Goede ideeën

Koude Handen Enkele Mogelijke Oorzaken Die u Moet Weten

Zijn uw handen bijna ijskoud ? Dit is een vrij veel voorkomende situatie en veel dingen kunnen het veroorzaken. Q Wilt u een kijkje nemen naar de mogelijke oorzaken voor koude handen met urethaan? Laten we beginnen!

Koude handen: kan het een serieuze reden hebben?

Koude Handen Enkele Mogelijke Oorzaken Die u Moet Weten

Soms merk je dat je handen opeens ijskoud zijn zonder enige stimulans. In de winter moet je handschoenen dragen, niet alleen buiten maar ook binnen.

Zelfs in de zomer besef je dat zelfs als je handen niet buitensporig zijn, ze kouder kunnen zijn dan normaal. Wanneer iemand je aanraakt, kun je een van de mensen zijn die altijd dezelfde reactie hebben: “Hoe koud zijn je handen!”

Ten eerste; koude handen wijzen vaak niet op een zeer ernstig probleem. Elke persoon reageert anders op warmte en koude, en sommige mensen zijn veel gevoeliger voor warmte en koude dan anderen.

Dit kan dus als een normale situatie worden gezien. Er zijn echter verschillende belangrijke punten die u over dit onderwerp moet weten . Als u bijvoorbeeld naast constante koude handen overmatig vermoeid bent, wilt u misschien een arts raadplegen om uit te zoeken waarom.

Lage lichaamstemperatuur en vermoeidheid kunnen een teken zijn van een probleem met de bloedstroom . Dus welke andere redenen kunnen er zijn? Laten we eens kijken.

1. Continue koude handen en hypothyreoïdie

We hebben in verschillende artikelen gesproken over hypothyreoïdie . Als bepaalde hormonen lager zijn dan normaal, vertraagt ​​onbalans in de schildklier het metabolisme.

Dit veroorzaakt gewichtstoename, veranderingen in huid en haar en maakt de persoon vatbaarder voor kou. De handen en voeten zijn altijd koud, wat kan worden gevoeld bij aanraking.

Op basis van uw klachten kan de arts een nauwkeurigere diagnose stellen en u een voedingsdieet aanbevelen met eigenschappen die uw jodiumniveau iets verhogen.

Zou het het 2e Raynaud-syndroom kunnen zijn?

De naam van het ongemak kan je een beetje bang maken; maar raak niet in paniek. Het syndroom van Raynaud is geen zeer ernstige aandoening tenzij het erg extreem is. Het is een aandoening die de haarvaten in de vingers en tenen beïnvloedt.

Wanneer de warmte snel daalt of u zich gestrest en gespannen voelt, neemt de druk op deze vaten toe. Dit kan vrij gemakkelijk worden gevoeld omdat de vingertoppen blauwachtig van kleur worden en er een tintelend gevoel optreedt.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in dit artikel:

4 natuurlijke manieren om de bloedstroom in je lichaam te stimuleren

Wanneer de bloedstroom terugkeert, wordt het blauwachtige deel snel rood en neemt het tintelende gevoel toe om een ​​gevoel van opwarming te creëren. Het syndroom van Reynaud heeft vele graden.

Sommige zijn vrij mild en sommige zijn acuut. Het is geen veel voorkomende aandoening; als je nog steeds een rillend gevoel hebt in je vingers en tenen, is het misschien het beste idee om een ​​arts te raadplegen.

3. Mogelijke bloedarmoede?

De meest voorkomende oorzaak van occasionele koude handen is bloedarmoede, ook bekend als bloedarmoede . De reden is dat het niveau van ijzer door het lichaam afneemt.

Zich moe voelen, intens haarverlies, gemakkelijk gebroken nagels kunnen symptomen van bloedarmoede zijn. Maar raak niet in paniek; omdat een eenvoudige bloedtest kan bepalen of u deze aandoening heeft. Als u een dergelijke aandoening heeft, zal uw arts de meest juiste behandeling aanbevelen.

4. Circulatieproblemen of -problemen met betrekking tot uw gewicht

Misschien bent u gewoon zwak. Een lagere lichaamstemperatuur kan worden veroorzaakt door een laag vetgehalte in uw lichaam, waardoor u zich mogelijk kouder voelt dan normaal. Dit is absoluut mogelijk.

Een andere mogelijkheid is; dit kan een probleem zijn met de circulatie van [194590020] , vooral als uw handen gevoelloos zijn en u over uw handen moet wrijven of masseren om de bloedstroom te versnellen.

Normaal gesproken voel je in dit geval dat je voeten zowel koude als koude handen hebben. Terwijl het lichaam bloed pompt, kun je vergelijkbare problemen hebben in delen ervan die ver van het hart zijn.

Als een rilling van uw handen gepaard gaat met meer vermoeidheid dan normaal, raden we u ten zeerste aan een arts te raadplegen. Er is waarschijnlijk geen serieus probleem.

Het meest correcte gedrag in deze situatie is echter om naar een arts te gaan, uw situatie duidelijk te leren kennen en het advies van de arts op te volgen.

Probeer nooit zelf een diagnose te stellen en te behandelen. Dit creëert een risicovolle situatie en is het nooit waard voor uw gezondheid.

Koude Handen Enkele Mogelijke Oorzaken Die u Moet Weten

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button