Kinderen en Ouderschap

Mindfulness, Voor Kinderen Manieren om Het Leren

Het leven van tegenwoordig draait om te snel gaan en dingen gedaan krijgen, maar in het heetst van de tijd vergeten we in het nu te leven. Mindfulness heeft aangetoond dat het zowel kinderen als volwassenen verschillende cognitieve en emotionele voordelen biedt. Van het beter kunnen omgaan met stress tot het productief zijn in het algemeen zonder er veel moeite voor te doen of te doen, mindfulness kan iemands leven veranderen, maar alleen als het goed wordt toegepast.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is bewustzijn. Eenvoudig gezegd gaat het om bewust zijn van onze omgeving, hoe we ons voelen en onze verbinding met anderen. Wat het niet is, is het verdoven van emoties, maar er op een niet-veroordelende manier doorheen werken en gewoon loslaten. Er zijn al veel wetenschappelijke onderzoeken en uitgebreid onderzoek uitgevoerd op dit gebied, maar één ding is duidelijk: mindfulness leert iemand om te reageren en niet te reageren op hun situaties. Dit leidt ook tot duidelijkere besluitvorming , versterkt het geheugen en verbetert ook de emotionele intelligentie .

Voordelen van opmerkzaamheid voor uw kind

Hier zijn een aantal voordelen van aandacht voor uw kind:

1. Hij wordt alerter

Sinds hij bewuster wordt, wordt hij alerter. Dit vertaalt zich in een verbetering van zijn academische prestaties terwijl hij leert luisteren en echt oplet.

2. Zijn observatievaardigheden verbeteren

Aangezien hij leert om zich heen te kijken, leert hij hoe hij visueel moet observeren en echt leert hoe hij meer kan zien. Als uw kind kunst oppikt, zal deze vaardigheden met sprongen vooruitgaan.

3. Hij leert kalm te blijven

Als uw kind erg impulsief is, ADHD of OCD heeft, leert hij hoe hij zijn impulscontrole veel beter kan beheren. Dit betekent dat er niet meer te temperamentvol wordt of dat hij gemakkelijk zijn kalmte verliest.

4. Hij leert emoties beter te beheren

Soms verdoven kinderen hun emoties en bottelen ze op. Dit is niet gezond en kan schadelijk zijn voor hun welzijn. Mindfulness helpt uw ​​kind zijn emoties beter te beheersen en uit te drukken.

Mindfulness, Voor Kinderen Manieren om Het Leren

5. Hij wordt productiever

Naarmate zijn focus en emotionele gezondheid verbeteren, zul je merken dat je kinderen meer gedaan krijgen en over het algemeen productief zijn. Of het nu in de klas of het dagelijks leven is, zijn leven verandert ten goede en hij raakt gemotiveerd als hij ziet dat hij de doelen bereikt die hij heeft willen bereiken.

6. Hij leert tijd te besparen

We verspillen veel tijd door in cirkels rond te gaan en dingen gedachteloos te herhalen als we daarin niet slagen. Mindfulness leert hoe je deze barrière kunt overwinnen door dingen een voor een te doen en ze goed te doen. Het richt zich op kwaliteit boven kwantiteit en één ding tegelijk, niet op de scatter-brained benadering, die uw kind zal leren tijd te besparen.

7. Hij zal goed leren omgaan met stress

Het leven is vol stress en met een drukkere levensstijl wordt mindfulness geen optie maar een noodzaak. Als het leven je kind voor grote uitdagingen stelt, is hij beter toegerust om ermee om te gaan met de kracht van opmerkzaamheid in zijn arsenaal.

8. Hij zal een verbetering in zijn mentaliteit en positiviteit opmerken

Zijn gedachten veranderen ten goede en wanneer de binnenwereld begint te veranderen, weerspiegelt de buitenwereld dat ook. Dat is een van de belangrijkste redenen om kinderen aandacht te leren.

Mindfulness, Voor Kinderen Manieren om Het Leren

Effectieve manieren om uw kind aandacht te leren

Hier zijn enkele leuke en unieke mindfulness-oefeningen die je kind kan proberen:

1. De waaghalsoefening uitproberen

Weet je nog hoe de Waaghals op de daken zat en dingen mijlenver weg kon voelen of horen? Leer uw kind hetzelfde: de veiligere versie natuurlijk. Breng je kind naar een ietwat lawaaierige omgeving of een plek met verschillende soorten geluiden, zoals het park. Sluit beide ogen en probeer te genieten van de geluiden, het gevoel van de wind en alle sensaties die jullie twee ervaren. Beschrijf wat je voelde en hoorde na een minuut.

2. Ademhalingsoefeningen proberen met een ademhalingsvriend

Diep ademhalen kan een saaie oefening zijn voor kinderen, maar kan in combinatie met een knuffeldier leuk worden. Geef hem zijn favoriete knuffel en zeg hem dat hij op zijn rug moet gaan liggen. Adem gewoon in en vertel hem om bij elke ademhaling op te merken hoe zijn vriend op en neer gaat op zijn buik.

3. Op een bewuste wandeling gaan

Deze oefening is een leuke oefening die kinderen niet laat beseffen dat ze mindfulness beoefenen. Vertel uw kind hiervoor gewoon om gewoon met u mee naar buiten te wandelen. Vraag buitenshuis naar de verschillende dingen die hij opmerkt in zijn omgeving en vraag hem om de geluiden op te merken die hij hoort. Vraag hem welke andere dingen hij opmerkte tijdens zijn volgende wandelingen in vergelijking met de vorige.

4. Dankbaarheid oefenen

Dit is een goed idee, maar je moet je kind zeggen dankbaarheid te oefenen . Hoe doe je dat? Vraag hem misschien wat hij leuk vond aan zijn favoriete cartoon of om een ​​paar goede dingen op te sommen die op school zijn gebeurd. Geef hem de gewoonte om gelukkig en waarderend te zijn, want dat is een van de belangrijkste elementen van opmerkzaamheid.

5. Mindful eten oefenen

Vraag je kind voor deze oefening om aandachtig te eten door langzaam te kauwen. Vraag hem de smaak en textuur te voelen door hem een ​​rozijn te geven. Laat hem langzaam eten en zorg ervoor dat hij niet haast. Tijdens deze oefening mag geen tv of afleiding worden toegestaan.

Mindfulness, Voor Kinderen Manieren om Het Leren

6. Beschrijven wat hij voelt

Vraag uw kind slechts vijf minuten per dag wat hij voelt. Zeg hem dat hij moet gaan zitten en die vijf minuten niets hoeft te doen. Vraag hem om op de grond te gaan liggen, zijn ogen te sluiten en in eenvoudige woorden te beschrijven – voelt hij zich stormachtig, troebel, vurig of leeg van binnen? Vraag hem om die gevoelens gewoon door te laten en ze niet te beoordelen of te haten. Dit is in wezen op mindfulness gerichte meditatie voor kinderen.

7. Yoga en Qi Gong beoefenen

Yoga en Qi Gong zijn twee therapeutische praktijken die ademhaling en opmerkzaamheid in hun routines integreren. Leer je kind basis yoga en ga verder naar Qi Gong voor een aantal uitdagende houdingen. Het is niet alleen leuk, maar je kind ademt ook en leert hoe hij meer aandacht kan besteden aan zijn lichaam, van binnen en van buiten.

8. Een creatieve hobby oppakken

Creatieve hobby’s of mindfulness-spellen en activiteiten voor kinderen zoals tekenen , schilderen , beeldhouwen en muziek leren ze hoe ze moeten zijn opmerkzaam. Bovendien creëren ze tegelijkertijd iets geweldigs. Uw kind leert hoe hij zijn handen moet gebruiken en let op hoe ze de dingen vormgeven. Het heet afstemmen op het huidige moment en zijn gedachten richten op de activiteit en hem niet laten afdwalen. Doodling zentangles en mandala’s zijn ook leuke mindfulness-kunstoefeningen.

9. Fotografie oppikken

Je kind kan meer aandacht besteden aan zijn omgeving als je hem wat fotografie leert. Zeg hem dat hij de lichten en tinten moet vastleggen of de dingen die hij in zijn omgeving waarneemt. Vraag hem om met afbeeldingen een verhaal te vertellen. Het leert hem om met zijn zintuigen te werken en echt te observeren of bewust te zijn.

10. Hem documentaires laten zien

Sommige documentaires illustreren de voordelen van mindfulness en laten dit in actie zien. Dat zijn fantastische manieren om uw kinderen te motiveren om mee te doen aan de actie. Hij zal nog meer van de praktijk gaan genieten als hij eenmaal de voordelen voor zijn ogen ziet. En het is altijd goed om rolmodellen of iemand te bewonderen – zeg maar!

Mindfulness, Voor Kinderen Manieren om Het Leren

Punten om te onthouden bij het onderwijzen van mindfulness aan kinderen

Hier enkele tips en trucs om te onthouden wanneer je op het punt staat de wereld van het onderwijzen van mindfulness aan je kinderen te ontdekken.

1. Het goede voorbeeld geven

Dit is een goed idee, maar als je niet weet hoe mindfulness aanvoelt, kun je het je kind niet leren. De beste manier om het te onderwijzen door het goede voorbeeld te geven. Wat bedoelen we daarmee? Het is makkelijk. Begin het zelf te oefenen voor beginners. Leer het dan aan je kind nadat je een tijdje hebt geoefend en profiteer zelf positief van de voordelen.

2. ‘Keep It Simple Stupid’ (KISS)

De KISS-regel werkt als een charme als het gaat om mindfulness. Maak de zaken niet overdreven ingewikkeld. Vertel uw kind zelfs niet dat het opmerkzaam is. Pak het gewoon speels aan, vertel hem dat het een leuk spel is en speel mee. Leer door te spelen en plezier te hebben met deze oefeningen, want zo doen kinderen dingen.

3. Doe geen moeite

Dwing hem niet om deze oefeningen te doen. Als je merkt dat hij zich verveelt, laat hem dan iets anders doen. Hij zal er eerder op terugkomen als hij niet wordt gedwongen het te doen.

4. Heb geen verwachtingen

Omdat dat de filosofie van opmerkzaamheid is – doe het gewoon en verwacht het niet. De resultaten zullen snel genoeg komen of verschijnen. En het voelt als magie als dat gebeurt.

Mindfulness is meer een kunst dan wetenschap. Je zult merken dat je kind en jezelf intuïtiever worden en meer een verbinding met je innerlijke zelf tot stand brengen.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button