Goede ideeënGezondheid en Fitness

Krampen voorkomen

Kramp is een pijnlijk gevoel veroorzaakt door onwillekeurige spierspasmen. Over het algemeen hoeven krampen zich geen zorgen te maken omdat ze optreden na lichamelijke inspanning. Het is echter handig om te weten welke voorzorgsmaatregelen u kunt nemen om krampen te voorkomen.

Onbekend over krampen

Krampen kunnen om verschillende redenen optreden, zoals een gebrek aan zuurstof in de spieren of een gebrek aan mineralen en vloeistoffen. Ook kan een slechte houding, extra inspanning of een omgekeerde beweging doen wanneer de spieren koud zijn, krampen veroorzaken.

Bijvoorbeeld: geen rekoefeningen doen voor en na het sporten kan krampen veroorzaken. Deze kleine weeën veroorzaken pijn en ongemak.

Je kunt ook krampen krijgen als je ’s nachts slaapt. Dit gebeurt meestal omdat de bloedcirculatie in de spieren verandert. Als je direct na het eten naar bed gaat, gaat de bloedstroom naar je spijsvertering (vooral je maag), in plaats van naar andere spieren te gaan.

Krampen voorkomen

Als u na de training kramp ervaart, wordt er vaak gezegd dat dit te wijten is aan overmatige melkzuurproductie en -accumulatie. Glucose wordt geoxideerd met zuurstof om de nodige energie voor de cellen te creëren.

Onder normale omstandigheden kan uw lichaam dit gemakkelijk doen. Na langdurige lichamelijke inspanning of na een onbekende oefening is deze productie mogelijk niet voldoende. Glucose verandert in melkzuur als er niet genoeg zuurstof wordt ingenomen, en dit is absoluut schadelijk voor het lichaam.

Krampen zijn over het algemeen onschadelijk en vereisen geen speciale behandeling. Artsen raden aan om niet direct na het eten te trainen om krampen en rekoefeningen na het trainen te voorkomen. Er zijn ook enkele huismiddeltjes die u kunt toepassen voor spierspasmen.

Iets optillen dat zwaar genoeg is, niet genoeg water drinkt, overgewicht heeft , problemen met de bloedcirculatie in de spieren, blootstelling aan te hoge temperaturen tijdens het sporten, verkeerde oefeningen doen, sporten terwijl uw spieren koud zijn of niet opwarmen, enz. Van aandoeningen is ook bekend dat ze krampen veroorzaken.

Krampen voorkomen

Krampen zijn te zien in alle spieren, maar ze komen vaker voor in sommige spiergroepen, deze spieren: quadriceps (spier aan de voorkant van het bovenbeen), hemstring (spier aan de achterkant van het bovenbeen) en kalf.

Suggesties om krampen te voorkomen

Het is handig om deze suggesties te onthouden wanneer u kramp hebt:

 • Stop met bewegen of sporten.
 • Trek uw spieren voorzichtig uit om de druk erop te verminderen. Blijf op deze manier stoppen totdat de kramp voorbij is.
 • Als je in je kuit krampt, leg je hand op de spier en druk je deze met je vingers om je knie te masseren.
 • Als krampen je quadriceps-spieren binnendringen, sta dan op. Trek je voet naar je heup, beweeg je hiel en het bovenste deel van je voet om de spier te strekken.
 • Voor je Hemstring-spieren moet je zitten en je been strekken. Buig uw knie niet en probeer uw voet te buigen en aan te raken. Masseer de spier zachtjes.
 • Loop kort met korte stappen.
 • Voor water en minerale dranken, zodat u het weer in water en myer kunt doen.
 • Als er pijn of pijn is, breng dan ijs aan op het gebied. Wikkel het ijs in een handdoek of doek om schade aan je huid te voorkomen en geen koude verbranding te veroorzaken. Strek uw been voorzichtig om de bloedstroom te verminderen en de spier te ontspannen.

Thuisbehandelingen voor krampen

Deze kleine tips kunnen u helpen kramp te krijgen:

 • Wikkel het gebied met rekfolie om pijn te verlichten, maar heel erg Zorg ervoor dat u het niet te strak wikkelt, anders kan het opzwellen.
 • Drink elke dag Gingko-thee. Kook 3 eetlepels met een glas water gedurende 10 minuten.
 • Breng etherische oliën (rozemarijn, eucalyptus , den of tijm) aan op de zere plek. De hitte zal de spier ontspannen.
 • Meng een lepel honing en een lepel azijn in een glas warm water. Het drinken van dit mengsel zorgt ervoor dat calcium op de juiste manier over je lichaam wordt verdeeld.
 • Kook een liter water met een eetlepel mosterdzaad gedurende 10 minuten. Week je benen 20 minuten in dit water.
 • Drink twee keer per dag een glas water met 10 druppels laurierthee.
 • Plaats een doek op het pijnlijke gebied gedurende 5 minuten, bevochtigd met runderthee en appelazijn. Indien nodig opnieuw aanbrengen. Deze behandeling versnelt de bloedsomloop en biedt pijnverlichting.
 • Om een ​​lepel carbonaat in een glas water te mengen. Deze behandeling wordt niet aanbevolen voor mensen met hoge bloeddruk of oedeem.
 • Maak een smoothie met een glas melk, een half glas yoghurt, een half glas sinaasappelsap en een banaan. Drink gedurende 3 dagen met een lege maag. Banaan bevat helpt kaliumkrampen te voorkomen.
 • Voeg een eetlepel komijnzaad toe aan een liter water en wacht 1 uur totdat de infusie eruit komt. Breng het vervolgens aan door er een doek in te dopen en het lichtjes op het pijnlijke gebied aan te brengen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button