Goede ideeën

Kankerpreventie voedingsmiddelen en 22 voorbeelden

Voedsel dat kanker voorkomt, kan deze complexe ziekte op natuurlijke wijze helpen bestrijden en voorkomen. Een uitgebalanceerd dieet houdt ons niet alleen gezond, maar vermindert ook ons ​​risico op het ontwikkelen van veel ernstige ziekten.

Experts stellen precies dat meer dan 50% van de tumoren kan worden voorkomen door gezonde voeding.

Volgens de experts van het Amerikaanse National Cancer Institute kan ten minste een derde van de verschillende soorten kanker worden voorkomen met de juiste voeding.

Zoals experts onderstrepen, zal gezonde voeding onze grootste hulp zijn bij het voorkomen en behandelen van deze moeilijke ziekte. Dat is de reden waarom we zullen praten over sommige voedingsmiddelen die ons kunnen beschermen tegen vele soorten kanker en ons in leven kunnen houden.

Nutritionele eigenschappen in olijfolie kunnen kanker van de dikke darm en het rectum voorkomen. Deze olie werkt op galzuren, verbetert de bloedcirculatie en bloedtoevoer, beschermt vaten en verhoogt hun flexibiliteit.Olijfolie vermindert ook de niveaus van slechte cholesterol (LDL), reguleert de bloeddruk en verlaagt het suikergehalte in het bloed aanzienlijk. Het is een krachtige antioxidant die kanker voorkomt.

Water

Kankerpreventie voedingsmiddelen en 22 voorbeelden

Hoewel water geen vitamines of voedingsstoffen bevat, is het een onvervangbare sterke vloeistof en is een watervrij leven niet mogelijk.

Geen enkel wezen kan zonder water overleven omdat het helpt om gifstoffen in ons lichaam te verwijderen. Mensen die niet voldoende water consumeren, lopen het risico op constipatie. Dit veroorzaakt, naast dat het uitgedroogd is, accumulatie van toxines en beïnvloedt de algehele gezondheid.

Het is heel belangrijk om voldoende vloeistoffen te consumeren zodat alle organen in ons lichaam hun taken kunnen uitvoeren. 2 liter water per dag drinken is een must voor onze gezondheid.

Knoflook en ui

Zowel knoflook als ui zijn rijk aan zwavel en bevatten alicine. Dit helpt de gifstoffen die zich in het bloed ophopen worden uitgescheiden door de lever.

Bruine rijst

Bruine rijst is een voedingsmiddel dat kanker helpt bestrijden. Bevat beschermende antikankermiddelen tegen dikke darm, borst- en prostaatkanker.

Algen

Algen zuiveren en bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Bovendien versterkt algen het immuunsysteem , dus wordt aanbevolen om te eten om bijwerkingen na chemotherapie of radiotherapie te voorkomen.

Citrus

Kankerpreventie voedingsmiddelen en 22 voorbeelden

Zoals we weten is citrus rijk aan vitamine C, een krachtige antioxidant. Ze bevatten ook flavonoïden die de membranen van bloedvaten beschermen.

Bladgroenten

Broccoli, kool, bloemkool, waterkers en radijs zijn producten die niet moeten worden uitgesloten van onze dagelijkse voeding. De inhoud versterkt onze afweermechanismen en beschermt onze cellen door vrije radicalen te verwijderen.

Strawberry

Kankerpreventie voedingsmiddelen en 22 voorbeelden

Het sterke zuiverende effect van de aardbei, rijk aan vezels, vitamines en mineralen, zuivert ons lichaam tegen gifstoffen.

Bosvruchten

Kankerpreventie voedingsmiddelen en 22 voorbeelden

Het is rijk aan bramen, bosbessen, bes genaamd anthocyanin, die deze vruchten kleur geeft en ook een zeer sterke oxidant is.

Bovendien is dit soort fruit rijk aan vitamine A en C en mineralen, pectine en plantaardige zuren . Er zijn nog veel studies die de effecten van deze fruitgroep op het voorkomen van leukemie onderzoeken.

Walnotenfamilie

Walnoten, hazelnoten, amandelen en zonnebloempitten zijn bronnen van vitamine E en B. Ze bevatten mineralen zoals magnesium, selenium en zink. Ze bieden ook overvloedige antioxidanten aan ons dieet.

Peulvruchten

Kankerpreventie voedingsmiddelen en 22 voorbeelden

Linzen, garbanzo-bonen, erwten en sperziebonen zijn echte voedingsmiddelen tegen kanker. Ze zijn erg rijk aan vezels, die beschermen tegen darmkanker.

Appel

Kankerpreventie voedingsmiddelen en 22 voorbeelden

Apple bevat chlorogeen en elaginezuur dat voorkomt dat kanker ontstaat. Dit is bewezen in dierproeven. Het biedt ook pectine- en vezeluitscheiding van toxines via ontlasting.

Meloen

Meloen is rijk aan antioxidanten en bètacaroteen. Het bevat ook zeer weinig calorieën, waardoor tumoren geassocieerd met obesitas worden voorkomen.

Honing

Kankerpreventie voedingsmiddelen en 22 voorbeelden

Honing is een natuurlijk product met antiseptische eigenschappen, het helpt infecties te voorkomen vanwege het verzwakte afweersysteem na chemotherapie . Het is een van de eersten die te binnen schieten als het gaat om preventief voedsel tegen kanker.

Vis

Kankerpreventie voedingsmiddelen en 22 voorbeelden

Omega-3-vetzuren zijn erg belangrijk voor onze cardiovasculaire gezondheid. Bovendien wordt vis aanbevolen als ondersteunende behandeling voor kankerpatiënten.

Peper

De groene, rode en gele kleur van de pepersoorten zijn ook indicatoren voor de voordelen van onze gezondheid. Deze groente bevat een grote hoeveelheid caroteen en vitamine C en is een zeer krachtige antioxidant die onze slijmvliezen beschermt. Een ander bestanddeel is capsaïcine, dat kankerverwekkende stoffen in vlees en gerookte vis blokkeert.

Biet

Biet bevat een krachtige cellulaire regenererende stof genaamd betalain, die het een rood-paarse kleur geeft.

Groene thee

Groene thee bevat polyfenolen, die de effecten van nitrosamines volledig elimineren. Het is een zeer krachtige antioxidant en beschermt ons tegen omgevingsstraling.

Tomaat

Kankerpreventie voedingsmiddelen en 22 voorbeelden

Rauw gegeten tomaat is rijk aan lycopeen, een caroteen dat zijn rode kleur geeft. Het is ook een sterke beschermer tegen prostaatkanker. Er zitten enkele stoffen in tomatenschillen en korrels die kanker kunnen helpen bestrijden.

Druif

Kankerpreventie voedingsmiddelen en 22 voorbeelden

Druif gegeten met zijn schil en kern bevat een zeer krachtige antioxidant genaamd resveratrol, die kankerverwekkende stoffen blokkeert en de groei van sommige tumoren stopt.

Yoghurt

Kankerpreventie voedingsmiddelen en 22 voorbeelden

Er zijn nuttige bacteriën in yoghurt die de bacteriële omgeving in de darm vernieuwen en de effecten van giftige stoffen op de spijsvertering voorkomen. Het is vooral nuttig bij het voorkomen van darmkanker. De voordelen ervan zijn echter zeker te vinden op alle tumortypen.

Wortel

Kankerpreventie voedingsmiddelen en 22 voorbeelden

wortel is een ander voorbeeld van voedsel dat kanker voorkomt. De oranje kleur van de wortel is te wijten aan zijn rijk aan bètacaroteen, een waardevolle antioxidant.

Het wordt met name aanbevolen voor rokers of mensen die stoppen met roken omdat het verbazingwekkende effecten heeft op de regeneratie van cellen in de luchtwegen.

Conclusie …

Zoals te zien is in onze lijst van voedsel dat kanker voorkomt, is de voeding die essentieel is om veel ziekten te voorkomen.

We moeten niet vergeten dat door het nemen van deze voedingsmiddelen die de natuur ons biedt, het mogelijk is om veel gezondheidsproblemen en een agressieve ziekte zoals kanker te voorkomen.

We moeten biologisch en gezond voedsel consumeren, dat wil zeggen voedsel dat kanker voorkomt. Vergeet ook niet dat het, naast goede en gezonde voeding, erg belangrijk is om regelmatig te oefenen, stress te vermijden en onze woede te bedwingen, altijd proberen gelukkig te zijn.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button