ReizenCultuur reizenOutdoor reizenStrand reizenWinkelen reizen

London Guide: A Perfect Day in London

lk moment is vol wrok, want ondra heeft zoveel eersteklas plekken om te zien en dingen te doen, van grillige voedingswinkels tot fascinerende musea. De perfecte dag om hier door te brengen hangt natuurlijk af van je persoonlijke interesses en smaak, maar voor een korte blik op de meest verbazingwekkende dingen die de stad heeft beloofd, kun je het onderstaande reisplan bekijken.

Geniet van de beste koffie van Londen

Als je niet op verkenning wilt gaan zonder een boost van cafeïne, ga dan rechtstreeks naar Monmouth op de hoek van Borough Market, waar je de beste koffie van de stad vindt (er staat altijd een rij ervoor, maar het is echt de moeite waard het wachten.) De banken buiten krijgen de eerste stralen van de ochtendzon, en jij zit op deze banken. Je kunt zitten en kijken naar de verkopers die hun kraampjes opzetten. Als de plek die je op de foto ziet je bekend in de oren klinkt, heb je hem misschien in de bioscoop gezien – in blockbuster-films zoals Bridget Jones’s Diary, Fire to Heart, Mind to Smoke en Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, de omliggende straten werden gebruikt om gedenkwaardige scènes te maken.

London Guide: A Perfect Day in London
Trafalgar Square

Geniet van ontbijt en boottocht

Verlaat Monmouth, loop langs Borough Market (en probeer je voor te stellen hoe het er op verschillende momenten in zijn 800-jarige geschiedenis uitzag), steek dan over naar Southwark Cathedral en vervolgens naar London Bridge. U ziet aan de linkerkant de London Grind, waar u kunt stoppen voor het ontbijt. Het is een plek waar je een onderscheidende presentatie van gekookte eieren, avocado’s en rode paprika’s tegenkomt.

Ga terug naar de rivier en loop naar de iconische Tower Bridge (deze gaat een of twee keer per dag open, misschien kun je die momenten zien en zien) en geniet van het uitzicht op de wolkenkrabbers naast de Tower of London, gebouwd in de 11e eeuw .

Loop langs de Tower Bridge naar de noordkust en spring op een Thames Clipper-boot bij Tower Pier om naar Westminster te vertrekken. De rivier biedt je een perfect uitkijkpunt voor de beroemdste symbolen van Londen: Monument, St Pauls ‘Cathedral, The Shard (wolkenkrabber), Shakespeare’s Globe (theater), Tate Modern (museum), kunstcomplex South Bank, London Eye en ten slotte Palace of Westminster met Westminster Bridge.

London Guide: A Perfect Day in London
Monmouth Coffee Company op Borough Market, ideaal voor de perfecte start van de dag

Zie bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, vul uw buik met een traditionele lunch

Stap uit bij Waterloo Pier en neem de London Eye (u kunt van tevoren boeken om te voorkomen dat u in de rij hoeft te staan). Het kan een beetje druk worden omdat het een toeristische bestemming is, maar het geeft je wel een hele glimp van de stad, vooral het Westminster-gebied en het is zeker de moeite waard om 30 minuten te doen tot de terugkeer compleet is.

Steek vanaf de Theems de Westminster Bridge over, de ontzagwekkende Big Ben bevindt zich aan uw linkerhand, sla dan rechtsaf en loop na 10 Downing Street verder richting Whitehall Palace tot u Trafalgar Square bereikt, het meest doet denken aan het plein in Londen. Dit is waar de belangrijkste aderen van Londen, met name Nelson’s Column, zich verspreiden. Mall Street, bij het verlaten van Buckingham Palace; Strand Street buigt de stad in met zijn kronkelende wegen; Terwijl de National Gallery vanuit het noorden uitkijkt over het plein, daarachter ligt het West End, het hart van het Londense entertainment.

Ga naar het noordwesten tot je Covent Garden bereikt, waar je straatartiesten zult ontmoeten op het mooie maar meestal drukke plein, je kunt winkelen in interessante lanen en steegjes en dan iets noordwaarts gaat naar Rock and Sole Plaice, waar je traditionele fish and chips vindt. Je kunt er mee lunchen.

London Guide: A Perfect Day in London
Een boottocht waarmee je veel van de beroemdste bezienswaardigheden van Londen vanuit een breed perspectief kunt zien

Een museum, bierglas en een park

Een van de beste musea ter wereld, het British Museum, ligt op loopafstand van Covent Garden en de toegang is gratis. Terwijl je ronddwaalt door het Grote Hof, waarvan de top wordt bedekt door een prachtige glazen koepel, kun je een glimp opvangen van Egyptische mummies, de Parthenon-beelden, de Rosetta-steen en andere wereldfortuinen.

Als je dorst hebt en een pauze wilt nemen voor een drankje, ga dan naar het zuiden naar Princess Louise, die vaak bovenaan de lijst van de beste bars van Londen staat en een authentiek Victoriaans decor heeft.

Nadat je hier bent vertrokken, kun je Hyde Park bereiken (stap uit bij de halte Marble Arch of Lancaster Gate) na een korte reis naar het westen met de Central Tube Line, en je kunt de Kensington Gardens rondom het westelijke deel zien. Elk moment van het jaar is geschikt om dit gebied te bezoeken: in het voorjaar wordt het betoverd door narcissen; in de zomer kunt u ontspannen in de grote open gebieden of een boottocht maken op het Serpentine-meer; in de herfst kan men genieten van het prachtige landschap gecreëerd door de kleuren; In de winter voel je de rust in je botten, zelfs als het koud is.

London Guide: A Perfect Day in London
Fish and chips bij Covent Garden (optioneel gepureerde erwten)

Nachtelijke uitstapjes

De meest typische manier om de avond in Londen door te brengen is drinken, dineren en naar een show kijken, en het beste wat dit uitstekende trio kan doen, is door naar West End te gaan, ook wel bekend als het Theatreland.

U kunt de avond beginnen met een cocktail of twee bij Swift in het hart van Soho, Soho; Het is een van de beste uitgaansbuurten van Londen. Daarna kun je aanschuiven voor een diner in een van de eindeloze restaurants hier – kijk eens naar Kricket Soho, dat het serveert op gewone borden die zijn geïnspireerd op straatvoedsel in India.

Wat de shows betreft, heb je veel opties. Je kunt ook kiezen voor de meest bekende, Billy Elliot en Matilda en Les Miserables, of recentere zoals Hamilton (als je natuurlijk kaartjes kunt vinden). Of je kunt naar de meer ‘zware’ kijken (Londen was niet voor niets het huis van Shakespeare). Probeer zo vroeg mogelijk te boeken door vooraf je onderzoek te doen, als dit niet mogelijk is, kun je naar het loket gaan en vragen of er een ticket is dat eerder is gekocht maar om verschillende redenen is geretourneerd.

London Guide: A Perfect Day in London
The West End (West End London) is de thuisbasis van de beste podia en favoriete shows van Londen

U kunt uw avond afsluiten met een wandeling langs de Theems – Londen betovert ’s nachts met zijn adembenemende schoonheid.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button