BorduurwerkBreien en haken

Macrame, Weefles Voor Beginners

Ben je geïnteresseerd in het weven van macramé? Knobbeltjes al verkregen? In dit geval is het tijd om iets eenvoudigs en nuttigs te gaan doen, mooie sieraden en snuisterijen te maken om de wens om deze kunst verder te bestuderen, te stimuleren. Vandaag bieden we je een macram-masterclass: laten we een eenvoudige armband samen weven en nadenken over hoe je dit eenvoudige schema kunt diversifiëren.

Onthoud dus hoe je macramé moet weven. We maken een dicht hard kussen, veiligheidsspelden, een schaar en gekleurd katoengaren. We hebben ook lijm en een sluiting nodig, en misschien zelfs een paar kralen met grote gaten. Ben je er klaar voor? Ga aan de slag! Maak je geen zorgen, we zullen stap voor stap overwegen macrame te weven, je zult zeker slagen.

Macrame weefles voor beginners

We beginnen met het breien van macramé door de basis te bevestigen. We bevestigen twee touwen van ongeveer 50 cm lang met veiligheidsspelden op ons kussen. We maken de andere twee touwen vast met pinnen en lijm achter de basis.

Macrame, Weefles Voor Beginners

We plaatsen het rechter koord bovenop de basis en brengen het onder het linker koord.

Macrame, Weefles Voor Beginners

Pak nu het linker koord, leg het als basis en trek het door de lus van het rechter koord.

Macrame, Weefles Voor Beginners

Draai de knoop vast.

Macrame, Weefles Voor Beginners

Nu herhalen we hetzelfde in spiegelbeeld.

Macrame, Weefles Voor Beginners

Denk aan de vorige les voor beginners, waar we hebben leren knopen. Hoe heet het? Echt – vierkant, of een jachtknoop. Herhaal het koord door het stapsgewijs weven van macrame volgens deze patronen te herhalen. Zo krijg je een vrij eenvoudige en elegante armband die zowel door kinderen als volwassenen gedragen kan worden – bijvoorbeeld met modieuze kleding in de stijl van boho of hippie.

Macrame, Weefles Voor Beginners

Boho-stijl armband video tutorial

Als u een koord van voldoende lengte weeft, moeten de werkdraden worden afgesneden en met lijm worden vastgemaakt. Leg vervolgens de kettingdraden op elkaar en vlecht alle vier de uiteinden opnieuw op dezelfde manier zodat je een slot hebt. Door de uiteinden strakker of losser te maken, kunt u de maat van de armband aanpassen. Heel comfortabel.

Als je de voorkeur geeft aan andere soorten sluitingen, heb je een iets andere versie van dezelfde armband nodig. Hoe maak je een macrame-armband met een traditionele sluiting? U kunt bijvoorbeeld onze touwen aan één rand van de sluiting bevestigen, de sluiting met pinnen bevestigen en op precies dezelfde manier weven. En bevestig vervolgens met de uiteinden van de touwen het tweede deel van de sluiting.

Macrame, Weefles Voor Beginners

Als je helemaal geen sluiting hebt, kun je deze vervangen door een knop. Maak eerst een lus van de touwen en maak de knoop aan het uiteinde vast als je klaar bent met weven. Niets ingewikkelds, zelfs een beginner kan het aan!

Macrame, Weefles Voor Beginners

Niet iedereen houdt van eenvoudige armbanden gemaakt van touwtjes. Maar herinner je je de kralen nog? We hebben ze met een reden voorbereid. Hoewel dit macramélessen zijn voor beginners, kunnen we nu al zo’n stijlvol dingetje maken als de bekende Shambhala armband! Kijk naar deze foto’s, je zult meteen begrijpen hoe je het moet weven.

Macrame, Weefles Voor Beginners

Macrame, Weefles Voor Beginners

Zoals je kunt zien, kun je met zelfs macrame voor beginners echt interessante dingen maken – niet alleen schattig, maar zelfs trendy. We hopen dat onze Macrame MK je heeft geholpen om in je kracht te geloven. Maar dit is nog maar het begin! Geloof me, in de zeer nabije toekomst, als je wilt, deel je zelf met je vrienden verhalen over het weven van macramé, creëer je kant macramé met je eigen handen voor thuiscomfort en decoratie van je outfits, versier je huis met allerlei elegante panelen en plantenbakken, update met nieuwe vaardigheden die handige, maar al oude handtas, en nog veel, veel meer!

Andere soorten kantweven zijn hier te vinden.

Macrame, Weefles Voor Beginners Macrame, Weefles Voor Beginners

Macrame, Weefles Voor Beginners Macrame, Weefles Voor Beginners

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button