Gezondheid van kinderen

Koemelk Allergie Meeste Baby’s

Pediatrische gastro-enterologie, hepatologie en voedingsspecialist Asst. Assoc. Dr. Mahir Gülcan zei dat baby’s het meest allergisch zijn voor koemelk. Pediatrische gastro-enterologie, hepatologie en voedingsspecialist Asst. Assoc. Dr. Mahir Gülcan, “een goed onderzoek naar en behandeling van voedselallergieën vóór de leeftijd van twee tot 90-95 procent van de baby’s herstelt,” zegt hij.

Welke voedingsmiddelen veroorzaken meestal allergieën bij kinderen?

Alle voedingsmiddelen zijn allergisch. Elke voedingsstof met eiwitten kan allergie veroorzaken, maar sommige stoffen kunnen meer allergieën veroorzaken. Koemelk komt eerst. Dan zijn eiwitten, noten, schaaldieren en tarwebloem ook zeer allergisch voedsel.

Heeft zuigelingen die borstvoeding krijgen voedselallergie?

Ja, alleen baby’s die borstvoeding krijgen, kunnen ook voedselallergie hebben. Allergie veroorzakende eiwitdelen van melk en zuivelproducten en andere allergieproducerende voedingsmiddelen in de voeding van de moeder gaan naar de baby en daarom kan de baby voedselallergie hebben.

Wat zijn de symptomen van voedselallergie?

Allergieën vertonen meestal symptomen in de huid, longen en het spijsverteringsstelsel. Het heeft symptomen zoals piepende ademhaling in de longen, aanhoudende hoest, kortademigheid, eczeemachtige huiduitslag, gas in het spijsverteringsstelsel, buikpijn, misselijkheid, diarree, constipatie en bloederige kak. De incidentie van voedselallergie is de afgelopen jaren toegenomen. We denken dat dit te wijten is aan voedingsstoffen die onnatuurlijk zijn.

Hoe wordt voedselallergie vastgesteld?

We voeren huidtesten en bloedallergietesten uit voor diagnose. Alleen kinderen met ademhalings- en huidsymptomen worden behandeld door pediatrische allergiespecialisten en kinderen en zuigelingen met gastro-intestinale symptomen zoals gas, buikpijn, misselijkheid, diarree, constipatie en bloederige kak worden gediagnosticeerd en opgevolgd door pediatrische gastro-enterologen. We voeren colonoscopie uit om de diagnose te bevestigen, vooral bij zuigelingen met allergische colitis veroorzaakt door bloederige kak. Colonoscopie toont de aanwezigheid van een dikke darm en laat ons zien of er een voedselallergie is.

Wat wordt er gedaan voor behandeling?

Als we gediagnosticeerd worden met voedselallergie, verwijderen we melk en melkproducten gedurende minimaal zes maanden uit de voeding van de baby, omdat dit de meest voorkomende allergie bij de behandeling is. Als de baby de bloederige kak gedurende deze periode niet passeert, wordt bijvoorbeeld de op één na meest voorkomende oorzaak van eieren uit de lijst verwijderd. Als dat niet het geval is, volgen we de baby door de andere voedingsmiddelen die allergie veroorzaken op dezelfde manier te verwijderen. Deze dieetbehandeling wordt alleen op de moeder toegepast bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Als het allergeen niet kan worden gedetecteerd of als de baby voedsel krijgt, geven we deze baby’s zes maanden speciaal allergievoedsel. Zuigelingen met voedselallergie worden vóór de leeftijd van twee gecorrigeerd met 90 – 95 procent met de juiste diagnose, behandeling en goede diagnose.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button