Gezondheid en FitnessGezondheid van kinderen

Midden oorontsteking Laat uw Kind Niet Doof

De meest voorkomende ziekte bij kinderen tijdens de wintermaanden is de ontsteking van het middenoor. Als uw kind aan zijn / haar oor krabt, slechthorend is of een ontsteking in zijn oor heeft, moet hij / zij onmiddellijk een arts raadplegen. Memorial Etiler Medical Center, Department of Pediatrics Uz. Dr. Dr. Deniz Tamtekin, kinderen kunnen permanent gehoorverlies krijgen, verteld over wat ze moeten weten over middenoorontsteking.

Kan tot 5-jarige leeftijd meerdere keren terugkeren in het middenoor

Middenoorontsteking treedt op als gevolg van verschillende oorzaken van infecties in het middenoor. Het kan in één of beide oren zitten. Het wordt vaak gezien in de winter en herfst. Er moet aandacht worden besteed aan jonge kinderen die oren, krassen, problemen hebben met voeden, vermoeden van gehoorverlies, volheid in het oor en een gevoel van druk. Als u een of meer van deze symptomen heeft, moet u denken aan een ontsteking van het middenoor en moet u zo snel mogelijk een arts raadplegen. De meeste kinderen kunnen deze infectie meerdere keren ontwikkelen tot ze 5 jaar oud zijn. Een van de ernstigste oorzaken van gehoorverlies bij kinderen moet worden onthouden dat ontsteking van het middenoor.

Kinderen zijn gemakkelijker besmet met middenoorinfecties dan volwassenen

Het middenoor is het deel na het trommelvlies. Het bevat hamer-, aambeeld- en stijgbeugelbotten die geluid overbrengen. Dit gedeelte bevat een kanaal dat uitkomt in de neusholte. Dit kanaal wordt de buis van Eustachius genoemd. Deze pijp zorgt voor luchtpassage naar het middenoor, waardoor de luchtdruk wordt gecompenseerd. Bij kinderen is de buis van Eustachius horizontaaler en korter dan die van volwassenen, waardoor de bacteriën zich gemakkelijker naar het middenoor kunnen verplaatsen en vaker ontstekingen kunnen optreden.

Gehoorverlies treedt op als de juiste behandeling niet wordt toegepast

Opgemerkt moet worden dat ontsteking van het middenoor ernstige oorpijn en gehoorverlies kan veroorzaken. Gehoorverlies, vooral bij kinderen, kan leiden tot een verminderd leervermogen en vertraagde spraak. Als het correct en vroeg wordt behandeld, verbetert het gehoor meestal volledig. Een ander gevaar van middenoorontsteking is dat het chronisch wordt en er een risico bestaat dat infecties zich verspreiden naar naburige structuren zoals de hersenen en het binnenoor.

 Vaker voor bij kinderen die worden blootgesteld aan sigarettenrook

Jonge kinderen, vooral jongens, worden meer getroffen door otitis media. Bovendien, flesvoeding, frequente aanwezigheid in een rokende omgeving, de aanwezigheid van virale infectie thuis, broer of zus, moeder of vader in het middenoor ontstekingsgeschiedenis, onvoldoende gezondheidstoestanden, winter- en herfst seizoensomstandigheden, pathologische aandoeningen (onvoldoende immuunsysteem, gespleten gehemelte en downsyndroom), vernietiging van de gehoorgang en misbruik van oorafval behoren tot de belangrijkste risicofactoren voor oorontsteking.

 Infecties van de bovenste luchtwegen veroorzaken ontsteking van het middenoor

Griep, griep of allergie zorgt ervoor dat de buis van Eustachius opzwelt en sluit. Als gevolg hiervan vermenigvuldigen bacteriën zich in het middenoor en treedt achter het trommelvlies een ophoping van vocht (ontsteking) met micro-organismen op. Ophoping van ontsteking achter het trommelvlies leidt tot verhoogde druk, wat oorpijn kan veroorzaken. Soms wordt het trommelvlies doorboord en stroomt een ontsteking (een bloederige, geelgroene vloeistof) uit het oor.

Het gehoor wordt slechter als het 3 keer wordt herhaald in 6 maanden

In geval van infectie in het middenoor kan ontsteking niet altijd wegvloeien. In gevallen waar geen ontsteking wegvloeit, blijft de vloeistof in het middenoor. Omdat het trommelvlies in dit geval niet goed kan trillen, wordt het gehoor van de patiënt verminderd. Nadat de acute infectie is verstreken, kan de vloeistof achter het membraan in het middenoor achterblijven. Dit manifesteert zich door herhaling van een infectie. Meer dan 3 keer middenoorontsteking in 6 maanden laat zien dat de ziekte chronisch is geworden. Chronisch middenoor Ontsteking kan leiden tot verdere achteruitgang van het gehoor na verloop van tijd.

Zonder de juiste en effectieve behandeling wordt de ziekte chronisch

Bij de behandeling van acute ontstekingen worden pijnstillers en antibiotica om bacteriën te vernietigen gebruikt, samen met neusopeners. Deze behandeling duurt 2 weken. Het is erg belangrijk om een ​​vroege en effectieve behandeling toe te passen, de medicijnen te gebruiken die door de arts zijn voorgeschreven op de beschreven tijd en op de voorgeschreven wijze en om de controletijden na te leven. Als de behandeling niet op de aangegeven manier en tijd wordt uitgevoerd, kan oorontsteking chronisch worden en permanent gehoorverlies veroorzaken. Het is gezonder om baby’s die babyvoeding krijgen in rugligging of in zitpositie te houden, bijvoorbeeld bij het zuigen van moedermelk, in plaats van op hun rug te liggen. Volgens de onderzoeken hebben baby’s die zitten en voeden minder kans op otitis media. Opgemerkt moet worden dat stoffen in moedermelk immuniteit bieden en het risico op het ontwikkelen van de ziekte verminderen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button