Gezondheid en FitnessGezondheid van kinderen

Kijk in de Ogen van uw Kind

De gezondheid van de ogen, die de belangrijkste rol spelen in de perceptie van de buitenwereld, moet vanaf jonge leeftijd worden verzorgd. Klachten zoals roodheid en pijn in het oog worden veroorzaakt door een intraoculaire oorzaak en kunnen ook een voorbode zijn van belangrijke ziekten zoals schildklier, MS of diabetes.

Cataract kan ook worden gezien bij de pasgeboren baby

Cataract bij pasgeboren baby’s is een zeer belangrijke ziekte die dringend moet worden behandeld. Vroege diagnose van deze ziekte is erg belangrijk voor een succesvolle behandeling. Hoewel leeftijdsrisico, genetische aanleg en roken tot de belangrijkste risicofactoren behoren, wordt het ook gezien bij pasgeborenen, kinderen en adolescenten. De eerste symptomen zijn verminderde visuele kwaliteit, gebroken of gebogen zicht op objecten en lijnen, en verminderd centraal zicht. Aangezien een pasgeborene deze aandoeningen niet kan uiten, is het erg belangrijk om maandelijks te worden onderzocht en de kinderen op de voet te volgen.

Als uw kind loenst …

Er zijn twee oogziekten die verraderlijk zijn en die resulteren in permanent verlies van gezichtsvermogen of verlies als ze niet vroegtijdig worden ontdekt. Een daarvan is een lui oog in de kindertijd en de andere is  primaire open hoek glaucoom . Kinderen die een oog dichtknijpen of een oog sluiten, een hoofdpositie ontwikkelen terwijl ze naar iets kijken, voorwerpen dichter bij hun ogen brengen, heel nauw televisie kijken en af ​​en toe slippen in hun ogen onderbreken, moeten worden onderzocht. Kinderen met premature geboorten met oogafwijkingen zoals lui oog of slippen in hun familie en naaste familieleden moeten zeker een oogonderzoek ondergaan voor de vroege diagnose van oogproblemen.

Vroeg oogonderzoek is een investering in de toekomst

Oogvaten, die direct zichtbaar zijn voor het oog, zijn ook erg belangrijk voor het begrijpen van de conditie van andere bloedvaten in het lichaam. Het fundus-onderzoek geeft belangrijke aanwijzingen voor diagnose en follow-up in gevallen van hypertensie, diabetes of hoog cholesterol. Periodieke oogonderzoeken vanaf de geboorte zijn erg belangrijk voor het behoud van de gezondheid van het oog en vroege diagnose en behandeling van veranderingen die kunnen optreden afhankelijk van de leeftijd.

Aangeboren luiheid vereist chirurgische interventie

De zwakte van een of beide voorste oogleden wordt veroorzaakt door de zwakte van de spieren die dienen om het ooglid op te tillen. Bij sommige kinderen is deze aandoening aangeboren en in deze gevallen kan chirurgische ingreep nodig zijn om een ​​lui oog te voorkomen. Dit treft meestal één oog wanneer het aangeboren is. Bij volwassenen wordt de aandoening meestal veroorzaakt door het verlies van spanning in de ooglidspieren.

Vroege actie ondernemen voor de gezondheid van de ogen

Omdat ogen zeer gevoelige organen zijn, moeten oogonderzoeken met regelmatige tussenpozen worden uitgevoerd. Omdat sommige oogziekten zonder symptomen voortschrijden, kan het te laat zijn voor behandeling wanneer symptomen optreden. Er moet echter aan worden herinnerd dat de ogen een orgaan zijn dat zijn functie verliest met de veroudering van het lichaam. Goede voeding, regelmatige slaap, gebruik van een zonnebril en een rookvrij leven zijn erg belangrijk voor de gezondheid van de ogen. Ze moeten ook op de hoogte zijn van hun genetische aanleg en de waarschuwingen van de reguliere oogarts moeten in acht worden genomen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button