Kinderen en OuderschapGezondheid en Fitness

COVID-19 Hoe De Coronavirusziekte Zich Verspreidt

Met het dodelijke COVID-19-coronavirus dat zich snel over de hele wereld verspreidt, kunnen nieuwskanalen en andere berichten over de binnenkomst in Belgie en de effecten, het overspoelen van uw apparaten, overweldigend zijn en u in paniek brengen. Het is normaal dat u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw gezin, vooral als u thuis kinderen heeft. Het enige dat nodig is om uw angst op afstand te houden, is echter diep ademhalen en een paar preventieve maatregelen nemen. Dit is wat u kunt doen om de veiligheid van uw gezin tegen dit virus te garanderen.

Hoe de coronavirusziekte zich verspreidt

De coronavirusziekte wordt verspreid door speeksel of slijmdruppeltjes. Wanneer een geïnfecteerde persoon hoest of niest, komen er druppeltjes vrij. Deze worden overgedragen aan een gezond persoon in de directe omgeving, hetzij door directe inademing of door ze op te pakken door ze aan te raken. Het virus kan ook worden verspreid door druppels op oppervlakken zoals handgrepen, stoelen, bureaus, balustrades, enz., Waar een gezond persoon ze via de handen kan oppakken en vervolgens het gezicht van zijn of een geliefde kan aanraken, waardoor ze ziek worden.

Symptomen van de ziekte van Coronavirus

De symptomen van de coronavirusziekte bootsen een gewone verkoudheid of griep na, wat opsporing vrij moeilijk maakt. De incubatietijd van dit virus is 14 dagen, dus zorg ervoor dat u een arts raadpleegt als u merkt dat deze symptomen langer dan 7-10 dagen aanhouden.

 1. Hoest
 2. Loopneus
 3. Koorts
 4. Ademhalingsproblemen
 5. Keelpijn
 6. Hoofdpijn
 7. Ontsteking in de longen

Wat te doen als u symptomen van de coronavirusziekte vertoont

Raak niet in paniek als u ziek bent en vermoedt dat u mogelijk bent getroffen door het COVID-19-coronavirus. Er zijn enkele stappen die u kunt nemen om uw gezondheid en die van de mensen om u heen te beschermen. Raadpleeg een medische professional als u:

 1. Heb aanhoudende symptomen van de coronavirusziekte gedurende meer dan 7 dagen.
 2. Woon of reis naar een gebied met een bekende uitbraak van coronavirusziekte.
 3. Contact gehad met een geïnfecteerde persoon.
 4. Nauw contact gehad met iedereen die is afgereisd naar of woont in een gebied waar een uitbraak van coronavirusziekte is.

Terwijl u hulp krijgt, volgen hier de stappen die u moet ondernemen om ervoor te zorgen dat uw gezin en andere naasten veilig zijn.

 1. Bel uw arts voor uw consult, zodat hij goed voorbereid kan zijn.
 2. Blijf thuis geïsoleerd en vermijd zoveel mogelijk openbare oppervlakken aan te raken.
 3. Draag een masker wanneer u een arts raadpleegt, vooral als u een drukke kliniek of ziekenhuis binnenstapt.
 4. Vermijd het delen van een afgesloten ruimte zoals een kamer, voertuig, enz. Met anderen.
 5. Blijf geïsoleerd van kinderen en ouderen, omdat ze het grootste risico lopen geïnfecteerd te raken.

Hoe jezelf te beschermen tegen de coronavirusziekte

COVID-19 Hoe De Coronavirusziekte Zich Verspreidt

Hygiëne is de sleutel als het erom gaat uzelf en uw gezin te beschermen tegen besmetting met de coronavirusziekte. Hier zijn enkele tips om coronavirusziekte op afstand te houden!

 1. Vermijd drukte en grote bijeenkomsten, want het is heel goed mogelijk om paden te kruisen met een of meerdere geïnfecteerde mensen, zonder het te beseffen.
 2. Als u een bijeenkomst moet bijwonen, draag dan een masker, vooral als iemand ziek is en griepachtige symptomen heeft.
 3. Blijf op een afstand van 2 meter van iemand die hoest of aan het niezen is.
 4. Als iemand om je heen hoest of niest, geef hem dan een masker.
 5. Was en reinig uw handen regelmatig, vooral nadat u een openbaar oppervlak hebt aangeraakt.
 6. Gooi wegwerpdoekjes weg in een afvalbak, onmiddellijk na gebruik.
 7. Gooi gebruikte maskers weg nadat u ze niet langer dan 1-2 dagen hebt gedragen, vooral als u in een gebied met een bekende uitbraak verblijft.
 8. Vermijd het meenemen van baby’s of ouderen naar openbare plaatsen met een grote menigte, omdat het risico op infectie hoog kan oplopen.
 9. Raak uw gezicht, ogen en oren niet zoveel mogelijk aan.
 10. Deel geen eten, kleding of gebruiksvoorwerpen met iemand anders, ook niet met familieleden.

Tips om uw handen efficiënt te wassen

COVID-19 Hoe De Coronavirusziekte Zich Verspreidt

Regelmatig je handen wassen speelt een grote rol bij het kiemvrij blijven. En ja! Er is een ‘juiste’ manier om handen te wassen. Volg deze tips om je handen efficiënt te wassen!

 1. Gebruik altijd zeep en water om je handen te wassen. Gebruik bij voorkeur een door een arts goedgekeurde zeep.
 2. Let op de achterkant van je handen en tussen je vingers.
 3. Was je elleboog.
 4. Vergeet niet onder de nagels schoon te maken, de beste schuilplaats voor ziektekiemen.
 5. Was uw handen gedurende ten minste 20 seconden.

Met de juiste tips en trucs bij de hand, is er geen reden om in paniek te raken over de coronavirusziekte. Vergeet niet om hygiënisch te blijven, uw immuniteit hoog te houden en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat u en uw gezin worden beschermd tegen dit snel verspreidende virus!

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button