BorduurwerkBreien en haken

Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken

Heb je ooit moeten borduren met een kraal en een zojuist verbonden ding moeten kraalen? Toegegeven, het wordt heel mooi! Maar kwam het bij je op dat kralen en breien gecombineerd kunnen worden tot één soort handwerk: breien met kralen en kralen? Ondertussen bestaat zo’n techniek! Wat is het punt? Je combineert haken of breien met kralen. Heb je niets begrepen? Laten we breikralen voor beginners eens nader bekijken!

Als je al goed bent in breien of haken, zal het voor jou niet moeilijk zijn om de techniek van het breien met kralen onder de knie te krijgen. Het enige dat u hoeft te doen, is verschillende technieken overwegen die gebaseerd zijn op breitechnieken die u al kent. Niets ingewikkelds – gewoon een beetje talent!

Om de verschillende manieren van breien met kralen onder de knie te krijgen, heb je de volgende materialen en gereedschappen nodig:

 • draden voor breien;
 • kralen;
 • haak- of breinaalden;
 • kraal naald;
 • schema’s of een masterclass als u besluit een nuttig klein ding voor training te binden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de maten van de haak en breinaalden, draden en kralen met elkaar moeten worden gecombineerd. De kralen moeten groot genoeg zijn om het breigaren binnen te laten, maar mogen niet als een hoepel aan de draad hangen. Tegelijkertijd moet u er rekening mee houden dat u voor dunne draden een dunne haak en dunne breinaalden nodig heeft.

Welke kralendraden zijn het meest geschikt? Dit zijn Iris, YarnArt Jeans, Snowflake, etc.

Overweeg nu een paar manieren om kralen en breien te haken.

Russische manier

De Russische methode van haken met kralen lijkt op het breien van een kous. Je breit in een cirkel en in een spiraal, zonder hijslus, en alsof van binnenuit. Dus hoe begin je eraan? Breien met kralen op de Russische manier is misschien wel de eenvoudigste:

 1. knoop een ketting van luchtlussen vast;
 2. brei de eerste rij met haken;
 3. nu beginnen we met het introduceren van kralen in het breien: hiervoor moeten de draden worden verdeeld in stukken met een lengte van ongeveer 1,5 meter; in dit geval is het startpunt voor breien, dat u al bent begonnen, de laatste kolom – meet het hieruit;
 4. kies op de string het benodigde aantal kralen;
 5. Nu gaan we verder met breien: nu heb je een lus aan de haak; verplaats de kraal ernaar, brei een lus voor een enkel haakwerk voor een kolom en maak de kolom vervolgens los tot het einde;
 6. kijk, de kraal heeft als het ware tussen de kolommen gezeten;
 7. als je meerdere rijen breit, zul je merken dat de kralen zijn verplaatst en krijg je een mozaïekdoek, “stenen”; Een erg handige manier om te breien met gehakte kralen.

Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken

Video-tutorial over breien op de Russische manier:

Engelse manier

De Engelse manier van breien met kralen verschilt van de Russische doordat het een hijslus heeft. Daarom (oh, geluk!), Patronen voor het breien van ornamenten met breinaalden, evenals voor kruissteken, zijn perfect geschikt voor deze methode. Engels breien met kralen beginnen we op dezelfde manier:

 1. knoop een ketting van luchtlussen vast;
 2. bind het met haken;
 3. sluit een rij kolommen met een blinde lus;
 4. snijd de draden in stukken van 1,5 meter;
 5. verplaats de eerste kraal naar de haak, brei een hijslus;
 6. brei de eerste lus voor een enkel haakwerk, schuif de kraal naar de haak en maak dan de hele kolom los.

Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken
Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken
Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken
Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken
Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken

Merk het verschil op? In de Russische methode bevinden kralen zich alsof ze tussen de kolommen zitten, en in het Engels ligt de kraal aan de basis van de kolom. Hierdoor gaan de kralen niet alleen in strikte rijen, maar ook in niet minder strikte kolommen.

Turkse manier

Turks breien met kralen en kralen bestaat uit het breien van allerlei harnassen. Natuurlijk kan kleine elegante flagella worden gebreid op de Russische en Engelse manieren die we al hebben bestudeerd – bijvoorbeeld als u handvatten nodig heeft voor een handtas. Turks breien is een beetje anders. Het verwijst naar het volumebreien van kralen, perfect geschikt voor het maken van modieuze sieraden – armbanden, kettingen.

De complexiteit van deze methode zit in de exacte berekening. Je moet alles berekenen: de lengte van de draad en de verhouding tussen de maten kralen en kralen. Dit lijkt in eerste instantie misschien ingewikkeld, maar na een of twee lessen zul je begrijpen wat het punt is. Laten we dus proberen om kralen te beginnen met starters om te beginnen met een heel eenvoudig voorbeeld, gemaakt van kralen in de vorm van rijst en eenvoudige kralen:

 1. pak kralen en lange kralen op; combineer kralen en kralen zodat de korte lage kraal dezelfde lengte heeft als de rijstkraal;
 2. rijg kralen en kralen aan een lange draad, afwisselend kralen met kralendraden;
 3. brei aan het einde van de draad een lus;
 4. pak bovenop de eerste rapport een lus, brei deze in de basislus;
 5. verplaats het tweede rapport naar de haak, brei het ook;
 6. verplaats het derde rapport naar de haak, brei het;
 7. nu hebben we drie kralenlussen; brei een paar luchtlussen over de hele structuur;
 8. in een van de kralenlussen, precies tussen de kralen en kralen, gaat u de haak in; pak het vierde rapport;
 9. Steek nu de haak in een andere kralenlus van de basis, pak het vijfde rapport en brei de lus;
 10. trek tenslotte op dezelfde manier een haak in de derde kraallus van de basis en brei het ook, pak het zesde rapport op;
 11. wat is er gebeurd De eerste drie lussen vormden het begin van de tourniquet en de volgende drie lussen, die met een bloem openden, vormden de volgende drie lussen van de basis.

Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken

Tunesische manier

Tunesisch breien met kralen is gebaseerd op de Tunesische speciale haaktechniek. Bij deze methode verschijnen niet één of twee lussen op de haak, maar een hele reeks lussen. Deze methode lijkt daarom op haken en breien. Als je de techniek van Tunesisch breien kent, zul je snel leren hoe je een recht canvas met kralen breit. Om te beginnen, laten we oefenen in een kleine tekening (u kunt elk eenvoudig patroon gebruiken voor kruissteek):

 1. knoop een ketting van luchtlussen vast; er zitten evenveel lussen in als cellen in dezelfde rij van je patroon;
 2. van elke lus van de basis breien we een lus;
 3. we breien een achterste rij;
 4. we breien nog een rij lussen;
 5. nu verzamelen we kralen op een breiendraad, consistent met de bovenste rij van het patroon; kiesvolgorde – van links naar rechts;
 6. we breien de achterste rij, elke keer verplaatsen we de kraal dichter bij de haak;
 7. onthoud dat de stof in Tunesisch breien binnenstebuiten naar je toe is gedraaid – de kralen moeten op het gezicht worden geplaatst;
 8. brei alle rijen met kralen;
 9. brei aan het einde van het breien, zodat de laatste rij kralen niet achterblijft bij het patroon, brei nog een rij zonder kralen.

Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken

Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken

De methode voor het breien van kralen op breinaalden

De brei- en rijgtechniek verschilt weinig van de haaktechniek. Tenzij de kralen zelf moeilijk te rijgen zijn. Gebruik hiervoor een naald en katoenen draad. Als u een grote kralenstof maakt, is het handiger om in segmenten te breien. Maar het lukt je om alle kralen tegelijk te rijgen, als er niet veel zijn, en je moet dit onmiddellijk doen voordat je aan het werk gaat.

Ben je er klaar voor? Nu beginnen we te breien met kralen met breinaalden:

 1. kies een aantal lussen voor de sample;
 2. brei meerdere rijen steken, voltooi de voorste rij;
 3. brei een randlus, twee averecht;
 4. Nu verbinden we de kralen: we schuiven de kraal naar voren, maken het omgekeerde garen, dan breien we de twee portemonnees samen en zetten we het garen terug – het moet aan de voorkant liggen;
 5. we breien: 4 averecht, garen, twee averecht samen – enzovoort tot het einde van de rij;
 6. we breien de voorkant, de verkeerde kant en nog een voorste rij, en in de volgende verkeerde kant rangschikken we de kralen in een dambordpatroon.

Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken

Hier is zo’n eenvoudig kralenornament – perfect kralenbreien voor beginners.

Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken

Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken

Kralen Voor Beginners Workshops en Technieken

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button