Reizen

Mythen en mysteries achter Devil’s Tower

Deze toren, het eerste nationale monument van Amerika, heeft duizenden mythen, legendes en mysteries in de val gelokt.

The Devil’s Tower, bestaande uit een enkel stuk stollingsgesteente of in de vorm van een vulkanische schoorsteen, bevindt zich aan de Belle Fource-rivier in de Black Hills, nabij Hulett en Sundance, in de stad Crook in het noordoosten van de staat Wyoming.

Om de top van de constructie te bereiken, die 386 meter boven de grond ligt, is het nodig om 1.558 meter boven zeeniveau te klimmen. Dit mysterieuze natuurwonder is het eerste bouwwerk dat op 24 september 1906 door president Theodore Roosevelt werd uitgeroepen tot “Nationaal Monument van de Verenigde Staten”.

De adembenemende formaties rond het gebouw zijn opgebouwd uit sedimentair gesteente.

De oudste rotsen van het Nationaal Monument werden tussen 225 en 195 miljoen jaar geleden ontdekt door een ondiepe zee in het Midden- of Late Trias.

William Rogers en Willard Ripley beklommen in 1893 voor het eerst de Devil’s Tower. Het duo ontdekte een nauwe spleet die uit de grond kwam. Ze gebruikten houten platen om trappen op te zetten.

Je kunt de overblijfselen zien van de trap die tot 1927 werd gebruikt.

Mythen en mysteries achter Devil's Tower

Devils Tower en Pleiades Constellation

Inheems in Amerika Kiowaen Sioux Lakhota Volgens de legendes van hun stammen ontmoet een groep jonge meisjes gigantische beren terwijl ze buiten spelen en beginnen de beren de meisjes te achtervolgen.

Om aan de beren te ontsnappen, klimmen de meisjes naar de top van een rots en Aan de Grote Geest hen bid voor zijn redding.

Gebeden horen Grote geest, hierdoor kan de rots boven de grond uitstijgen en de hemel bereiken, zodat de beren de meisjes niet kunnen vangen.

De klauwen van de beren, die de steeds steiler wordende rots proberen te beklimmen maar falen, laten diepe sporen achter op de rots.

Wanneer de meisjes de hemel bereiken, vormen ze het Pleiaden-sterrenbeeld.

Dit is een verhaal waarover verteld wordt. Maar er zijn andere verhalen en legendes over de mysterieuze rotsformatie.

Mythen en mysteries achter Devil's Tower

Sioux Volgens de legende van zijn stam, terwijl twee kinderen van de stam proberen weg te gaan uit hun dorp, gaan twee imposante beren, die ze willen eten als ontbijt, de kinderen achterna. Kinderen die van de beren af ​​willen, dat is slechts een kwestie van tijd Aan Wakan Taka, de Grote Geest Hij bidt.

Wanneer de beren, die wanhopig proberen ze te vangen, niet op de rots klimmen waar de kinderen naar toe klommen, laten hun klauwen diepe sporen achter op de rots. Mato geeft het op aan het einde van deze maand genaamd en Bear Butte Het wordt naar de genoemde plaats gebracht.

Wanblee redt de kinderen en helpt ze af te dalen van de kolossale rots, en zorgt ervoor dat ze terugkeren naar hun dorp.

In 1977 zei de rots: “Benaderingen van het derde type (Sluit derde ontmoetingen van de derde soort af) ”.

Mythen en mysteries achter Devil's Tower

Vreemd genoeg zeiden toeristen en de lokale bevolking hier en in de directe omgeving dat ze vreemde lichten in de lucht zagen net boven de mysterieuze rotsformatie. Sommigen beweerden zelfs dat het licht van de top van de enorme rots kwam.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button