BorduurwerkBreien en haken

Natvilttechniek voor Beginners

Nat vilten van wol wordt gebruikt om platte schilderijen te maken, daarom wordt het ook wel plat vilten genoemd. Plat vilten voor beginners lijkt misschien eng gericht, maar dat is het niet!

Met deze technologie kunt u niet alleen effen doeken en kleurpanelen maken, maar ook handtassen, hoezen voor zelfgemaakte notitieboekjes, sjaals, wanten en zelfs bloemen! Interessant? Laten we het dan proberen.

Natvilttechniek voor Beginners Natvilttechniek voor Beginners Natvilttechniek voor Beginners

Natvilttechniek voor Beginners Natvilttechniek voor Beginners Natvilttechniek voor Beginners

Wat is er nodig voor nat vilten?

Anders dan bij droog vilten zijn bij nat vilten nogal wat materialen nodig. Maar ze zijn waarschijnlijk allemaal bij u thuis te vinden. Je hebt dus nodig:

  • strooisel gemaakt van waterdicht materiaal (gebruik meestal noppenfolie);
  • zeep
  • warm water;
  • mesh (bijv. klamboe);
  • een handdoek;
  • verstuiver of spons;
  • bamboe servet of wasbord;
  • wol voor het vilten van elke kleur;
  • decoraties voor uw toekomstige meesterwerk (optioneel).

Waar moet ik beginnen?

Natte viltlessen voor beginners omvatten meestal het maken van eenvoudige gadgets. U kunt bijvoorbeeld een klein paneel – MK maken voor het maken ervan, zie hieronder.

Spreid de noppenfolie uit. Pak nu wat vilten wol. Houd het met één hand vast en trek kleine bundels uit de tape. Hoe klein? Stel je voor dat je een pluizig bosje uit een vervaagde distelbloem haalt – dat is ongeveer hetzelfde volume als trossen.

Natvilttechniek voor Beginners

Leg de bundels parallel aan elkaar en leg dunne overlappende randen. Als je het geschatte gebied van je werkstuk hebt gesloten, neem dan de tweede laag aan. Leg de tweede laag loodrecht op de eerste. Herhaal dan meer en meer. Het resultaat moet 4 lagen zijn en elke volgende staat loodrecht op de vorige.

Nu is het tijd om de kwaliteit te controleren. Voorzichtig breiwol zoeken, gaten zoeken. De hiaten zijn de “blanco’s” van toekomstige gaten in het canvas. Als er hiaten zijn, moeten ze worden bedekt met plukjes wol.

Hoe nat voelen?

Bij nat vilten is hydratatie nodig. Hiervoor heeft u een zeepoplossing nodig. De techniek van natvilten van wol voor beginners maakt de bereiding van een zeepoplossing van gewone zeep mogelijk, hoewel professionals vaak dure kant-en-klare oplossingen gebruiken voor het vilten. Neem dus twee glazen warm water en los in het water twee eetlepels geraspte babyzeep of drie eetlepels vloeibare zeep op. Giet de oplossing in de spuitfles, maar als die er niet is, maakt het niet uit. Een spons werkt ook voor hydratatie.

Bedek het werkstuk met een net. Ze moet het geheel bedekken en nog groter zijn dan zij. Bevochtig vanuit het midden het oppervlak met een sopje. Om de oplossing in de diepte te laten doordringen, verplettert u het product met uw handen. Hoe te begrijpen dat het werkstuk voldoende bevochtigd is? Het is vrij nat, maar wanneer het onder de vingers wordt gedrukt, verschijnt er geen water. Als er water is verschenen, dep dan het oppervlak van het toekomstige paneel af met een handdoek. De balans is hier erg belangrijk: een te droge jas valt niet af en een te natte jas morst.

Is het gelukt? Nu zullen we het product tot het einde voltooien. Verwijder het gaas. Versier het oppervlak van het paneel met prachtige wollen draden (als je van plan bent) en knip de donzige randen af ​​door ze in de totale massa van het canvas te stoppen.

Natvilttechniek voor Beginners

Ga nu verder met vilten.

Natvilten voor beginners lijkt misschien ongemakkelijk. Gebruik handschoenen om te voorkomen dat je eerste keer in een tragedie verandert. Bedek je toekomstige meesterwerk met een raster en strijk het glad met lichte cirkelvormige bewegingen. U hoeft niet teveel te duwen. Controleer na een tijdje of het werkstuk op het rooster rust. In dit geval moet de druk worden verlaagd. Als de toplaag eraf valt, kan de mesh worden verwijderd.

Wanneer is het klaar? Controle is eenvoudig. Knijp in het werkstukoppervlak. Als er haren van worden gescheiden, is het nog niet klaar. En wanneer is het klaar? Wanneer het hele canvas zich uitstrekt na je vingers.

Ga naar de verkeerde kant wanneer het voorste deel naar beneden valt. Draai het werkstuk om en rol verder aan de andere kant.

Als de andere kant klaar is, pak je het werkstuk in je handen en wrijf je het met je handen. De eerste fase van vilten is voltooid.

Neem nu een bamboeservet. Leg het zo dat het gemakkelijk is om te rollen. Leg het canvas op een servet en rol het op. Leg een handdoek op tafel zodat het servet niet wegglijdt en rol de rol over de handdoek. Vouw vervolgens de rol uit, draai het werkstuk in een hoek van 90 graden en herhaal.

Als je geen bamboe doek hebt, kun je het doek op het wasbord respecteren. Om dit te doen, spreidt u het product op een bord en wrijft u, zoals bij het wassen. Als het rimpelt, strijk het dan glad, draai het in een rechte hoek en wrijf opnieuw.

En nu, toen het paneel viel, moet het worden gespoeld. Dompel het in de gootsteen of het bad en morst het met heet water. Spoel tot het water helder is. Spoel vervolgens af met koud water en droog, opgerold in een handdoek. Vervolgens uitsmeren op een horizontaal oppervlak zodat het volledig droogt.

Ruw vilten van wol is voor beginners moeilijker dan droogvilten, omdat dit werk niet een paar dagen kan worden gelaten om door te gaan wanneer de tijd daar is. Het feit is dat wol, na meer dan een dag in contact met zeep te zijn geweest, zal gaan vervellen of zelfs zal bederven, rot! Maar als u niet zonder kunt, spoel dan elke keer het werkstuk zorgvuldig af.

Is het paneel opgedroogd? Het blijft alleen om het te versieren met kralen, knopen of kant en omlijst het! Is het niet, dit is een echt meesterwerk ?!

Natvilttechniek voor Beginners Natvilttechniek voor Beginners Natvilttechniek voor Beginners

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button