ReizenFoodie reizenReizen nachtleven

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

Spanje is een van mijn favoriete landen die ik ooit heb bezocht, vanwege de fascinerende steden, prachtige landschappen, warme mensen en het leuke nachtleven. Maar Barcelona, ​​Madrid en de andere grote steden geven je maar een deel van het plaatje. Als je de Spaanse levensstijl echt wilt leren kennen en jezelf wilt onderdompelen in de ’tranquilo, tranquilo’-houding, moet je de gebaande paden verlaten. Dit zijn de meest ongelooflijke plaatsen die u tijdens uw reis kunt bezoeken:

Besalú

Deze Catalaanse stad ligt niet ver ten noorden van Barcelona, ​​maar heeft een klap die maar weinig andere steden in Spanje kunnen waarmaken. Van de middeleeuwse brug tot de geplaveide straten, het voelt alsof je tijdens je bezoek meteen weer een soort sprookjesland bent binnengestapt. De plaats is alles waar je aan denkt als je aan een middeleeuwse stad denkt. Maar een van de meest interessante dingen om hier op te merken is het joodse erfgoed, dat je duidelijk zult zien in de joodse synagogen en het joodse bad – een van de weinige overgebleven badhuizen uit die periode in heel Europa! Ik kan me niet voorstellen dat ik hier een slechte foto zou maken …

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

© Alberto Zamorano / Shutterstock.com

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

© fertatay / Shutterstock.com

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

Nachtlandschap vanaf de ingang van het middeleeuwse dorp Besalu © Shutterstock, Inc.

Frigiliana

De witgekalkte, smalle straatjes van Frigiliana sturen je naar huis met foto’s op foto’s om indruk op je vrienden te maken. De stad ligt in het zuiden van Spanje, wat betekent dat het klimaat het hele jaar door comfortabel blijft – dus het kan een geweldige plek zijn om naar toe te gaan tijdens de koude wintermaanden! Het zogenaamde witte dorp van Spanje wordt consequent uitgeroepen tot een van de mooiste plekken om te bezoeken in het hele land, en het is geen wonder waarom. Het is ook een kunstzinnige stad, dus als je op zoek bent naar een galerie-hop, dan is dit de plek om het te doen. Beste van alles? Veel van de restaurants en bars hebben dakterrassen waar je kunt uitkijken over het geweldige uitzicht terwijl je geniet van sangria en knabbelt aan tapas.

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

Pittoresk straatje versierd met planten. Frigiliana, Andalusië, Spanje © Shutterstock, Inc.

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

© Kiko Jimenez / Shutterstock.com

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

© Pabkov / Shutterstock.com

Lekeitio

Het Baskenland heeft mijn hart gestolen vanwege de vriendelijke mensen, heerlijke pintxos en prachtige landschappen. En hoewel San Sebastian, Bilbao en Vittoria zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, zou het mis zijn als je tijdens je reis niet de tijd had genomen om Lekeitio te bezoeken. Oorspronkelijk was het een klein vissersdorpje, maar tegenwoordig vind je er genoeg om van te genieten, van de gotische basiliek tot de stranden. En dan zijn er de bars en het eten, die absoluut goddelijk zijn. Natuurlijk zijn er tal van andere kleine Baskische steden in de omgeving, en ik raad je aan erop uit te trekken en er zoveel mogelijk te verkennen tijdens je verblijf daar!

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

© Pere Rubi / Shutterstock.com

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

© Landschap Natuurfoto / Shutterstock.com

Ronda

Ik ben een beetje een geschiedenisnerd en Ronda spreekt het beste van mij aan. Er zijn twee verschillende delen van de stad: het Moorse gedeelte en de latere Renaissance-stad die dateert uit de 15e eeuw CE. De afgelopen eeuwen zijn de twee steden met elkaar verbonden door een stenen brug die zorgt voor indrukwekkende foto’s over de kloof, maar je zult nog steeds onderscheidende smaken vinden in elk deel van de stad. Mis zeker de Arabische baden niet, die tot de best bewaarde van heel Spanje behoren! Maar als u minder dan vijfentwintig kilometer de stad uitrijdt, vindt u ook een indrukwekkend Romeins amfitheater en meer. Als je je echt wilt verdiepen in de lagen van de Spaanse geschiedenis, kan ik het niet beter aanbevelen.

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

Ronda, Spanje © Shutterstock, Inc.

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

Uitzicht op de oude stad aan de Tajo kloof in Ronda. Andalusië, Spanje © Shutterstock, Inc.

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

© M.V. Fotografie / Shutterstock.com

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

© K. Roy Zerloch / Shutterstock.com

Sóller

Mallorca en andere strandlocaties in Spanje staan ​​vaak bekend om hun dronken toerisme en feesten, maar dit lijkt Sóller gelukkig nog niet te hebben getroffen, ondanks het feit dat de stad een gemakkelijke sprong van Palma is. En tussen de stranden, openluchtcafés en meer vindt u zeker genoeg om van te houden op deze kleine vakantieplek. Als u op zoek bent naar Europese charme, zijn er maar weinig plaatsen die in de buurt komen! Vergeet niet om de geweldige zeevruchten te proberen terwijl je hier bent en wat zonnestralen in je op te nemen – je zult zeker al je collega’s jaloers maken.

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

Idyllische straat in het oude centrum van Soller, Spanje © Shutterstock, Inc.

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

Prachtig uitzicht op Port de Soller © Shutterstock, Inc.

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

© Rolf E. Staerk / Shutterstock.com

Meest Ongelooflijke Steden in Spanje

© Andrei Bortnikau / Shutterstock.com

Dit zijn natuurlijk maar een paar van de kleine steden in Spanje, maar ze zijn enkele van de meest authentieke, interessante en leuke om te bezoeken. Van het eten tot de culturele ervaringen, u zult zeker een geweldige vakantie hebben. Zoals de Spanjaarden zouden zeggen, buen viaje!

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button