Gezondheid en Fitness

Mensen in China proberen op deze manier te spreken vanuit het Corona-virus.

Het coronavirus verspreidt zich elke dag verder en verder, wat de Wereldgezondheidsorganisatie ertoe aanzet een wereldwijde noodsituatie te verklaren. Er zijn nu ongeveer 10.000 gevallen van mensen die besmet zijn met het virus in China, ten minste 213 zijn gestorven als gevolg van de ziekte en de ziekte heeft zich nu verspreid naar 19 landen over de hele wereld.

Het is dus normaal dat mensen zichzelf en hun geliefden willen beschermen. Er is echter een tekort aan maskers en niet iedereen kan zich medische apparatuur van hoge kwaliteit veroorloven. En verre van iedereen kan 24/7 thuis blijven tot deze crisis voorbij waait. Sommige mensen in China wenden zich tot creatieve en rare manieren om zichzelf te beschermen tegen het coronavirus.

Bored Panda verzamelde enkele van de meest bijzondere manieren waarop mensen proberen het virus op afstand te houden, en het laat zien hoe ingenieus sommige mensen kunnen zijn. Scroll naar beneden en stem omhoog op je favoriete foto’s. En als je klaar bent met het doornemen van deze lijst, bekijk dan onze artikelen over een hond die de eigenaar ervan weerhield om naar Wuhan te vliegen door haar paspoort te vernietigen, evenals onze post over de realiteit van medisch personeel dat in Wuhan werkt.

Mensen in China proberen op deze manier te spreken vanuit het Corona-virus.

Van grapefruit en koolmaskers tot plastic flessen en zelfs beha’s, sommige mensen in China gebruiken alles wat ze te pakken kunnen krijgen om het risico op het krijgen van de ziekte te verminderen. Hoewel de meeste van deze creatieve oplossingen niet zo effectief zijn als goede medische apparatuur, is elke bescherming misschien beter dan geen. Waarschijnlijk. Vergeet niet dat een grapefruit geen geldig alternatief is voor een professioneel masker.

Bored Panda sprak met een lid van het vliegpersoneel van een grote luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten in Dubai, die anoniem wilde blijven, over de situatie met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus. Volgens haar is een gezin van 4 personen dat vanuit Wuhan naar Dubai is gereisd in quarantaine geplaatst totdat ze gezond zijn.

Mensen in China proberen op deze manier te spreken vanuit het Corona-virus.

Dat maakt haar bezorgd om haar eigen gezondheid. Daarom heeft ze haar eigen protocol bedacht om zichzelf tegen het virus te beschermen.

“Na elke vlucht was ik onmiddellijk mijn kleren en neem ik een douche zodra ik weer thuis ben”, zei ze. “Terwijl ik op een vlucht ben, draag ik een medisch masker en eet ik alleen het voedsel dat ik zelf heb bereid.”

Ze onthulde ook dat het zeer waarschijnlijk is dat ze in februari op zijn minst verschillende vluchten naar China zal hebben. Volgens haar zijn niet alle landen ter wereld even kwetsbaar voor het virus en noemt Dubai een van de “gateways” die gevaar loopt.

De stewardess onthulde aan Bored Panda dat een groot aantal mensen nu met maskers aan het vliegen zijn en hun handen desinfecteren wanneer ze kunnen. Volgens haar is mensen geadviseerd om hun gezicht minder aan te raken en grote menigten te vermijden.

Mensen in China proberen op deze manier te spreken vanuit het Corona-virus.

De overgrote meerderheid van de gevallen van mensen met het coronavirus in het buitenland zijn mensen die naar Wuhan zijn geweest, het epicentrum van de ziekte. De BBC schrijft echter dat in 8 gevallen (in Duitsland, Japan, Vietnam en de VS) mensen werden besmet door mensen die naar China waren gereisd. Vandaag zijn ook de eerste gevallen van het virus dat het VK bereikt gedocumenteerd.

Landen reageren door grenzen te sluiten, vluchten te annuleren en mensen die vanuit Wuhan terugkeren in quarantaine te plaatsen. Terwijl bedrijven als Starbucks, Google, Tesla en IKEA sommige van hun winkels sloten en hun activiteiten gedeeltelijk stopten. De WHO is er echter zeker van dat China de uitbraak van coronavirus in het land kan beheersen.

Mensen in China proberen op deze manier te spreken vanuit het Corona-virus.

China sloot de provincie Hubei (met 60 miljoen mensen) op van waaruit het virus zich verspreidde. Wat meer is, China adviseert zijn burgers in het buitenland om niet-essentiële reizen naar huis te stoppen.

Ondertussen voeren het VK, Australië, Zuid-Korea, Singapore en Nieuw-Zeeland vrijwillige evacuaties uit de provincie Hubei uit. Deze mensen worden in quarantaine geplaatst om te zien of ze symptomen vertonen. Dat komt omdat het 1-14 dagen duurt voordat de symptomen zichtbaar worden en de ziekte zelfs vóór die tijd kan worden overgedragen.

Mensen in China proberen op deze manier te spreken vanuit het Corona-virus.

Mensen in China proberen op deze manier te spreken vanuit het Corona-virus.

 

Bron: https://www.boredpanda.com/creative-ways-people-protect-corona-virus/

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button