Goede ideeënGezondheid en Fitness

Kniepijn Oorzaken en Behandelingen

Kniepijn kan om verschillende redenen optreden. In dit artikel zullen we u erover vertellen en enkele aanbevelingen voor de behandeling doen.

Dankzij onze kniegewrichten kunnen we trappen beklimmen, lopen en rennen. Als het gaat om bewegen, zijn de knieën een van de belangrijkste delen van het lichaam , en daarom kunnen pijn, ongemak, ontsteking of slijtage grote problemen veroorzaken.

Kniepijn kan op elke leeftijd voorkomen. Schade, ligamentproblemen of het begin van artritis behoren tot de meest voorkomende oorzaken. Het enige dat zeker is, is dat kniepijn zeer ernstig kan zijn en uw kwaliteit van leven kan verminderen.

U kunt voorkomen dat dit probleem ontstaat door een actieve levensstijl door goed te eten. Als u kniepijn heeft, kunt u pijn op een paar eenvoudige manieren ervaren. Laten we deze methoden eens bekijken.

Wat zijn de oorzaken van kniepijn?

Kniepijn Oorzaken en Behandelingen

Knieën zijn de grootste gewrichten in ons lichaam. We doen bijna alle bewegingen die we doen dankzij onze knieën. Botten, kraakbeen, ligamenten, spieren en pezen moeten gezond zijn zodat uw knieën kunnen buigen. We zullen analyseren wat pijn en pijn veroorzaakt in dit deel van ons lichaam.

Verschijnt de pijn na een negatieve beweging?

Soms kunt u plotselinge pijn in uw knie veroorzaken door uw knie in de tegenovergestelde richting te draaien, te slaan of een omgekeerde beweging uit te voeren. De oorzaken van pijn na elke beweging kunnen zijn:

 • Meniscus kan beschadigd raken. Meniscusletsel manifesteert zich als een pijn die zich over de knie verspreidt en wordt het meest intens gevoeld 24 uur na de impact.
 • Er kan ligamentletsel zijn. Als u pijn hebt en niet in staat bent om op de vloer te stappen, hebt u mogelijk een of beide ligamenten in uw kniegewricht gewond. Dit soort letsel duurt lang om te genezen.
 • Tendinitis en knie bursitis zijn ook veel voorkomende knieblessures veroorzaakt door een omgekeerde beweging of impact. , dat fungeert als een kussen tussen botten en spieren of pezen, wordt veroorzaakt door ontsteking van de kleine zak gevuld met vloeistof.

Verschijnt de pijn zonder reden?

 • Artrose: Slijtage in gewrichtskraakbeen wordt genoemd. Wrijving van botten samen zal pijn en pijn veroorzaken, zelfs in het eenvoudigste geval, zoals traplopen. Deze kniepijn bereikt ’s nachts het ernstigst. Helaas is er geen remedie voor artrose. U kunt alleen pijn verlichten met medicijnen of natuurlijke remedies .
 • Reumatoïde artritis: een ziekte die de gewrichten aantast. Het veroorzaakt malaise, vermoeidheid, pijn en koorts. Het kan plotseling op dezelfde manier verschijnen en verdwijnen. Het verbetert met medicamenteuze therapie of vervanging van het kniekraakbeen. Uw arts moet beslissen welke methode u kiest. Mogelijk bent u geïnteresseerd in: Natuurlijke behandelingen om spierpijn te verlichten ]
 • Kniepijn Oorzaken en Behandelingen
 • Olijfolie is een goed product voor pijnverlichting. Het heeft zowel ontstekingsremmende eigenschappen en versnelt de bloedsomloop. Je kunt je knie 

  twee keer per dag masseren met twee lepels olijfolie en deze vervolgens in gaas wikkelen.

  IJszetting

 • Kniepijn Oorzaken en Behandelingen
 • Dit is een effectieve methode om zowel ontstekingen te verminderen als pijn te verlichten. Leg een ijszak op je knie gedurende 20 minuten. Als u het ijs langer vasthoudt, kunt u uw huid beschadigen.

  Tarwemeel en kurkuma behandeling

  Kniepijn Oorzaken en Behandelingen
  U kunt een ontstekingsremmende crème bereiden met melk, tarwebloem, ricinusolie en kurkuma poeder. Voeg 3 eetlepels tarwebloem, een eetlepel ricinusolie en een snufje kurkuma in een half glas heet water toe. Na het grondig mengen van de ingrediënten op je knie aanbrengen terwijl deze nog heet is. Deze behandeling zal uw knie ontspannen.

  Natuurlijke ontstekingsremmers

  Kniepijn Oorzaken en Behandelingen Verschillende voedingsmiddelen verminderen ontstekingen in de knieën. Het zal erg handig voor u zijn als u deze voedingsmiddelen in uw dieet opneemt. Je kunt voedsel consumeren dat veel Omega 3 bevat (zalm, haring, sardines …), chiazaad, lijnzaad, broccoli , veenbessen, krenten, kurkuma, ananas en groene thee.

  Andere suggesties over gezondheid van de knie

  • Probeer niet te zwaar te worden. Obesitas doet pijn aan je knieën.
  • Zwemmen is van groot voordeel door je knieën te versterken.
  • Als u knieartrose heeft, blijf dan lange tijd uit de buurt van inspannende oefeningen zoals hardlopen of fietsen. Je moet rusten tijdens periodes van scherpe pijn en pijn.
  • Ontstekingsremmers hebben veel bijwerkingen. Als u medicijnen moet gebruiken, is paracetamol een betere optie.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button