in het fornuis ervoor dat sommige voedingsstoffen verloren gaan, maar verwarming in de magnetron is veel erger. Zoals we hierboven hebben uitgelegd veranderen elektromagnetische golven de inhoud van voedingsmiddelen.

Het verwarmen van moedermelk in de magnetron kan zeer ernstige bijwerkingen voor baby’s hebben, kan ervoor zorgen dat ze vaker ziek worden omdat het lichaam niet de nodige immuniteit heeft.

Denk eraan

Het gebruik van magnetron is tegenwoordig heel gebruikelijk, maar vergeet niet dat de negatieve bijwerkingen niet onmiddellijk zichtbaar zijn. Als we het af en toe gebruiken, doet het ons geen pijn, maar net als al het andere zal overmatige consumptie van voedsel in de magnetron een aantal bijwerkingen veroorzaken waar we voorzichtig mee moeten zijn.

Om deze reden raden wij u aan om dit apparaat niet meer regelmatig te gebruiken en alleen te gebruiken wanneer dit zeer noodzakelijk is. Hoe wilt u uw eten liever verwarmen – in de magnetron of op het fornuis?

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button